Léto v síti

Léto v síti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445130/bmid_leto-v-siti-Nit-445130.jpg 4 79 18

Naty chce aspoň rok žít jako normální holka a v klidu odmaturovat. Kvůli práci rodičů už procestovala skoro celý svět a využila toho aspoň k parádnímu profilu na Instagramu, který ji proslavil. Může ale někdo jako ona vůbec vést normální život? A co teprve když se spřátelí s Alexem, který sociální sítě a všechno s nimi spojené přímo nesnáší?... celý text

Přidat komentář

Lena79
26.04.2024 5 z 5

Příjemná oddechovka na jedno, dvě odpoledne.
V knize jsou zmíněny turistické cíle, které mám naplánované na letní dovolenou, včetně kempů :-)
Příběh se mi místy zdál nereálný, nemyslím si, že by se kolem Naty točily houfy fanoušků. Naopak postavy zúčastněných byly vykresleny velmi reálně.

Gi-Gi
22.03.2024 3 z 5

Hezká letní oddechová knížka pro náctileté...


Lucif
05.03.2024 4 z 5

Překvapivě dobrá oddechovka. Mladí lidé ve škole a na výletě (na kolech). Zajímavý příběh s moderními prvky (hlášky, #, Instagram..) a přesto pohodový a poučný - moudrý pohled. Vychutnávala jsem si krajinu i příběh, postavy jako v životě - některé super, dobrosrdečné, zajímavé, nenápadné, "obyčejné", jiné zakomplexované, falešné, arogantní.. Celkově opravdu prima počtení, pro mě jednodenní 0:)

pogmanka
07.10.2023 5 z 5

Já prostě knížky této autorky miluju. Umí to napsat tak hezky a styl Lanczové mě prostě vždycky dostane. Člověk tak může zavzpomínat na svoje léta a je to úžasné. Navíc umí napsat neuvěřitelně sympatické postavy, které nejde nemít ráda, i tuhle knížku jsem si moc užila.

Ella161
02.09.2023 4 z 5

Autorčiny knihy, tudíž i postavy, si prostě nejde neoblíbit. Já vím, už jsem s tím vážně trapná, jak autorku po každém přečtení její knihy vychvaluji, ale ono to prostě jinak nejde. Nepřestane mě udivovat, že pokaždé mi se svým příběhem padne do noty. Jako vážně. Žádná její kniha, kterou jsem zatím četla, neměla chybu. Petra píše tak osobitě, jedinečně a čtivě! Já to fakt miluju, jak mě to vtáhne do děje a mně přijde, že to vlastně všechno prožívám já. Takhle se prostě pozná skvělá autorka, která stojí za to, abychom si přečetli všechny její knihy!

V tomhle příběhu tu máme Natku, slavnou influencerku, která se bohužel musí často stěhovat kvůli práci svých rodičů. Jenže zase kdyby se nestěhovala, tak by vůbec nebyla slavná a neměla by tak boží instagram přeci Každopádně naprosto jsem jí chápala, že jí nebavilo neustále stěhování a že chtěla školu dokončit na jednom místě. Našla si tam kamarády, s třídou celkem vycházela a prostě si tam zvykla. Takže bylo jen dobře, že si konečně dupla a přání jí bylo splněno, ačkoliv Most neměla zrovna v lásce. Nicméně. Ona byla vážně skvělá. Trhlá, zábavná a hrozně přátelská. Takové měla samozřejmě i kamarády. Milovala jsem Naty, Terky a Robina společné chvíle. U toho jsem se vždy nasmála, protože všichni tři dohromady jsou vážně pohroma.

Mezi Naty a Alexem mi to přišlo trochu takové uspěchané. Vůbec se neznali, viděli se jen párkrát, a to spolu ani nemluvili, a najednou byla Naty zamilovaná. Chybělo mi tam takové to získané pouto poznáváním Ale co já vím, třeba i tohle je možné. Přeci jen šlo o první lásku. Jak rychle to ale začalo, tak to i skončilo. Pak spolu skoro polovinu knihy sotva promluvili, což mi přijde vážně škoda. Rozhodně bych brala číst o jejich společných chvílích a o rozvíjející se lásce O Alexovi jsem toho tudíž moc nezjistila a ačkoliv jsem ho postupně začala mít tak nějak ráda, tak mi moc nesedl. Nelíbilo se mi, jak se k Natce choval a házel všechny do jednoho pytle. Jak jí ani sám nevysvětlil, proč nemá rád sociální sítě a jen na ní útočil Jo, zatím je to moje nejméně oblíbená klučičí postava od autorky, ale to nevadí. Každému nesedne každý.

