Loki: Pán falše a lsti

Loki: Pán falše a lsti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478209/bmid_loki-pan-false-a-lsti-Qzu-478209.jpg 4 73 12

Než se mladý Loki střetne v boji tváří v tvář s Avengers, zoufale si přeje dokázat, že je schopný hrdina. Vypadá to však, že ho všichni podezřívají z darebáctví a zkaženosti… kromě Amory. Ásgardská čarodějka ve výcviku v něm vidí spřízněnou duši – někoho, kdo si cení magie a znalostí. A dokonce vidí i to nejlepší, co v něm je. Jenže když Loki s Amorou zapříčiní zničení jednoho z nejcennějších artefaktů na Ásgardu, je Amora vykázána na Zemi, kde její schopnosti pomalu a nesnesitelně mizí. Bez jediné spřízněné duše, která kdy pohlížela na jeho magii jako na dar, padá Loki stále víc do stínu a útrap svého všemi zbožňovaného bratra Thóra.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Loki: Where Mischief Lies , 2019


více info...

Přidat komentář

Ronnie68
12.10.2023 4 z 5

Knihu jsem přečetla vcelku rychle ... a asi nepotřebuji nějak Mega propracovaný příběh... ale baví mě, když se krásně začnu a přenesu do děje... což tady se mě stalo... jen konec mi připadal až moc uspěchaný... ale jinak jsem byla spokojená...

Fiso
30.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Ta knížka měla zcela nevyužitý potenciál. Čekala jsem něco lepšího, ale dostala jsem plochou zápletku s postavami, které byly buď skvělé, nebo nesympatické. Smrt paní S. byla naprosto zbytečná a neodůvodnitelná.


isabokmal
06.08.2023 3 z 5

Jakožto fanoušek Marvelu a Lokiho jsem tuhle knihu prostě musela mít, proto jí přinesl Ježíšek.
A co bych o ní řekla? Upřímně mám z ní pocity jak na horské dráze. Pasáže s Thorem a Lokim, s jeho rodinou a Ásgardem mne strašně moc bavily. Dokonce jsem se v jeden moment od knihy odtáhla, jelikož jsem chytila trochu záchvat smíchu, ale naopak chvíle s čarodějkou Amorou jsem proklínala. Byla to pro mne značně nesympatická postava, kterou jsem v každý jediný moment chtěla poslat do Helu.
Co se týká zápletky.. nebylo zrovna těžké jí odhalit, takže mi po nějaké době bylo jasné kdo co udělal a jak se Loki zachová. Ale i tak jsem si knihu užila a čtení mne bavilo, jen bohužel ode mne pět hvězd nedostane.
Přesto ji doporučuji a jsem ráda, že jsem si jí přečetla (ale znovu jí číst nebudu).

knihomolkaMist
29.07.2023 3 z 5

*čteno v originále
Loki byl v Marvelu vždy jednou z mých oblíbených postav, a tak jsem si nemohla ujít tenhle příběh. Nebylo to špatné, jen mě mátlo zasazení (kdy se to proboha dělo? :D). Londýnská atmosféra popsaná skvěle, že to je britský jsem podle slovní zásoby poznala hnedka - obecně se to četlo moc dobře.
Ale nevím... ten děj byl takový nic moc. Postavy super prokreslené (miluju Lokiho sarkasmus), ale asi bych si dokázala představit jiný konec - jenomže to už bychom pak nemohli navázat tak, jak je Loki známý.

