Zatracen navěky

Zatracen navěky https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400667/bmid_zatracen-naveky-2ZG-400667.jpg 3 47 12

Lovec čarodějnic série

< 2. díl >

Viktoriánský okultní detektiv Edward Grey se ocitá daleko mimo civilizaci, až na samých hranicích amerického Divokého západu, kde bude muset čelit strašlivé čarodějnici, krvežíznivým zločincům a zombie kovbojům!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Witchfinder vol 2: Lost and Gone Forever , 2012


více info...

Přidat komentář

zuzi1162
19.10.2023 5 z 5

Za mě perfektní

Terva
13.06.2023 5 z 5

Dokonce mají
živého boha.
Sice už jednou zemřel,
ale je opět naživu.
To mi znělo lákavě.

Ben Stenbeck přenechal kreslení jinému mistru. Tím je John Severin. Bohužel byl tento komiks posledním dílem, který vytvořil. Na počátku roku 2012 zesnul. A tak, ti jenž neznají jeho obrazy a díla, mají jedinečnou šanci pokochat se zajímavou kresbou. Vlastně je to první umělec, který se nesnaží napodobovat kresbu, kterou se reprezentuje Mike Mignola. Tak že ti, kteří očekávají podobný styl se asi budou divit. Na jednu stranu to trochu nabourává řád Hellboy Universa, ale na druhou stranu poznáte opravdu umělecké dílo. Kresby Johna Severina byly a do dnes jsou oceňována různými společnostmi. V roce 2022 dostal cenu in memory za celoživotní dílo.

Citát: Sem lidi přicházej, aby je nikdo nenašel.

Lovec čarodějnic 2 Zatracen navěky je kresbou i scénářem (Mike Mignola a John Arcudi) nasměrován do stylu Western. A hned první obrázek mě ve čtení trochu pozastavil. Koukám na něj a říkán si: Co je na něm zvláštního? Vůz tažený muly (velké uši), jezdec s rouškou proti prachu (Utah 1880) to vypadá normálně. Ale co se to děje vlevo nahoře na obloze? Záhada hned v prvním okně. Ta kresba, to je prostě úžas. Mladí napíšou wow. Je plná detailů a tím myslím opravdu narvaný okna vším, co se do nich vejde. Například obrázek pohledu na čelní stranu Hotelu Betz. Chvilku si jí prohlížím a nacházím stále nové věci. Flašky, odpadky, muž s cigaretou, lampa, židle, opilec . . . no prostě paráda.

Citát: Ten den vykopnul Satan pána Boha z jeho vlastního baráku.

Obsahově je to magické, ekumenické, strašidelné a plné zonbí. Ano, opravdu se tam mluví o zonbí a ne o zombie. Je v tom samozřejmě i čarodějnice. Co by to bylo za sira Edwarda Greye bez čarodějnictví. Zde je ještě umocněno indiánským kmenem Pajutů. Všechno to je nadpřirozené a snaží se to chovat přirozeně. Spolu s nádhernou kresbou je to jeden z nejlepších svazků z Hellboy Universa, co jsem zatím četl. Nechybí ani doslov, který napsal John Arcudi a na konci najdete klasicky Skicář s poznámkami. . . KONEC.

Citát: Buďte opatrný. Dobře víte, že smrt ještě nemusí znamenat konec.


Hor89
20.02.2023 1 z 5

U druhého dílu série Lovec čarodějnic došlo ke změně autora, ilustrátora i zasazení - tentokrát se Viktoriánský detektiv Edward Grey vydává do Severní Ameriky. Kresba Johna Severina mě příliš nezaujala, stejně tak příběh, který napsal John Arcudi. Děj je bohužel nudný, dost natahovaný a nepříliš zajimavý. V knize je jen pár povedených scén/dialogů, což je na skoro 150 stránkový komiks hodně málo.

tomexx
03.02.2022 3 z 5

Svetom Hellboy-a som nedotknutý a toto je prvý komiks z tohhto univerza, ktorý som prečítal. Príliš nápaditý príbeh to nebol, aj keď musím uznať, že pár zaujímavých prekvapení a zvratov tam bolo. Kresba je krásna, proste stará škola.

