Lovci duchů

Lovci duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284520/mid_lovci-duchu-NQC-284520.jpg 4 99 32

Vítejte na Borley Rectory nejstrašidelnějším sídle v Anglii. Píše se rok 1926 a Sarah Grey získala novou, naprosto neuvěřitelnou práci – stala se osobní asistentkou Harryho Pricea, nechvalně známého londýnského lovce duchů. Na jedné straně skvělý a okouzlující, neurotický a manipulativní na straně druhé, Harry zasvětil svůj život tomu, aby odhalil pravdu o mnoha anglických "falešných lovcích", a nikdy neustane, dokud případ nevyřeší a podvodníky neodhalí. Takže když se Harry a Sarah usídlí v Borley Rectory – domě, kde prý neznámá individua často jen tak létají vzduchem a místní obyvatelé mají strach, neboť se povídá, že se zde prochází duch jeptišky –, myslí si, že tento případ bude jako každý jiný. Ale když padne noc a žádné neobvyklé věcí se nedějí, lovci duchů jsou nuceni čelit nepříjemné možnosti: duch Borley Rectory může být skutečný. A jestli ano, ti dva se s ním touží seznámit!... celý text

Literatura světová Horory Záhady
Vydáno: , Omega , Omega
Originální název:

The Ghost Hunters , 2013


více info...

Přidat komentář

eraserhead
05.08.2023 2 z 5

Spíše rodinné drama než duchařský horror. Spíše pro konzervativní tradicionalisty.

Ronnie68
22.05.2022 4 z 5

Mě se kniha četla dobře ... I když je fakt, že začátek byl krapet pomalejší ... Ale pak se to docela rozjelo ...


veronika4001
27.07.2021 4 z 5

Spouštěčem je Harry Price, ten nejen popustil uzdu okultních věd, ale také zvědavosti hlavní hrdinky, odříkavé a ke všemu nereálnému lhostejné Sáry. Tajemný a záhadný jinak otevřený a oduševnělý Harry Price se nebojí experimentů jdoucích na pokraj života. Záhady, mystika, okultismus. Vše naoko nereálné se musí pořádně prověřit a postavit na pevných základech vědy. Fara v Borley. Oceňuji příjemnou provázanost příběhu s Arthurem Conanem Doylem, který v něm vystupuje jako vedlejší postava. Pravdivost médií, existence paranormálních jevů, objevování neskutečného za logického myšlení. Obecné závěry pod drobnohledem vědy. Kniha svým způsobem sepsání mi připomíná Janu Eyrovou, a nemyslím si, že se jedná úplně o odlišný žánr, vidím tam jisté prvky provázanosti. Knihu proto doporučuji pro získání určitého náhledu.

Alex.rrr
25.01.2021 1 z 5

Duchařiny miluju a těšila jsem se na knihu jak dítě. Zamrzelo mě, že víc než duchařina je to nudná snůška informací o vztahu nevztahu a než jsem ji dočetla, skoro jsem zapomněla, co bylo na začátku. Takový potenciál a nuda nad nudu. Nejzajímavější jsou poslední tři stránky, kde jsou poznámky autora. Postavy jsem si neoblíbila a celkově tam není žádný moment, který by vtáhl do děje. Škoda...

Selket
10.11.2020 4 z 5

Vlastně docela dobré. Propletenec lží a polopravd, skěle zakomponované reálné události. Ivšem celé to působilo spíš jako takové ty dramatizované dokumenty v televizi, nejsem si úplně jistá, zda za to může autor, protože veškerou atmosféru zabil šílený překlad a ještě horší kerektura!! 3 a 1/2 hvězdy.

blackoutzuzi
12.05.2020 1 z 5

Kniha, na kterou jsem se velmi těšila, ale ve finále jsem se u tohoto "hororu" nebála ani jednou. Možná někomu sedne více, ale tohle nebyla kniha pro mě. Nuda, nuda, nuda.

IvetKl
01.03.2020 3 z 5

Jak už někdo psal níže, kniha obsahuje neuvěřitelně mnoho překlepů a chyb, některé věci nejsou dokonce přeloženy a jsou v angličtině! Čekala jsem více tajemna a duchovna, kniha se spíše zabývala ústřední dvojicí. Ale onec byl opravdu překvapením!

PanKrabák
01.07.2019 4 z 5

Dost zajímavý příběh který byl občas moc zdlouhavý, až do poslední kapitoly jsem se chystal dát jen 3 hvězdičky, ale to vyvrcholení celého příběhu mě dostalo a jsem rád že jsem vydržel až do konce protože v některých nudných pasážích jsem měl chuť knihu zahodit a už nevzít do ruky, ale můžu říct že to za to nakonec stálo :-)

martin6849
13.03.2019 1 z 5

Tak tahle kniha byla dost utrpení a jsem rád, že ji mám za sebou. Autor, překladatelka a odpovědný redaktor by měli dostat za uši, protože výsledek jejich práce je dost špatný.

Nebudu hodnotit příběh, asi nejsem ta správná cílová skupina, nějak mě to neoslovilo (ale zase ani neurazilo), někoho jiného třeba ano.

Co mi ale vadilo:
Celá kniha je zaplevelená příslovci u přímých řečí. Hrozně mě to rušilo. Je to samé "řekl Price důvěrně", "řekl Wall nevzrušeně", "řekl Wall jaksi nemotorně", "řekl Price konejšivě", atd. Nevím, jestli autor neumí popsat rozpoložení postav jinak, a proto si musí pomáhat takovými berličkami, nebo proč to dělá.

