Léto v Itálii

Léto v Itálii https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407184/bmid_leto-v-italii-VOv-407184.jpg 4 66 24

Co byste udělali, kdybyste dostali druhou šanci? Když Sofii po dlouhé nemoci zemře otec, rozhodne se podívat na svět novýma očima. Jako jediná dcera se dlouhé roky o těžce nemocného otce starala a nyní si uvědomuje, že je čas začít žít vlastní život – a splnit sliby, které dala tatínkovi, když ležel na smrtelné posteli. Odjíždí do klidného starobylého městečka v Umbrii, aby odhalila zdrcující rodinná tajemství. Zde se seznámí s mladou servírkou Amy, která zjistila, že muž, který se o ni celý život staral, není její biologický otec; kvůli tomuto odhalení ztratila dosavadní životní jistoty a teď zoufale hledá své místo ve světě. Pomůže Sofie překonat Amy náročné životní období a podaří se jí zhojit bolestné rány z minulosti? Nebo její novou životní cestu osudově překříží záhadný Levi?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

One Summer in Italy , 2018


více info...

Přidat komentář

betička
12.09.2023 4 z 5

Příjemné čtení na dovolenou v Itálii :-) i když té Itálie tam mohlo být více.
Jinak klasická zápletka - dospělí se bojí říct pravdu, chodí kolem všeho jako okolo horké kaše, aby náhodou někomu neublížili a to vše do té doby, než se to nějak stejně provalí ...
A mladá slečna Amy, která veškeré své trable řeší útěkem, snad proto že má pocit, že tím ty dospěláky, kteří jí nechápou potrestá.

Katy003
29.08.2023 1 z 5

Zklamání. Slovo, které přesně vystihuje všechny mé pocity k této knize. Nádherná obálka, ale příběh.... Za mě se pořád točilo jedno téma dokola a dokola. Zápletka minimální, od začátku jsem věděla jak to dopadne. Očekávala jsem více Itálie....


vera5841
16.08.2023 4 z 5

Příjemný příběh z prosluněné Itálie, který je především o rodinných vztazích a o tom jak umí být velmi komplikované. Mimo to nesmí chybět velké přátelství a láska.
Sofie si po smrti tatínka naplánovala svobodný život plný cestování bez závazků. Ale brzy zjistí, že život se nedá jednoduše naplánovat. Kde se nakonec usadí - Itálie, Anglie, Španělsko nebo úplně jinde?
Mě kniha velmi mile překvapila.

Svoja
04.08.2023 5 z 5

Knížka se moc hezky četla, příjemné letní čtení

PeťulaV.
11.07.2023 4 z 5

Poslední dobou mám na čtení strašně málo času a jak čtu každou knihu dlouho, asi ji nevnímám tak, jak by si zasloužila. Tahle knížka byla fajn. Je to pohodový romantický příběh spíše o rodinných vztazích, než o Itálii, což byl mimochodem hlavní důvod, proč jsem si ji vybrala, ale i tak nelituji. Sofie se po smrti svého otce vydává na cestu do Itálie, aby splnila sliby, které svému otci před smrtí dala. Má nalézt svou dosud nepoznanou italskou rodinu, začít pořádně žít a být konečně šťastná. Jestli se jí to podaří, to už prozrazovat nebudu. Pokud hledáte nenáročné čtení, tak hlavně teď v létě ideál. Na druhou stranu je to ale jedna z těch knih, která zase až tak úplně nenadchne. Za mě slabší 4*, hlavně za tu Itálii a atmosféru, kterou to na mě dýchlo. Mám teď hroznou chuť posedět někde v malé útulné restauraci s výhledem a pochutnávat si na skvělých italských dobrotách :o)

lucie2371
25.03.2023 5 z 5

Krásný příběh z Itálie. Mrzí mě jen, že jsem na knihu neměla víc času, a tak jsem ji četla na etapy.
Bylo příjemné si v tomto ještě chladném období přečíst něco z teplých krajin.

zdehan
23.10.2022 5 z 5

Taková pěkná oddechovka.

