Louis Vuitton: Životní sága

Louis Vuitton: Životní sága https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446029/bmid_louis-vuitton-zivotni-saga-wGD-446029.jpg 3 11 4

V roce 1821 se v malé osadě v kraji Jura narodí mladé mlynářce Louis Vuitton. Ve čtrnácti letech se rozhodne odejít hledat štěstí do Paříže. O třicet let později zakládá podnik s kufry. Svržení Ludvíka Filipa, válka proti Prusku, útěk Napoleona III., komuna nebo zrození republiky, nic z toho ho neodradí od cíle, který si stanovil: uspět. Louis Vuitton vytváří vlastní legendu, mýtus, který jeho syn Georges a vnuk Gaston budou pomalu, ale jistě a každý po svém naplňovat a zvětšovat.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Louis Vuitton: une saga française , 2004


více info...

Přidat komentář

Barticek
14.08.2023 2 z 5

Zajímavý příběh značky Vuitton. Bohužel velmi nezajímavě napsaná knížka.

lištička123
03.05.2022 2 z 5

Z knížky jsem celkem zklamaná. Bylo to zdlouhavé čtení s chybami, které ruší.


Šebestová3
10.02.2021 3 z 5

Auvajs auvajs ... i když mě kniha jako taková bavila ( životní příběh Louise Vuittona a vznik jeho impéria na pozadí dalších souvisejících historických událostí v Paříži a Francii celkově), ty hrubky v českém překladu mi čtení totálně znechutily :( Slovní spojení VSTOUPIL DO KLECE SE LVI bych ještě překousla, ale po slově SCHOVÍVAVÝ jsem skutečně shovívavá být přestala... To je fakt takový problém si tak strašný chyby pohlídat?!!

Lili2
26.09.2020

Nemusela se autorka tak moc rozepisovat, třeba ohledně schůzek Henriho Vuttona s plukovníkem Bonhommem a jeho ancablem, a vůbec celé to jeho působení ve Vichy. Naproti tomu tam má nejspíš chybu, když uvádí, že Krymska válka vnukla Henry Dunantovi myšlenku založit mezinárodní červený kříž. Byla to bitva u Solferina, četla jsem to před 10 lety v časopisu Epocha a uvádí to i Wikipedie.

Je to zdlouhavé čtení a autorka se i opakuje. Kdyby se to proskrkalo, nebyla by to taková bichla a člověk by si víc zapamatoval.

Štítky knihy

móda

Autorovy knížky

Stéphanie Bonvicini
francouzská, 1968
2020  62%Louis Vuitton: Životní sága