Lobo: Poslední Czarnian

Lobo: Poslední Czarnian https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116688/bmid_lobo-posledni-czarnian-5uK-116688.jpg 4 66 9

Lobo série

1. díl >

Lobo má špatný den. Nejenže dostane za úkol převézt vězně přes půl vesmíru, ale navíc je tím vězněm někdo, koho nesnáší ze všech obyvatel vesmíru nejvíc. Jeho bývalá třídní učitelka. Ano, jediný člověk, který přežil Lobovu genocidu, je jeho třídní! Život není fér. Bohužel Lobo odpřísáhl, že ji dopraví na místo určení živou... a Lobo své slovo vždycky drží. Tak vzhůru na cestu skrz galaxii - ale rozhodně to nebude žádný školní výlet. Vesmír je plný psychopatů, masakrálních baletů, fanatických milovníků pravopisu a jiných objektů určených k vykydlení!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Lobo: The Last Czarnian , 1991


více info...

Přidat komentář

farb
31.03.2024 4 z 5

Zbožňuju Velkýho šéfa. A tohle je přesně ta správně umíchaná lobákovina, bezuzdná zhovadilost plná násilí, kruťáren a hlášek, u které dokonale zrelaxuju s přiblblým úsměvem na rtech. Jen ten coloring je bídnej.

Wiedzmin
28.12.2022 1 z 5

Říkal sem si, zkusím to. A tohle ne. Snad se mi ani jednou nestalo, abych si při čtení komiksu řekl, že to byla ztráta času, ale tady... Bohužel to byla první myšlenka, která mě napadla po dočtení. Přehnaně brutální, absurdní, pitomá a v závěru o ničem jízda galaxií. Rozumim, že Lobo není prvořadě s přesahem. Ale příběh, jen pro zábavu, musí mít něco víc, než jen kopu násilí a rádoby hlášky. Alespoň pro mě. Dva momenty mě pobavily. Zbytek sem četl s donucením. Škoda.


perko
23.04.2022 4 z 5

Můj první kousek s Lobem. Nebylo to zlý, je to taková šílená ujeťárna na kvadrát. Snesl bych i krapet vostřejší překlad, sem byl sedl jak prdel na hrnec. Každopádně jsem to zvlád na jeden zátah. Je to cajk.

3DD!3
21.07.2019 3 z 5

Uspokojivý závěr ne zase tak uspokojivé cesty s třídní učitelkou za zády. Ne že by tenhle Lobo byl špatný, ale prováděl už děsivější věci a měl vtipnější hlášky. I tak je to velmi slušný rozjezd oblíbené série.

Petr Dudek
02.06.2019 4 z 5

Na Loba už začínám být starý (už dlouho), ale tohle se bere s větším nadhledem a funguje, i když vám bylo přes třicet.

LeDock
26.12.2017 3 z 5

Tento môj koment v podstate platí pre všetkých Lobákov, ktorých som mal to nepotešenie doteraz čítať. Môj pocit z jeho príbehov by sa dal zhrnúť do vety - I'm too old for this shit. Ešte tak 15 rokov dozadu by som asi bol prudko nadšený, úžasne sa bavil a rehotal sa nad hláškami. Dnes mi prídu nevtipné, často trápne a nevkusné a celý Lobo, ako postava i koncept, nudný a nezaujímavý. Asi som dospel alebo čo. Zmúdrením to byť nemôže, to viem naisto. Neviem ako ma má baviť postava pri ktorej je hneď na začiatku jasné, že sa jej vôbec nič nestane, prežije úplne všetko, nijak sa jej absolútne nič nedotkne a všetkých do jedného aj tak nakoniec preští, prípadne aj oští? Lobo je v svojej nezničiteľnosti a teflónovosti, s pubertálne rádoby cool hláškami mne totálne nesympatický a v každom príbehu držím palce jeho protivníkom, aby mu už zavreli klapačku a dali mu konečne na vyučenou. Nečudujem sa, že to vraj až na dve krajiny nie je žiadny veľký predajný úspech. Zaujímavá je však otázka, čo to vypovedá práve o tých dvoch krajinách. Spotrebný priemer. Čo nemyslím vždy ako urážku, v tomto prípade však hej.

Disease
16.01.2017 5 z 5

Nejlepší Lobo, co tu vyšel.

trudoš
26.04.2016 3 z 5

El número uno mezi zabijáky dostává na starost převoz vězně, což se jeví jako prácička pro amatéry. Ale budiž, slíbil, že dotyčného doveze na místo určení živého a tak tedy nemůže nic zabránit tomu, aby svému slovu nedostál. I když se z vězně vyklube jeho učitelka ze čtvrté třídy, jediný přeživší Czarnain, kterého nezahubila Lobova genocida...
Rozjezd dobrý a nápad skvělý - jenže vzápětí autoři zjistí, že s tím málem na sto stran nevystačí a tak začnou na zápletku namotávat další a další motivy. Ty jsou často jen náhlým výstřelkem, který s vlastní dějovou linkou moc společného nemá. Následkem toho je takřka půlka komiksu chaotická a stereotypní, čemuž svérázná kresba Simona Bisleyho nijak nepřidá. Lobo si jednoduše udělá xy nepřátel a ti jej hodlají sejmout. Tu možnost všichni dostanou samozřejmě až v závěru, kde dojde i na starou dobrou ruční práci a konec zvonec. Velký Vyhřezávač se popasuje s držkouny a život v kosmíru jde dál.
Pro fanoušky povinnost, pro ostatní nic než kýbl bublin.

vhumanik
06.09.2012 4 z 5

Z příběhů nesmrtelného zabijáka Loba jeden z nejslabších. Jeden z mála, kde je kresba a celková grafika silnější než příběh.
Jinakl ale samozřejmě standartní porce vulgarismů a humoru, jen ne tak dobrých jako obvykle ;)

Štítky knihy

komiksy DC Comics

Autoři knihy

Alan Grant
americká, 1949 - 2022
Keith Giffen
americká, 1952 - 2023

Kniha Lobo: Poslední Czarnian je v

Přečtených91x
Knihotéce39x
Chystám se číst11x
Chci si koupit8x