Poslední paprsek světla

Poslední paprsek světla https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522658/bmid_posledni-paprsek-svetla-4WN-522658.jpg 5 36 6

Lightfall série

1. díl

Dobrodružný fantasy komiks, jehož barvy vás naprosto pohltí. První díl série Lightfall. Hluboko v lesích říše Irpa žije Bea se svým dědečkem Vepřím čarodějem. Vyrábějí lektvary a opatrují plamínek věčného světla. Jednoho rána však dědeček záhadně zmizí. Bea tak musí překonat svůj strach a vydá se ho hledat. Ještě štěstí, že narazí na dobrosrdečného obra Cada, potomka dávného rodu Galdurianů. Spolu s ním čelí nástrahám a temnotě, která chce Irpu navždy pohltit. Tuto fantastickou výpravu dechberoucí krajinou si zamilují fanoušci mistra japonské animace Hajaa Mijazakiho či komiksové Hildy.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Girl & the Galdurian , 2020


více info...

Přidat komentář

knizni.taurus
19.02.2024 5 z 5

Už jakmile jsem knihu zahlédla u @thecozyaim tak jsem věděla, že tuhle roztomilost chci doma. A tak jsem po tom sáhla, v momentě, kdy jsem neměla chuť číst něco rozsáhlého a složitého a jen se ponořit do hřejivého a milého příběhu. A moje očekávání to splnilo na 100 %.

Že vám tohle nestačí k tomu, abyste po knížce sáhli? No dobře, tak jedeme dál. :)

V této cca 250 stránkové roztomilosti se potkáte s Beou, která žije se svým dědečkem Vepřím čarodějem a společnost jim dělá kocour Nim. No ale co se stane, když její dědeček záhadně zmizí? Naštěstí potká dobrodruha Cada, potomka dávného rodu Galduriánů, který ji velmi rád pomůže s hledáním dědečka a společnost jim nebude dělat nikdo jiný než kocour Nim, který do příběhu vloží pár úsměvných okamžiků. Nicméně Bea není žádná dobrodružná holka, a tak ji čeká spousta překonávání strachu a úzkostí (téma je moc hezky zpracováno) na jejich výpravné cestě plné nástrah a temnoty, která chce jejich lesní říši Irpu zcela pohltit.

Na tomhle papíru naleznete nádhernou kresbu plnou podzimních, hřejivých barev, zvláštních stvoření, ať už přátelských nebo těch nepřátelských a jedno putování tří bytostí, kteří ani neví kam vlastně jdou, ale odhodlání jim vůbec nechybí. Za mě komiks můžu určitě doporučit a mě už nezbývá než čekat na další díly. :)

Atlantis
31.12.2023 5 z 5

Bože, tohle byla nádhera. Nejen vizuálně (i když Lightfall je nádherný komiks), ale i obsahově. Hlavním tahákem je totiž Bea. Malá holka, která se musí vypravit za záchranou svého dědy, ale přitom je to človíček plný pochybností, strachu a úzkostí. A právě to je zde úžasně znázorněno. Beu vždy obalí černý kokon, který ji omezuje psychicky i fyzicky a paralyzuje ji. Parádní nápad a já se těším na pokračování.


Varjohukka
15.12.2023 5 z 5

Lahoda pro oko! Prostě nádhera ta kresba! A příběh se také slibně rozjel. S dcerkou jsme četly jedním dechem. Nemůžeme se dočkat pokračování.

GoodGames
25.10.2023 5 z 5

Lightfall 1: Poslední paprsek světla je jedným z najväčších prekvapení tohto roka! Ak ste fanúšikmi Mijazakiho anime filmov, komiksov ako Hilda či Kůstek, toto je jednoznačne komiks pre vás. Veľmi pekné farby, príjemná kresba, jemný humor, zaujímavý fantasy svet a sympatickí hrdinovia. Celkovo som sa bavil nad očakávania dobre. Úplne chápem, že bola táto séria nominovaná na najlepší komiks za rok 2022 na Harveyho cenu.

Ditules
21.10.2023 4 z 5

Moc krásné ilustrace a začátek skvělého dobrodružství.

Denisa153
28.09.2023 5 z 5

Krásný a milí příběh co pohladí po duši a naprosto úžasná kresba.

Štítky knihy

putování fantasy pro děti dobrodružství

Autorovy knížky

Tim Probert
americká
2023  94%Poslední paprsek světla

Kniha Poslední paprsek světla je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce7x
Chystám se číst20x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x