Kate18
12.01.2021 4 z 5

Sir Edward Grey se přesunul na divoký západ. Hned po příjezdu se snaží sehnat nějaké informace, ale jeho vyptávání neskončí dobře. Naštěstí se mu za pomoci neznámého muže povede dostat pryč, tím však jeho dobrodružství teprve začíná. Putují po prérii, kde narazí na zvláštní ženu, která je podle názoru Edwardova doprovodu čarodějnice. Pravda se teprve ukáže...

Disease
27.07.2020 5 z 5

Bavilo mě to víc než první díl, asi i díky westernovému prostředí a Severinově výborné kresbě, která s ním dokonale koresponduje.

norrasun
20.02.2020 5 z 5

Westernové prostředí zrovna nemusím, ale tenhle příběh mě nadchl. Kresba se mi líbila též. Pět hvězdiček si tento počin právem zaslouží.

jarynek
30.12.2019 2 z 5

Tak toto mne zklamalo. Přesunutí z temné viktoriánské Anglie do westernového prostředí se úplně nepovedlo. Sevřené kulisy Londýna vyprávění svědčily více než rozlehlé pláně Divokého západu a především samotný příběh hodně pokulhával bez napětí, překvapení a pomáhal si málo uvěřitelným náhlým zjevením postav. Ani kresba nepomohla, sice není špatná, ale k Mignolově stylu se podle mne nehodí.

het2
30.06.2019 3 z 5

Druhé dobrodružství sira Edwarde Graye přináší celou řadu změn. Divoký západ střídá vikotoriánský Londýn. Nemignolovský Severin střídá na postu kreslíře Mignolovského Stenbecka. A v neposlední řadě vcelku nuda střídá vcelku zábavu prvního dílu:( Už ten sice nebyl žádná pecka, ale tady se tempo vleče a neustálé souboje a unikání nemrtvým kovbojům a zonbiím nějak nemají šťávu. Příběh by jinak ušel, ale slušel by mu tak jeden možná dva sešity. Tohle je natahovaná nuda. Nebýt tam postavy Izáka, která je fajn a sem tam vtipných hlášek ("Neměli bychom to ohlásit šerifovi?" "Šerifa jsi tam voddělal taky, zelenáči jeden"), je to průšvih. Takhle je to jenom takové nic na jedno přečtení. Skoro se začínám ptát, jak moc jsou příběhy sira Edwarda Graye skutečně nutné pro pochopení a vychutnání si závěru Ú.P.V.O. a Hellboye (které žeru) a jestli to ve skutečnosti není víc marketing, jak prodat průměrný comics. Budoucnost ukáže... 2,5*

FireOfFilth
06.06.2019 2 z 5

Tak tohle byla fakt těžká nuda, asi nejhorší kniha z Hellboy univerza. Po úžasném prvním Lovci čarodějnic, je tohle opravdu slabý odvar. Hodně dělá změna prostředí z Viktoriánské Anglie na divoký západ. Dále mi vadí změna kreslíře, ne že by kresba byla nějaká hnusná nebo tak, ale je hodně odlišná od Mignolovi, potažmo Stenbeckovi.
Nejhorší, že člověk je zvyklej na nějaký tvůrčí tým. Pak dojde ke změně a série ztratí svůj feeling.
Příběhově mi to bohužel také nesedlo. Dialogů bylo poměrně dost, bohužel takové plácání oničem. Když to opět srovnám s první knihou, kde těch textů bylo ještě více a přitom o dost zajímavějších.
Na nového Greye jsem se těšil, ale dopadlo to jak to dopadlo.
Aspoň máme zase úžasné kresby mezi sešity od mistra Mignoly.
Celkové hodnocení 40%

DennisMoore
03.06.2019 5 z 5

Westernový rodokaps podle Mika Mignoly. Takže samozřejmě kovbojové, indiáni, rvačky, přestřelky, mrtví, nemrtví a k tomu velmi zajímavý hlavní hrdina, který se při návštěvě Divokého západu podívá i na jedno velmi zvláštní místo, což... Což je nakonec jedna z nejkrásnějších scén, jaké jsem zatím v Mignolových příbězích viděl.

memphisz
29.05.2019 3 z 5

Po okultismu viktoriánské Anglie nyní dostáváme western z amerického Utahu. Pulp jak řemen od sedla, ale okultismu málo. Divoký západ, zombie a jedna čarodějka. K tomu promluví kolty, které jsou také řešením všech problémů, dobře ne všech, ještě máme dynamit. Fajn komiks, ale první díl měl lepší atmosféru.