Zlatinka.Emilly
03.05.2022 5 z 5

Mě se tento příběh moc líbil, i když jsem si myslela, že bude více popásna slunná Itálie, kterou mám moc ráda. No nic, příběh stál za to. Nezdálo se mi to rozvláčněné, jak někdo píše, naopak. Přece se příběh musí rozvíjet, pak plynout ... To by taky mohla Sue napsat příběh na jednu stránku, kdyby vypíchla jen to důležité a měli bychom po čtení. Ono se řekne nezamlčovat, ale kdyby se Amy dostala na Sofiino místo nejednala by jinak.

knihveru
24.11.2021 3 z 5

Itálie je zde jen v pozadí. Místo toho je to celé o vztazích, často už od začátku maximálně průhledných. Zajímavé je to až ke konci, kdy spád děje člověka trochu probudí. Do té doby se děj táhne a je to takové nijaké. Nevyužitý potenciál.

Szilvia1
24.10.2021 5 z 5

Knížka byla velmi pěkná,líbila se mi jak Sofia se rozhodla,že bude cestovat a pak si našla kamarádku Amy,která utekla z domu.Knížka je přátelství,odvaze a pak je tady i láska(která nesmí chybět),ale je pěkně zasadená v příběhu.Byla to pěkná knížka,kdyby od autorky vyšly i jiné knížky,tak určitě jsi je přečtu.

xxbarbarelaxx
03.08.2021 4 z 5

To byla taková krása.. mám chuť se hned sbalit a odjet do Itálie a prozkoumat starobylé městečko v Umbrii.. Je to milá oddechová kniha. Doporučuji všem co mají rádi Itálii a chtějí si u čtení knihy odpočinout a zažít milý romantický příběh.

EllD7
10.11.2020 2 z 5

Knížka začala slibně a čtivě. Asi od třetiny však začne být příběh příliš zdlouhavý a v podstatě se nic zajímavého neděje. Poslední část knížky, která se už odehrává v Anglii, mi přišla už vyloženě přitažená za vlasy. Vadilo mi, že je zbytečně mnoho prostoru věnováno vztahu Leviho a Amy (která se mimochodem většinu času chová jako desetiletý rozmazlený fracek) a už méně Sofii a její rodině. Dvě hvězdičky dávám především za popisy krásné Umbrie (ale klidně by jich mohlo být víc), italských pochoutek a vína :-)

ArwenAragorn
16.09.2020 2 z 5

Za tu italskou atmosféru dávám hvězdičky. Ale nemohla jsem se začíst, to se nezlepšilo, kniha se ukázala jako zdlouhavá a dost nudná.

hapac
07.09.2020 4 z 5

Tak jak píše mariva - alespoň jsem se do Itálie podívala díky této knize, bylo to fajn.

mariva
31.07.2020 4 z 5

Když se letos moc nedá cestovat doopravdy, ráda jsem si dopřála Léto v Itálii alespoň v knize. Příběh se dobře četl, možná se děj mohl odvíjet trochu rychleji, ale byla to příjemná letní oddechovka.

1633
23.05.2020 5 z 5

U tyhle knihy jsem se hodně naplakala ale i na smála... Je to úžasná kniha a můžu jí doporučit. Po do čtení tyhle knihy můžu říct že je to ten jelepsi příběh aky jsem kdy četla a patří mezi mé oblíbené... ❤️❤️

lucakuca
26.03.2020 3 z 5

Jupíí hej! Je to tady! Sofistikované čtenářky, těšte se! Konečně kniha, kde nejsou buchty a borečci, ale dámy a džentlmeni. Tomu je podřízeno výrazivo „v mládí byl příliš nezralý“ (blbý), „ranila je na živé maso“ (jako dost to přehnala, jsou teď uraženi) či „manželka ho připravila o výlučný sexuální přístup.“ (podvedla ho). Čtivé. Víc než z děje jsem uchvácena z originálních překladatelských lahůdek.

bagel
02.03.2020 3 z 5

Myslela jsem, že více prostoru bude mít život Sofie po smrti otce. Příběh byl hodně zdlouhavý.

alabra
04.02.2020 3 z 5

Pěkná červená knihovna, kdo to očekává, nebude zklamán. Být o něco kratší, nebyla by to až taková nuda.

whiolet
04.09.2019 2 z 5

Z knihy sice na vas dýchá atmosféra Italie,ale jinak je to nudné nezazivne čtení.

Štítky knihy

romantika Umbrie

Autorovy knížky

Sue Moorcroft
německá
2019  75%Léto v Itálii

Kniha Léto v Itálii je v

Právě čtených1x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených2x
Knihotéce132x
Chystám se číst74x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x