Lhář Loki

Lhář Loki https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422395/bmid_lhar-loki-nvh-422395.jpg 5 13 7

Lhář série

Je jen jeden Bůh. Tedy byl, než odešel a dodnes nikdo neví, kam se poděl. Než ale nadobro zmizel, dal lidem představivost, svobodnou vůli a sílu víry. Lidstvo těch darů využilo a stvořilo si nové bohy, polobohy, titány a další bytosti, které se usídlily na zemi a zavedly nový řád. Andělé potřebují spolupracovníka, jehož nesvazuje Desatero a přísná křesťanská pravidla a zákony. Někoho, kdo jim pomůže vyhrávat v bojích, které na zemi probíhají, a bez potíží se neztratí jak mezi mytologickými bytostmi, tak ve společnosti současných lidí. Volba archandělů padne na Lokiho, boha ohně a lží z panteonu Ásů. Spolupráce začala slibně, ale copak někoho takového lze delší dobu držet na krátkém vodítku? Souborné vydání čtyř svazků Lokiho příběhů + EXKLUZIVNÍ BONUS: Dosud nikdy nevydaná povídka „Pravda mezi oči“, napsaná speciálně pro tuto knihu.... celý text

Přidat komentář

Aleen
05.08.2023 4 z 5

Nečetla jsem samostatné díly, ale až komplet. A když to tu čtu, jsem ráda...
Loki není silná káva. Loki je silné černé kafe s frťanem LSD. Všichni víme, co je to za hajzlíka, přesto jej máme tak nějak zvráceně rádi. Ale pokud si někdo myslel, že když si ho najmou andělé, vylepší mu to charakter, šeredně se mýlil. Andělé totiž vedou tu svou šílenou válku a vzhledem k jejich pravdomluvnosti, ale i vychytralosti, se jim takový profi lhář hodí. V knize je najednou rozehráno několik různých dějů, které se postupně uzavírají, nebo čekají na uzavření a zároveň se otevírají nové. Při čtení se mému středoevropskému, v katolickém prostředí vychovanému, mozku podařilo hezky uspořádat záležitosti s Valhall
ou a Olympem.
Když se objevil (nechci spojlerovat, ale...) Prostě Tedy, přišel mi jako sympaťák, ale během chvilky jsem ho měla plné zuby. A ačkoliv se to dalo čekat, vyklubal se z něj ten největší ze všech HAJZLů. Loki je proti němu jen lump z 5.A. Apokalypsa mě drásala, nervy jsem měla na pochodu a vůbec jsem si neuměla přestavit, jak z toho autor, nebo Loki, nebo kdokoliv vybruslí, jak ty všechny srágory vybere...
A teď je mi smutno a stýská se mi. Po všem a po všech!

Dandulka
25.07.2021 5 z 5

Lokiho jsem cetla kdyz knihy vychazely samostatne. V podstate me zajomala jen zaverecna povidka. Malinko prehnane,ale napad dpbry. Mozna by stalo za to ji trochu voc propracovat.


Anushka1
03.05.2020 5 z 5

Po této knize jsem pokukovala nějakou dobu. Téma je mi dost blízké. A moc jsem se nepletla. Hodně se mi líbilo propojení různých mýtů, ať už křesťanských, severských , řeckým a všech dalších možných. Protože postavy jsou opravdu průřezem mýtických bytostí ze všech koutů světa. Loki je prostě týpek, který se s tím moc nepáře. Občas mě trochu mátlo přeskakování mezi povídkami, musela jsem si občas zavzpomínat, jaký byl děj v předchozí části. Ale celkově se kniha četla dobře, o čemž svědčí to, že jsem celkem slušnou nálož stránek zvládla za nějaké 2 týdny.

KristynaL
23.04.2020

Paráda! :)

Lenka.Vílka
23.01.2020

Svůj komentář začnu myšlenkou, která mě napadla už v moment, kdy jsem sem knihu přidávala:

"Pro koho je tenhle omnibus určený? Vždyť jeho vydání je totální kravina a zbytečnost!"

A stojím si za tím. Proč? Protože...

...pro toho je kniha určená?

Buď pro skalní čtenáře.
Nebo pro začátečníky.
Jo? Ne...

Kniha obsahuje první čtyři knihy a bohusovou povídku, která ještě nikde nevyšla. Takže skalní fanoušci se pomnějou. Jenže to vám v poličce nebude sedět vizuálně, protože kniha vyšla v jiných rozměrech než původní paperbacky. Ale v knize není Machinomania. Takže to začínajícím čtenářům bude chybět. A potom si zase koupí paperback Machinomanie. A zase hrůza na poličce.

Takže znovu. Pro koho ta kniha je?

Nejspíš pro někoho, jako jsem já. Všechny díly jsem měla půjčené z knihovny (kromě Machinomanie), takže je zde mám okomentované a ohodnocené. A teď je na čase pustit se do té bonusové povídky.

Jak přečíst za 5 minut knihu o 700 stranách? No...velice snadno...

Pravda mezi oči: 4/5
Taková dost demonstrativní povídka, kdo Lhář je. Za mě bohužel opakování stále stejného námětů postupu, jak Lhář "operuje". Ale na těch pár stranách vám bude všechno jasné. Možná bych začala právě touhle povídkou, pokud jste ještě Lháře nečetli vůbec.

Omnibus hodnotit nebudu, to mám jinde. Hodnotím tedy pouze tu bonusovou povídku.

KAREL6725
23.01.2020

Než to vyšlo jako komplet neměl ani tušení , že taková kniha existuje. Propojení severské mytologie , kterou mám rád a už mám o ní něco přečteno tak že oriantce v knize kdo je kdo byla snadná. S bojujícimi anděli mě neskutečné bavila. Povídky kde hlavní devizou je Loki jsem si užil. Celková spokojenost, plný počet hvězd. Super odpočinkové čtení.

Arjan
13.11.2019 5 z 5

Parádní soubor celého Lokiho příběhu!

Štítky knihy

andělé

Část díla

Autorovy další knížky

Jakub Ćwiek
polská, 1982
2011  80%Lhář
2011  87%Lhář 2
2013  81%Lhář 4
2013  78%Lhář 3
2019  95%Lhář Loki

Kniha Lhář Loki je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst22x
Chci si koupit22x