Ležáky známé i neznámé

Ležáky známé i neznámé https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61687/lezaky-zname-i-nezname-61687.jpg 5 5 5

V červnu 2005 vydala Obec Miřetice publikaci Ležáky známé i neznámé. Autory tvoří stejný kolektiv jako u publikace Křižovatky času - Ležáky v datech. V ní Jarmila Doležalová st. představila část svého soukromého archivu. Publikace se samozřejmě zabývá tragédií ležáckého údolí, ale více se zaměřila na představení rodu Šťulíků a Pelikánů. Tato publikace byla přeložena i do německého a anglického jazyka ... celý text

Přidat komentář

alhl
18.12.2016 5 z 5

Stručná brožura věnovaná ležácké tragédii z roku 1942 a jejím hlavním protagonistům. Obsahuje řadu zajímavých fotografií, většinou ze soukromých zdrojů, často do té doby jinde nepublikovaných. Doporučuji jako dobrý úvod do problematiky, pokud Vás téma Ležáků blíže zajímá a chcete o něm číst dál, a to nejen další publikace stejného autorského týmu, který stvořil tuto brožuru, v čele s Jarmilou Doležalovou ml., dcerou jedné ze dvou jediných přeživších z Ležáků.

Chemiczka
03.02.2011 4 z 5

Soubor fotografií, doplněný osudy hrdinů z ležácké osady. Největší podíl je věnován historii ležáckého mlýna a rodině autorky. Doporučuji všem, které zajímá 2. odboj a osud Ležáků - skvělý fotografický materiál, některé fotografie jsem zatím v jiných knihách neviděla.