A musím teda říct, že na cyklisťáku si užili spoustu zábavy. Autorka opět nevynechala nějakou zajímavou historku o lecjakým místě, což na ní upřímně miluju. Vždycky je to něco zajímavého a něco, co jsem nikdy neslyšela. Každopádně jsem jim ale nezáviděla těch x desítek km, kterých museli ujet. To bych opravdu nezvládla. Ale záviděla jsem jim, že se podívali na tolik zajímavých míst, na které se rozhodně budu muset zajet podívat také. Je vidět, že autorku baví jak cestování, tak i historie. A jak už sám název knihy prozrazuje, tak se děj odehrává v létě. Takže sluníčko, koupání, krásná obloha Hezky se to četlo, když teď máme deštivo.

lalela
30.10.2022 5 z 5

Pro mě je tato autorka příjemný objev, neboť mi připomíná mou oblíbenou autorku z mých mladých let Lenku Lanzovou. Má stejně příjemně čtivé knížky. Taková skvělá jednohubka, oddychovka na večer, která se krásně četla, měla dobrou zápletku a zajímavé postavy. Knížka se mi moc líbila a jdu juknout na další knížky od této autorky

Brunnetka
29.08.2022

Mám ráda takové ty letní oddychovky, ke kterým patří i tato kniha. Děj má švih, situace jsou zamotané a celkově se kniha "čte sama".

dračice.
05.08.2022 5 z 5

Knihu řadím pod oblíbeného autora, protože i když nespadám do věkové kategorie čtenářů těchto knížek, tak je mám moc ráda a knihy této autorky jsou pro mě taková sázka na jistotu! Miluju ty příběhy léto, láska, krásný oddechový příběh u kterého si přejete aby neskončil a pokud rádi jezdíte na výlety, tak tady nějaký ten tip kam vyrazit určitě taky najdete. Kniha se mi tedy opět moc líbila a mohu doporučit.

jitka_dankova
09.02.2022 4 z 5

Čtivá odpočinková letní romance s krapet střelenou zápletkou. Překvapivě vůbec není o Instagramu a online světě, ale naopak o klasice, jakou je školní cyklovýlet (přesunutý na prázdniny). A o zážitcích z toho výletu a typických problémech středoškolských puberťaček. Ono tohle prostě je knížka pro děvčata, kterým je šestnáct či sedmnáct a nemyslím si, že má moc co nabídnout starším čtenářkám (a proto asi i ta rozčarování v některých komentářích). Ale pro cílovou skupinu to bude příjemné čtení. A cílová skupina jistě autorce promine ty části, které jsou přitažené za vlasy. A tím nemyslím to, že by si to děvče mohlo vydělávat jako infuencerka... to ještě uvěřitelné je. Ale že by ji poznávali lidi na ulici jen díky Instagramu, tak to moc neberu. Romantická linka je tam jen taková nenápadná, hlubší sdělení knížka nemá. Prostě letní románek na kolech na jedno přečtení.

Nikychlupova
31.01.2021 2 z 5

Nevím, jaké hodnocení bych měla dat. Příběh mě nijak neokouzlil. Můžu jen souhlasit s komentářem níže, že jaksi nevěřím za co ta sláva. Po druhé už číst nebudu.

LilianaFalcon
28.12.2020 3 z 5

Tak poprvé trochu zklamaná.
Některé postavy mi tam až moc vadily.
Hashtagy s interpunkcí působily divně. Navíc mi bylo za těžko uvěřit, že je Naty tak strašně známá.
Ale čtivý styl se autorce musí nechat.

jaja4
19.11.2020 5 z 5

Naty je super baba, milá, chytrá, vnímavá, proste fajn. Toto je výborná letná knižka, len škoda, že všetko od Martiškovej nie je rovnako cool.

lucie3944
01.09.2020 5 z 5

Už dávno na tento typ knih nemám věk, ale stejně se vždy pobavím výrazivem a hláškami současné mládeže, a to i zde. Za mě doporučuji, líbilo se mi to.

Manoloma
31.08.2020 5 z 5

Sice už taky nejsem cílová skupina, ale u knížky jsem si hezky odpočinula a bavila mě :-) doporučuji.

MartinaF
19.08.2020 4 z 5

Já taky nejsem cílová skupina, ale knížky Petry Martiškové mě baví. Opět dobře napsaná kniha, ale trochu mi vadily postavy třídní učitelky a ředitelky, doufám, že takové šílené ženské existují jen v knihách a ne ve skutečnosti. A tuto knihu, stejně jako ty předešlé, beru také jako lákadlo na výlety po Česku.

deniska2
28.07.2020 5 z 5

Fajn oddychovka i pro starší ročník jako jsem já:-). Knížka mně bavila.

oolinkaa
20.07.2020 2 z 5

Nejsem bohužel cílová skupinka . Jinak bych hodnotila asi lépe, ale toto byla pro mě ztráta času a je to dost povrchní ????????

Knihomolka97
06.07.2020 5 z 5

Opět parádní čtení na léto. Hlavní hrdinka mi padla do oka hned od začátku, velká sympaťanda, která si nenechala nic líbit a uměla odpovědět. Párkrát jsem se nahlas zasmála, jak to bylo vtipné. Některé hlášky neměly chybu. :D Příběh to byl určitě i poučný, člověk se nad pár věcmi zamyslí. Vtipné taky bylo, že se část knihy odehrávala na cykláku. Tři dny zpátky jsem taky jela na kole a spala ve stanu, takže jsem přesně věděla, jak se postavy cítí. :D
Alex se mi líbil, ale naštval mě, jak všechny házel do jednoho pytle. Chápu, že měl špatnou zkušenost a opodstatněný důvod nenávidět sítě (lidi), ale zkrátka neznamená, že každý člověk, co má Instagram, je špatný. Tvrdohlavý mezek jeden...krásnej...vysportovanej... :P
Celkově ale romantická část moc pěkná. :)
Když jsem byla 20 stránek před koncem schválně jsem četla co nejpomaleji, nechtěla jsem, aby to skončilo. :D