Podivné námluvy lorda Petra

Podivné námluvy lorda Petra https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23329/podivne-namluvy-lord-23329.jpg 4 54 9

Lord Petr Wimsey série

< 6. díl >

Klasická anglická detektivka, ve které lord Petr Wimsey tentokrát řeší případ nespravedlivě obviněné spisovatelky. Mladá, půvabná spisovatelka, autorka detektivních románů, je obviněna z vraždy svého druha. Lord Wimsey, příslušník anglické aristokracie, milovník starých tisků a detektiv-amatér v ní najde zalíbení a je přesvědčen o její nevině. Lord Petr svými neotřelými metodami pátrá po pravdě a snaží se dokázat, že svého partnera neotrávila. Duchaplná detektivka se zajímavou zápletkou a anglickým humorem. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Strong Poison , 1931


více info...

Přidat komentář

Jadla
27.06.2023 5 z 5

Lord Petr je výstřední a vlastně drahoušek. Vždycky si ráda přečtu. Ta jeho detektivní kancelář v sukních je excelentní.

kopeceli
31.08.2021 3 z 5

V tomto díle byla pro mne problematická Petrova žvanivost. Ztrácela jsem se v těch někdy rádoby vtipných předlouhých souvětích, které měly zřejmě jen zvýšit napětí. Jinak zápletka i rozuzlení byly zajímavé, i když vrah byl jasný, chtěla jsem vědět, jakým způsobem to udělal.


Mr.JaroCZ
15.04.2017 2 z 5

Je to pro mne první kniha o lordu Petrovi. Pustil jsem se do čtení s vervou a nadšením, ale to vyprchávalo, až při situaci, kdy lord Petr "tančí radostí" vyprchalo docela.
Pravděpodobně s odstupem času se ke knize vrátím, ale teď se loučím.
A 2,5 hvězdy je odměnou.

ber-tram
26.01.2017 4 z 5

Ten nadhled, suverenita, splavnost a ironie, s jakou autorka líčí další epizodu z bezděčné detektivní kariéry, respektive koníčka lorda Petra, jsou atributy, pro které po ní sáhnu minimálně ještě jednou! Asi do dob, když už bude mylord pod pantoflem (zdejší námluvy ještě neklaply). 4/17

wooloong
04.05.2016 3 z 5

První kniha autorky, co jsem četla. Nebylo to špatné, jen už asi od poloviny bylo dost jasné, kdo a vlastně i jak. Zbylých zhruba sto stran se spíš řeší, jak to dokázat. Lord Petr je celkem sympatický, ale na můj vkus je trochu moc střelený. Něco jako paní Oliverová z románů Agathy Christie. Baví mě i některé humorné dialogy, i když některé se netýkají zápletky, a autorka je tam vetkla pravděpodobně jen proto, že ji zrovna napadly, a chtěla je patřičně využít.

MayB2
28.04.2016 4 z 5

Bezvadné, tady rozhodně nejde způsob vraždy uhodnout dopředu. Pátrání po vrahovi je zde opět záminkou pro navštívení dobové společnosti – tentokrát se ocitneme mezi bohémy. Líbí se mi vývoj vztahu mezi lordem Petrem a Harriet – vůbec ne jednoduchý.

woodward
24.07.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek D. Sayersové. Je to chytré, složité, zábavné.

pro kattyV: ještě lepší omeletu najdete v "Literárních vraždách" (orig. Plot it Yourself) od Rexe Stouta.

lusila
27.01.2014 3 z 5

Ja som čítala slovenský preklad s názvom Prudký jed. Zo začiatku to bolo nudné, opisy postáv a proces, ale potom bolo zábavné sledovať ako lord Peter vypátral skutočného vraha.

kattyV
19.02.2013 4 z 5

Naučila jsem se podle této knihy dělat výbornou omeletu. Ale zatím jsem s ní ještě nikoho neotrávila :o)))