Válka s Darkseidem 1

Válka s Darkseidem 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499741/bmid_valka-s-darkseidem-1-u1B-499741.jpg 5 9 2

Liga spravedlnosti série

< 7. díl >

Liga spravedlnosti se poprvé dala dohromady před několika lety, aby zabránila Darkseidovi a jeho paradémonům ovládnout Zemi. Nyní Darkseid z této planety opět udělá válečnou zónu a Země se stane frontovou linií v jeho bitvě s Anti-Monitorem, jednou z nejničivějších a nejmocnějších bytostí, jaké kdy byly stvořeny. Wonder Woman, Superman, Batman a ostatní členové Ligy spravedlnosti spolupracují s Misterem Miraclem ve snaze zabránit krveprolití, jenže když do války vytáhnou dvě nezastavitelné mocnosti zla, ani ti nejmocnější hrdinové světa nemusejí stačit na to, aby zachránili svět! Dvě superhvězdy DC, Geoff Johns (VĚČNÉ ZLO) a Jason Fabok (DETECTIVE COMICS), zahajují válku s Darkseidem, epickou událost, ke které se schylovalo už od založení Ligy spravedlnosti! Kniha obsahuje sešity Liga spravedlnosti č. 40–44 a DC Sneak Peek: Liga spravedlnosti č. 1.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Darkseid War, Part 1 , 2016


více info...

Přidat komentář

hroubek
10.01.2024 4 z 5

Moc dobrý mainstreamový komiks. Scénárista Geoff Johns se s námi nemazlí, a hned v prvním sešitu vysvětlí, jak celý DC svět, vesmíry, a další věci fungují. Tímto sešitem naznačí, o co se bude v nejnovějším eventu hrát. Nebude se zachraňovat naše planeta, a ani náš vesmír, a ani multiverse. Bude se zachraňovat úplně všechno. Nebude to poprvé, ale mohlo by to být naposledy. Pokud naši hrdinové selžou. Johns tu rozjede několik zajímavých zápletek a linek, a pokud se nevyznáte ve světě DC, tak je dost velká šance, že budete tápat, a samotný scénárista nám to vůbec neulehčuje. Johns se snaží některé věci vysvětlovat, ale i tak si je nějak vědom toho, že už nemá tolik prostoru, aby vysvětloval věci, které nejsou pro hlavní děj tak podstatné. Všechny tyhle zajímavé detaily a propracovanosti musí jít stranou, a čtenář to musí přijmout a případně si zbylé informace najít v jiných komiksech nebo na internetu . Prakticky se celý příběh točí kolem Ligy spravedlnosti a záporáků. Všechno ostatní kolem prostě v tenhle moment je nepodstatné. Svým způsobem je to velká škoda, ale na druhou stranu chápu, proč to takhle Johns napsal. Samotný příběh je nadupaný, má super moment, parádní dialogy a končí velkým zvratem. Už teď se moc těším až budu mít v ruce druhý díl, abych věděl jak to celé skončí a jestli se to povede Johnsovi ukočírovat, aby to celé dávalo nějaký smysl.

fvalek
01.11.2022 5 z 5

Konečně se po nekonečných příbězích, které jen málokdy jdou k věci a děj někam posouvají (ano, narážím na Velkou trojku, Ligu a JSA, kdy byly všechny tři knihy v podstatě o tom samém se stejnými sešity), k přípravě na závěr tohohle vesmíru, který bude velkolepý! Odhaluje se, kdo je onen významný hráč, který dokázal vyštípat i Zločinecký syndikát. Objevuje se příběh o dvou miminkách, která jsou tak nějak provázána a je jim předpovězeno spolu bojovat na život a na smrt. A jsem rád, že příběh z velké části vypráví právě Wonder Woman. Objevuje se historie Mistra Miracla a jakási dohoda mezi Novou Genezí a Apokolipsem, která ještě hodně zamíchá dějem... Ale hlavně se dostáváme ke skutečnému rozuzlení téhle série, a to nejen coby okrajová předehra, ale naprosto naplno začíná souboj, který (doufejme) nebude mít obdoby.

Bohužel musím vytknout, že přestože to není žádná pětikilová bichle, tak se docela dost věnovali okecávání a budování atmosféry, což bylo potřebné a žádané, ale některé pasáže bych urychlil nebo možná i trošku vynechal. Objevují se dozvuky Věčného zla a Amazo viru, které ale v mých očích nelegitimují to, že se kromě Ligy nikdo z výraznějších hrdinů neobjevuje, aby pomohl. Taky ještě úplně nebylo dovysvětleno, jaký vztah má Mobius a Darkseid, a roč vlastně celá tahle obrovská bitva vznikla. Celkově ten záměr Grail a jiných postav asi ještě bude rozvedený dál, takže to se rád nechám představit, ale přece jen z nějaké části nebylo pořádně vysvětleno, proč se to všechno děje. Jinak ale parádní, konstantně profi kresba, velký rozsah a příběh, který je tak akční a vyšponovaný, že nejde kritizovat.