Všechny postavy se chovají, jako kdyby byly na houbičkách. Asi všechny prožívají nějaké emocionální peklo a trpí bipolárními poruchami. Jak jinak si vysvětlit, že v jedné chvíli jsou naštvané a o pár vět později už rozkoší zavírají oči, aniž by pro to měly nějaký důvod. Tyhle změny se u nich nelogicky střídají celou knihu.

Překlad knihy je tragický. Některé věty nedávají smysl, z jiných úplně čiší to, jak asi vypadal anglický originál a jak je špatně nebo neobratně přeložený. Asi si vytvořím osobní black list překladatelů a paní Fulková bude první, kdo se na něj dostane.

A odpovědný redaktor, třetí do party, by se taky měl stydět. Kniha je plná překlepů a pravopisných chyb. Nikdo není dokonalý a všichni děláme chyby. Rozdíl je ovšem v tom, že já si to třeba v komentáři můžu dovolit, anžto za to nejsem placený a není to moje práce. Chápu, že sem tam něco uteče, je to normální, ale tohle už je přeháňka.

POZOR, MOŽNÝ SPOILER: Trošku mě rozradostnil závěr, kdy se ukázalo, že věci jsou jinak, než se zdály být, ale bohužel mi to vydrželo jen chvilku.

Irsaf
06.09.2018 3 z 5

Chvílemi docela o ničem, ale byla jsem zvědavá jak to bude dal...

BarkaS
21.07.2018 3 z 5

Nic, co by ve mně zanechalo hlubší stopu. Místy jsem se nudila. Příběh vyšetřování byl upozaděný na úkor příběhu “hrdinů” (sympatičtí moc nebyli) a některé zvraty byly samy o sobě na seanci, aby je i zkušený čtenář pochopil.

Kaleigh
25.06.2018 5 z 5

Opravdu čtivý a napínavý příběh! Přečteno jedním dechem! Fiktivní příběh vystavěný na skutečných událostech, které se odehrály na nechvalně proslulé faře v Borley. Autor nastavil tempo a atmosféru od začátku do konce. Musím uznat, že mou pozornost si udržel a hltala jsem každé slovo dokud jsem se neocitla až na konci knížky. Rozhodně doporučuji.

shatterhand
17.06.2018 4 z 5

Bál jsem se chyb, o kterých se všude píše. Byly tam, ale nijak závratně to četbu nenarušovalo. Moc pěkný nápad, ale přišlo mi, že potenciál to mělo ještě větší... Ale fajn kniha.

PeM
02.02.2018 5 z 5

Duchařina, paranormální jevy....to je moje téma :-). O faře v Borley jsem před tím už četla, nu, kniha je zase něco jiného (i když v podstatě stejného). Mě se to líbilo a tomu, kdo je aspoň krapet naladěn na stejnou vlnu jako já, doporučuju :-).

PavlínaAlžběta
10.01.2018 5 z 5

Téma duchařiny, nadpřirozeno, fikce a pravdivé zápletky, patří k mým oblíbeným počtením. Autora neznám, vypůjčila jsem si v knihovně, kde mě u knihy zaujala hlavně anotace a samozřejmě samotný název knihy. Velmi čtivou knihu jsem přečetla za jeden den. Co se týče vzrušujících mrazivých zážitků v knize, tak zde bych takto knihu nepopsala, přesto je děj velmi čtivý, líbil se mi celý, postavy na mě působily neutrálně, fikce spletená pravdivým příběhem a hlavním tématem spirituality, seancí, tajemna mě zatáhla do děje. Zápletka i námět podařené, oddychová duchařina.

jiri77
17.12.2017 5 z 5

Kniha mi opravdu sedla, hodně mě to bavilo.Hodně mě baví jak autor promíchává skutečnost s fikcí. Trochu záhad, duchařiny,nějaká spirituální seance a skvělé zasazení příběhu ,trochu lásky a nějaký ten spor, a nakonec i odpuštění.Po přečtení Hlídačů ,se stává Neil Spring mým oblíbeným autorem.

orinka3
08.09.2017 2 z 5

Anotace slibovala vzrušující zážitky s mrazením v týle. Ale bohužel....bylo to takové jakési neslané nemastné. Místy dokonce nudné a rozvláčné. Postavy vcelku nesympatické, v knize jde spíš o přiblížení spiritistických metod než o napínavou četbu. Je možné, že ta fara byla opravdu strašidelná, ale na to, abych nemohla strachy usnout, to opravdu nestačilo:)

ElyLio
13.08.2017 3 z 5

Skvělé téma knihy, jen by mohla být více.... propracovanější. Každopádně je originální.

E.lisabeth
01.08.2017 2 z 5

Styl psaní mi nevyhovoval, místy učebnicové. První část knihy mě vyloženě nebavila.
Při posledních stránkách, se mi po dlouhé době stalo, že jsem po přečtení věty okamžitě vypustila co v ní bylo. Mlhavě tuším jak to skončilo, ale už se mi to prostě číst nechtělo, dočteno jen proto, že už mi moc nescházelo.
Nebýt prostřední části knihy, tak snad letí oknem:D.
A jakože na chyby nejsem hnidopich a když se do knihy zažeru, tak si jich ani nevšimnu, tak tady jich bylo na můj vkus až moc a hlavně viditelných na první pohled.

Otas17
07.07.2017

Kniha se mi líbila, ale místy to byla trochu nuda, strašidelné zážitky se mi líbili.

Štítky knihy

paranormální jevy duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Neil Spring
velšská, 1981
2016  70%Lovci duchů
2017  64%Hlídači