Požierač duší

Požierač duší https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55657/pozierac-dusi-55657.jpg 5 125 125

Tretie pokračovanie príbehov Toraka, chlapca s túlavými dušami, jeho brata Vlka a kamarátky Renn – sa odohráva na Ďalekom Severe, v krajine večného ľadu. Torak tu stretáva ľadové klany, ktoré vedia prežiť v drsných podmienkach rovnako dobre ako on vo svojom milovanom Lese. Ani chladný vietor, mráz, sneh a ľad, ani najnebezpečnejší lovci Severu – krvilačné ľadové medvede, nedokážu zastaviť Toraka pri hľadaní Vlka, ktorého niekto uniesol. Niekto zlý... Ešte nikdy sa Torak nedostal tak blízko k svojim nepriateľom na život a na smrť.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Enigma
Originální název:

Soul Eater , 2006


více info...

Přidat komentář

Martin-M
19.10.2023 5 z 5

Hoci je to ťažko aj predstaviť si, tretia časť Torakovej Kroniky temného dávnoveku je v súlade so svojim názvom ešte temnejšia, krutejšia a beznádejnejšia ako prvé dve... čo príjemne prekvapuje s ohľadom na to, že ide predsa len o mládežnícku sériu. Okrem toho je to od začiatku do konca, od prvej strany po poslednú, jediný akčný a nezastaviteľne sa valiaci príbeh, ktorý sa nedá prestať čítať, nie je ho kde prerušiť a odložiť na neskôr. Hoci som nepredpokladal, že by som neprečítal všetky časti, až pri tejto jazde mrazivou pustatinou a horúcim podzemím som začal byť naozaj nedočkavý ohľadom ďalších dielov, s čím ešte autorka príde a kam to dokáže ďalej posunúť...

mataaskorice
18.04.2023 5 z 5

Parádní - stejně jako předchozí díly. Začátek knihy se mi tentokrát zdál už krapet ohraný, ale ve Zmijím oku... To byla porce napětí! Jsem ráda, že jsem na tuto sérii narazila.


anibeni
10.08.2022 5 z 5

Skvělá série pokračuje i skvělým třetím dílem - tentokrát odehrávající se na studeném severu.. Po výborném druhém díle jsem se trošku bála toho, aby mě to nepřestalo bavit - ale kdepak... dobrodružství Toraka, Renn a Vlčka pokračuje a je stále napínavé..

Ailee
08.02.2021 5 z 5

Skvělá série s originálním a poutavým námětem. A ty obálky jsou skvělé a naprosto sedí k příběhu. Knihu jsem poprvé četla jako dítě a teď, mnohem mnohem starší si ji pořád vychutnávám. Navíc jsem zjistila, že loni v originále vyšel nový díl! Kéž by jen vyšel i u nás!

NemmamSlov
17.09.2020 5 z 5

„Duch Sveta zvádzal strašný boj s Veľkým Aurochom, najmocnejším z démonov. Nakoniec Duch sveta zhodil horiaceho démona z oblohy, no ako padal, vietor rozniesol jeho popol na všetky strany a drobná vločka sa dostala do špiku kostí každého tvora na zemi. Zlo existuje v každom z nás, Torak. Niektorí proti nemu bojujú, iní ho v sebe živia. Tak to bolo odjakživa."

Torakov príbeh pokračuje a jeho osud ho tento krát zavádza do ďalekého mrazivého severu. Brat vlk je unesený a Torak s Renn neváhajú a utekajú vlkovi na pomoc. Dlho nebude trvať a Torak zisťuje, že za všetkým opäť stojí pätica Požieračov duší.

Znova sa dozvedáme niečo o minulosti Toraka. Puto medzu Torakom a Renn sa začína ucelovať, nachádzajú nových priateľov a hlavne nám príbeh ukazuje, aké kruté môžu byť severné mrazy. Kronika zatial nesklamala a v každej nadchádzajúcej časti prináša niečo zaujímavé, čo čitateľa núti zotrvať pri čítaní.

Eremites
02.04.2017 5 z 5

Další, neméně strhující a napínavý, díl Letopisů z hlubin věků. Opět se potkáváme s Torakem, Renn a Vlčkem - a taky s Pojídači duší v tváří tvář. Tento díl je mnohem temnější než díly předchozí, kromě odvahy a pevného pouta přátelství z minulých dílů přichází na řadu i pochybnosti a zjištění, že v každém z nás se nachází kousek zla - a někdo ho ovládá a někdo se jím nechá ovládat....
Mimořádný vypravěčský talent Michelle Paverové nenechá čtenáře vydechnout ani na okamžik.

Vyzdvihnout musím i nádherné ilustrace na přebalu jednotlivých dílů - korespondují s dějem a výborně doplňují atmosféru.

AjťačkaTýnka
29.08.2013 5 z 5

Bylo mi 15 let, když jsem tuto knihu četla a uchvátila mne stejně, jako mého o pět let mladšího bratra. Děj je napínavý a místy i strašidelný (v mrazící-kůži smyslu slova).

oldshatterhand
10.05.2012 3 z 5

Tato kniha již od první strany uchvátí především mladší čtenáře a to tím, že hlavní hrdinům je teprve 13 let a především tím že tento příběh ukazuje události, a to jak na ně reagují pohledem čtyř různých osob, totiž : Renn, Toraka, Vlčka a (sice nejméně, ale přece) Fin-Kedina. Tato kniha nepatří mezi typické ságy, a proto si myslím že tato kniha se velmi dobře hodí jako dárek k narozeninám, svátku a nebo již předem k vysvědčení či vánocům.