Léto s Venuší

Léto s Venuší https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74124/leto-s-venusi-74124.jpg 4 18 5

Detektivní příběh přibližuje čtenáři méně známé prostředí celnic a zajímavou práci příslušníků celní služby, jejichž zásluhou zůstává státu zachována nejedna významná hodnota. Jako v praxi, tak i v tomto příběhu, napsaném v lehké, úsměvné tónině, se osvědčuje spolupráce příslušníků celní i kriminální služby a díky jí jsou odhaleny obě hlavní záhady — mrtvý muž, který se na území našeho státu dostal přes hranice, i podivuhodná skrýš uloupeného vzácného obrazu „Léto s Venuší". Vychází z některých motivů televizního cyklu "Ve znamení Merkura".... celý text

Přidat komentář

gonga
08.09.2021

Škvár od majora StB Antonína Prchala, odsouzeného nakonec aspoň za mlácení Třešňáka. To bych nemohl číst, ani kdyby to bylo dobré.

helusa2
27.10.2018 3 z 5

Takový úsměvný exkurz do socialistických let... ;-) Celou dobu jsem měla pocit, že čtu scénář :-D
Upřímně, četla jsem jen kvůli názvu a čtenářské výzvě, protože vyhlídlé Léto s kovbojem jsem neuměla sehnat... Ale ztráta času to nebyla :-)


ondrej.b
21.01.2018 5 z 5

Výborná česká detektivka, která se lehce čte a občas i pobaví. Příběh se objevil v televizním seriálu Ve znamení merkura, jen celý děj o ukradeném obraze a nálezu mrtvoly v chladicím voze byl rozdělen do dvou dílů. Stejně tak se v knize objevují dílčí scény z tohoto seriálu, např. pašování zlatých prstenů v datlích a fících a další. Při čtení se mi k ději přiřazovali herci ztvárňující role v seriálu, což nebylo vůbec na škodu. Určitě doporučuji k přečtení, pokud máte rádi českou detektivku. Pan Gariš a jeho knihy jsou mi sympatické, i tím, že byly často převedeny na filmové plátno a filmy se rovněž povedly.

dagmar5477
10.01.2018 5 z 5

Vtipně a čtivě napsaná detektivka z prostředí celnic.

Stanča
12.01.2013 5 z 5

Literárně zpracovaný příběh o celnících. Ve filmové podobě byl příběh zpracován v televizním seriálu " Ve znamení Merkura ".