Letní snění

Letní snění https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168652/bmid_letni-sneni-168652.jpg 3 53 18

Nell McNamarová si nemá na co stěžovat – žije ve spokojeném vztahu s dlouholetým přítelem Ollym a společně vychovávají čtyřletou dceru Petal. Velkou oporou jsou jí i kolegové z práce, majitel rychlého občerstvení Phil, starostlivá Constance a kamarádská Jenny. Zdá se, že Nell ke štěstí nic neschází. Co když vám, ale někdo vnukne myšlenku, že můžete dokázat víc, než jen do konce života pracovat v rychlém občerstvení, a určitě byste měla zúročit svůj talent? Nell zpočátku váhá, nechce se vzdát svého pohodlného života, ale zároveň by si chtěla splnit sen – stát se světoznámou módní návrhářkou kabelek. Cesta za úspěchem je trnitá, ale nakonec zdá se, že Nell dosáhne vysněného cíle. To by se jí však do cesty nesměla postavit Lola Codyová, která jí slíbí, že z ní udělá v Americe hvězdu. Nell této nabídce zcela propadně, najednou přestává mít čas na rodinu i na přátele, a nevědomky padá do propasti. Dokáže najít cestu zpět do svého starého života a hlavně ke svému milovanému muži?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Summer Daydreams , 2012


více info...

Přidat komentář

karolina0346
02.08.2020 2 z 5

Pěkný nápad, ale to je tak všechno...

Nechápu, proč měli rodiče zařízený život zrovna takto, když jim to nevyhovovalo. Jako nouzovka dobré, ale jinak s tím mohli dělat něco už dřív. Střídat se u dítěte a nemít nic ze společného života, to je asi dost na nic.

Příběh podnikání mi přišel trochu naivní, úspěch se dostavil nějak moc rychle, na to, že Nell nikdy předtím kabelky nenavrhovala a nevyráběla, neměla s nimi žádné zkušenosti, krom toho, že je doma nezdravě hromadila. Nehledě na to, že mi ty návrhy nezněly zrovna hezky, spíš jako nápady, co načmárat na plátěnou tašku, než na pěknou kabelku.

Vadilo mi, jak zneužívali kolegyně z Nelliny práce. Pomoci přátelům je pěkné, ale toto už bylo moc.

A scény z Ollyho cesty do Miami, jak už tady několikrát zaznělo, jsou dost neuvěřitelné.

Tolik k příběhu. Napsán je poutavě, četl se dobře. V tomto ohledu splnil očekávání, chtěla jsem něco pohodového na léto. Remarqua bych teď asi nezvládala... :D

sabca
11.09.2019 4 z 5

Jednoduchý příběh Nell, matce s malou dcerkou a přítelem, která se rozhodla podnikat a s jakými se musela potýkat problémy. Četlo se to celkem dobře. Asi si od spisovatelky ještě něco přečtu.


Jeanie
24.04.2019 3 z 5

Hodně jednoduchá oddechovka. Četlo se to dobře, ale hlavní hrdinka byla taková naivní ťuňťa :-), které i přes spoustu přešlapů vše v dobrém vyšlo. Část odehrávající se v Miami mi přišla až směšná, autorka asi koukala na Kriminálku Miami, jinak si to nedovedu vysvětlit :-))

Petrasim
31.12.2018 2 z 5

Šlo to. Taková oddechovka.

Ivuska.09
17.04.2018

Příjemná romantická oddechovka, která nikoho neurazí. Někdy se vyplatí plnit si své sny.

kika 13
09.07.2017 4 z 5

Román mě obohatil o to,že člověk má být rád když má po svém boku opravdu fajn chlapa a naopak.Dopadlo vše relativně dobře,ale cesta byla občas i z kopce.

Beky
05.04.2017 4 z 5

Úžasné oddechové čtení pro ukrácení chvíle. Pěkný příběh s reálným tématem ... Zase je člověk alespoň o něco chytřejší ... :-)

26Mirka
08.10.2016 5 z 5

Hezká, oddechová knížka, moc pěkně se četla. Styl psaní Carole Matthewsové mám ráda :-).

en.bee
10.06.2016 5 z 5

Skvela knizka, uzasne se cetla.

alnahu
03.06.2016 3 z 5

Také nechápu-proč má kniha název letní snění, ale dala se číst.

