Z archivu

Z archivu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439901/bmid_lovci-monster-z-archivu-pxS-439901.jpg 4 58 12

Lovci monster série

Již je tomu více jak sto let, co Lovci monster s.r.o. chrání náš svět před nadpřirozenými hrozbami, ať už jsou malé, nebo velké – a v některých případech jsou hodně, hodně velké. Dnes Lovci monster poprvé otevřou svůj archiv a vy můžete být při tom. V LM archivu naleznete tajnou historii nejlepších bojovníků proti monstrům na světě, ať už jde o hlášení zkušených Lovců z jejich nejtěžších případů, nebo o příběhy nováčků, kteří se s nadpřirozenem setkali úplně poprvé. Odhalte, co se stalo, když se agent Franks za druhé světové války pustil do nacistů. Přečtěte si o vatikánských bojových exorcistech, kteří se v Mexiku střetli se Starobylým. A rozšiřte si obzory ohledně války mezi karavanovými elfy a trpaslíky. Poznejte svět profesionálních Lovců monster, ať už jde o nejmocnější mystické bytosti nebo skromného údržbáře na velitelství LM. Čeká vás sedmnáct příběhů zasazených do světa Larryho Correiy od slavných autorů jako Jim Butcher, John C. Wright, Jody Lynn Nye, Faith Hunter a mnoha dalších.... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

The Monster Hunter Files , 2017


více info...

Přidat komentář

Dalibor1980
20.01.2023 2 z 5

Možno som nebol v ideálnom rozpoložení, lebo svet Lovcom Monstier mám veľmi rád, ale toto ma nebavilo. Autori mimo Correiu a možno nejakú jednu výnimku boli proste slabí, príbehy plytké. Skúsim možno za rok za dva :o)

Panpalapax
14.06.2022 3 z 5

Přestože povídky nepreferuji, u této sbírky jsem se rozhodně nenudil. Dokonce jsem si jí, k mému vlastnímu překvapení, hodně užil. Šťávu tomu čtení dodali různí autoři, kteří nahlíží na svět Lovců monster z různých úhlů. Četl jsem všechny předchozí knihy ze série. Proto jsem ocenil jak povídky s některými starými známými, tak i "jen" doplňující kousky. První povídky mě nadchly, namlsal jsem se. Pak mé nadšení opadlo, docela nuda. Ke konci knihy se to tak nějak srovnalo.


adevr
30.05.2021 4 z 5

Náááhodou... vůbec to nebylo špatné čtení. :)

John6900
16.04.2021 4 z 5

Povídky moc nemusím, ale tyhle nejsou vůbec špatné. Jo, pár slabších kousků tady je, ale celkově jsem se bavil. Navíc pro fanoušky LM stejně povinnost.

Ramiel
06.03.2021 2 z 5

Lovci monster zaznamenali u čtenářů velký úspěch, a tak je potřeba na značce pořádně vyrejžovat. Tahle kniha je víceméně jen prázdnou vatou. Málokterá z minipovídek mě bavila. A u některých povídek jsem si již od prvních řádků přál, aby jí byl už konec. Navíc povídku od Ringa prachsprostě zkopírovali z již dříve vydané knihy Paměti lovce monster. To jako nemohl napsat něco nového?

slawa.cap
13.02.2021 3 z 5

Mám rád svět LM a tvorbu Larryho, ale tohle prostě není pořádně ani jedno. Když John Ringo napsal první Paměti, Correia se ohradil, že mu zasahuje o rozpracovaného světa a pořádně je zreeditoval a Paměti jsou podle mne naprosto úžasné. Tady mi to přišlo jako kdyby nechal psát sebenekompetentnějšího "spisovatele" který šel kolem (já to chápu, jsou to prachy bez práce, tak proč na to nekývnout). Je tu sice nějaký pokus o koncept pomocí Albertových vsuvek, ale ty na mně měly spíš opačný účinek. Kdyby raději nechali každého autora napsat předmluvu k povídce, o čem je a proč to vlastně píší. Další problém je s tím, že to jsou záznamy z archívu, ale jak můžou být z archívu, když je, v některých případech, zúčastnění nemohli nahlásit a případní vyšetřovatelé nemohli přesně zrekonstruovat rozhovory.
Kapitolou samou pro sebe je Doslov, který je vlastně spisovatelova předmluva akorát si nějak popletl umístění.
Průměr u povídek mi vychází spíš na 4*, ale to mi prostě nesedí, tak za 3*
A Larry takovou blbost už víckrát raději nedělej.

trudoš
21.10.2020 3 z 5

„Ukázalo se, že když vyhodíte do vzduchu školu, tak vás za to vyloučí. I když nikdo nebyl zraněný. I když to byla jen vědecká laboratoř a ne celá škola, jak tvrdily noviny. I když jste to udělali jen kvůli tomu, že učitel biologie byl vlkodlak.“
Tahle antologie neaspiruje na uvedení do síně slávy, nesnaží se ohromit experimentálním přístupem, ani se nepokouší zbořit genderové či rasové stereotypy. Častěji činí spíše opak. Holky jsou tu krásné, chlapi silní a nestvůry ukrutné, přičemž psychologie postav by se vešla do krabičky od sirek. Na krátkém rozsahu dvaceti stran je častokrát prostor jen taktak pro uvedení do děje, rychlou přestřelku, tvrdě odpracované vítězství a pěkný den je za námi. Nic komplikovaného, ale o to větší zábava to je. V tomto případě však platí, že dávkovat knihu po kouskách je mnohem záživnější, než požít ji najednou za jeden večer. To vám pak jednotlivá dobrodružství splynou v obří mišmaš šarvátek, ve kterém těžko budete hledat rozdíl mezi kopřivou a kotletou.

Gematria
17.09.2020 3 z 5

Kniha celkem zklamání, alespoň většina povídek první poloviny. Ve druhé polovině se koncentrují ty lepší. Každopádně některé povídky byly se světem LM spojeny jen tím, že se o nich hlavní protagonista jednou větou zmínil, jinak moc nezapadaly...

Luigi1
16.09.2020 5 z 5

Povídky moc nemusím,ale rád jsem se začetl a byl jsem spokojen.

adevr
17.07.2020 4 z 5

No, pořídit si tu knížku byla spíše povinnost, s ohledem na to, že mám kompletní sérii. A je fakt, že některé povídky byly slabší než jiné. Jenomže, v porovnání s nějakou jinou sbírkou povídek, to byla stejně parádní jízda Correiyovým světem.

Kroana3
12.07.2020 3 z 5

Svět Lovců miluju, ale bylo dost vidět, že tyhle povídky prostě nepsal Larry. Nejlepší byla pochopitelně od něj, od Ringa a Butchera taky dobrý, ale ten zbytek do světa Lovců podle mého prostě úplně nezapadl. V jednom případě autor dokonce použil vlastní postavu a jednoduše ji začlenil do reality, ve které figurují Lovci a UPKM. Není to ono:(

denydean
01.07.2020 5 z 5

Sice povídky a mix autorů ale další super čtení. Nemohla jsem se odtrnout.

Část díla

všech 17 částí díla

Autoři knihy

Larry Correia
americká, 1977
Bryan Thomas Schmidt
americká, 1969

Kniha Z archivu je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce97x
Chystám se číst32x
Chci si koupit16x