Arkagas
23.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Loki - pro mnoho lidí milovaná postava (včetně mě), pro mnoho nenáviděná. Při čtení téhle knížky jsou potřeba dv věci - odmyslet si Lokiho, jakého známe z Marvelu a uvědomit si, že se jedná o YA. Pokud tohle zvládnete, čeká Vás příběh našlapaný akcí, skvělými hláškami a Lokim ve své nejlepší podobě. Ten je Odinem poslán na Midgard, aby s tajnou organizací SHARP (která ho má za mimozemšťana) zastavil nemoc, při které lidé vypadají, že jsou mrtví, ale  není to tak úplně pravda. Sharp má podezření na řádění magie, která na Midgardu neexistuje a Lokimu ihned přijde na mysl jeho nejlepší přítelkyně z dětství Amora, která byla na Midgard vykázána za zničení Odinova zrcadla věčnosti. Loki je tu náctiletý a jak je na něj pohlíženo lidmi na Midgardu zjišťuje díky knize, do které ze zvědavosti nahlédne. Zdá se, že jeho osud už byl určen, nebo snad ne? 
Chtěla jsem si přečíst něco, u čeho absolutně vypnu a Loki je moje oblíbená postava nejen v Marvelovkách, ale primárně v severské mytologii. Ano, i já jsem ho tady po celou dobu čtení viděla jako Toma Hiddlestona, ale ničemu to nevadilo, ba naopak, některé hlášky by se ve filmu klidně mohly objevit :)
Moje hodnocení: 7/10

akinomV
08.04.2023 2 z 5

(SPOILER) Za mě velké zklamání. Možná je to tím, že znám Lokiho z Marvelovek a k té postavě si fakt nedovedu představit, že si rád obléká boty na vysokém podpatku a ještě nedělá rozdíl mezi mužem či ženou, co se vztahu týče.... Fakt mě to mrzí.
Některé scény jsou docela brutální - ne že bych jich tam bylo tolik, ale když si uvědomím, že by to podle věkového zařazení mohla číst už moje dcera, tak bych docela váhala. Takže bohužel, nesdílím nadšení...

Thalin
02.10.2022 4 z 5

U téhle knihy jsem měla pocity jako na houpačce. Místy se mi děj hrozně líbil a místy jsem si říkala, co se to sakra děje a proč? Pořád jsem měla tendence srovnávat s filmovým Lokim. Což je chyba a moje vlastní blbost. Ale jinak se mi kniha líbila a četla se dobře, za chvíli jsem byla na konci a nebyla jsem nijak nespokojená.

vevera6
08.09.2022 4 z 5

Ze začátku bylo čtení týhle knížky trochu utrpení, přišlo mi, že spousta vět nedávala smysl, či měla divný slovosled nebo netuším - možná mi jen odmítl spolupracovat mozek idk.

Některé části příběhu byly dost předvídatelné, ale jinak vcelku relaxační četba

Remus Hroozley
18.03.2022 3 z 5

Myslím že Loki by měl nabídnout mnohem víc, tohle bylo takové slabší.

nofreeusernames
12.02.2022 3 z 5

Mezi 3 a 4 ⭐️ Jestli znáte sérii DC Icons, tak tohle je přesně ten styl: příběh z mládí Lokiho. Z doby, kdy ještě nebyl bohem lží a falše, kdy se toužil stát králem Ásgardu a vystoupit z Thorova stínu. Není to nejvíc nejlepší na světě, ale je to strašně fajn čtení hlavně kvůli němu. Parádní charakter, hlášky, vývoj, to jak bojuje s tím, že se má stát záporákem. Ta zápletka je taková jakože v pohodě no Hodně stran, ale veliká písmena a mezery, takže to slupnete raz dva. Jestli budete mít náladu, pusťte se do toho, ale TBR kvůli tomu přeskládávat nemusíte.

kalinkacz
01.11.2021 3 z 5

Loki má svůj příběh! Byť se jedná o mou oblíbenou postavu, tak se rovnou přiznávám, že nejsem žádný velký Marvel expert... Prostě jsem od knihy očekávala fajn oddechovku a tu jsem taky dostala! Příběh má super námět, děj mě bavil a postavy byly bájo. Jen se tedy přiznám, že vše mohlo být trošku svižnější... Celkově fajn počtení!

Medasek
16.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Od knihy jsem čekala trochu víc. Myslela jsem si, že to bude více o Lokim a jeho vztazích vůči ostatním.
Je to sice čtivé, ale mně tam chyběla pořádná akce.

Autorovy další knížky

Mackenzi Lee
americká
2021  70%Loki: Pán falše a lsti
2020  76%Dějiny světa v 50 psech
2022  71%Gamora a Nebula: Sestry ve zbrani