SladkaK
20.09.2015 3 z 5

Kniha by mohla být hitem, nebýt přemrštěných dvou pasáží, například té, kdy Olly zachránil jejich jmění.
Kniha nabízí zajímavý náhled na cestu za úspěchem. Ale byla místy těžko uvěřitelná. A často jsem ji četla se zvednutým obočím když popisovala návrhy kabelek...
Podle mě by spíš měla navrhovat interiéry různých malých podniků.

tisha8409
30.06.2015

Dávám pět hvězd za OBAL KNIHY. Ten je krásný a evokuje mi prázdniny na městečku, ne honbu za kabelkami....ale budiž.
Co se týče příběhu, nevím se v něm jaksi proplácat k nějakému závěru...Začíná to obyčejně. Popravdě mi vadilo "nastavení", které autorka svým hercům dala. Takhle se pachtit, mít nastavenou práci tak, která vám nedá čas na nic a při který litujete, že vůbec máte děcko? no to by přestalo bavit každýho. Iritovalo mne, že pro toho muže to bylo "domácí štěstí". Protože očividně šťastní nebyli.
Další věcí, jež mne štvala, je prokreslenost typického anglického nevychovaného spratka, jemuž na vše matinka povídá "ale zlatíčko.." Vadilo mi, že věčně byla rodičům za zadkem a nakrachněná v jejich posteli.
Paní podnikatelka je naivní, neví, do čeho šla, neví zda je šťastná, přesto se ale násilím rve dál. Neustálý popis její unavenosti mi vnucuje pocit, že tu její zchvácenost taky cítím. Čtu to, protože chci znát konec, čte se to jakože dobře, ale její návrhy kabelek a vůbec styl mi přijde... infantilní, naivní a to se nezlobte, ale aby se na světová mola dostala kabelka s treskou a hranolkama, tak to asi ne.
Jakési nedotažené, navíc popisované z více stran ... je to mišmaš o celkem klasickém tématu.

herotabe53
01.05.2015 3 z 5

Až moc předpovídatelné...

Nelička
18.02.2015 3 z 5

Rychle přečtená kniha. Jednoduché, milé, veselé čtení. Je pravda, že asi až moc přeslazené. Všichni hrozně hodní, správní....atd. Ale jednou za čas nevadí si takto pozitivní knihu přečíst. Nicméně, určitě bych jí nenazývala Letní snění, protože o tom tato kniha rozhodně není...

Leniiis
23.01.2015 3 z 5

Nevím proč ve mě název knížky "Letní snění" evokovalo uplně něco jinýho než to nakonec bylo. Knížku jsem přečetla, ale už teď vím, že další knížky od této autorky asi číst nebudu.

bookcase
05.02.2014 4 z 5

Letní snění = letní pohodovka, která se dá číst i v zimě :). Toho ideálna tam bylo sice trochu moc, někdy by neškodilo hrdince trochu "naložit" :)

Kačík
24.10.2013 2 z 5

Příběh byl na můj vkus až moc ideální. Číst se to dalo, ale některé pasáže jsem občas i přeskočila. Jsem ráda, že jsem si knížku pouze půjčila v knihovně, protože by to jinak byly vyhozené peníze.

jasmína
26.08.2013 2 z 5

Pro mě nejhorší kniha od C. Matthewsové. Dokonalý přítel, posléze manžel, dokonalý šéf, dokonalý Tod, Jenny, která se najednou kaje, no ještě že je v názvu snění, protože tohle není rozhodně ze života !! Velké zklamání. A uhozená scéna jako z kovbojky, kdy jede manžel sehnat zpět peníze od podvodníků, to už jsem teda musela i přeskakovat.. tohle vědět, vybrala bych si pro radost rozhodně jinou knihu.

Štítky knihy

léto

Autorovy další knížky

Carole Matthews
britská, 1960
2022  64%Čokoládový klub
2012  67%Já se z tebe zblázním
2010  76%S tebou nebo bez tebe
2022  75%Slunečné dny a mořský vánek
2013  63%Letní snění