Letec

Letec
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109706/letec-109706.jpg 4 24 24

Howard Hughes je mužem, pro kterého není žádný sen nedosažitelný. Na sklonku 20. let 20. století natáčí filmové drama z 1. světové války Pekelní andělé, které se stane legendou. Výstřední miliardář není však pouze režisérem a producentem filmů spoutávajících fantazii davů. Za svého života se stává vlastníkem legendární filmové společnosti RKO Pictures, ale hlavně průkopníkem letectví. Často s ledovým klidem balancuje na křehké hranici mezi životem a smrtí. Navíc je Howard Hughes zároveň mužem, který dokáže okouzlit nejkrásnější ženy světa - hollywoodské hvězdy Katharine Hepburn a Avu Gardner.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Howard Hughes: The secret life , 1993


více info...

Přidat komentář

allyce
11.10.2018 4 z 5

Příběh o duševní bídě člověka, topícího se ve zlatě.

Zedisková
04.08.2018 3 z 5

Zajímavý životopis jednoho z nejzáhadnějších lidí na světě. Kombinace geniality a šílenství je u Howarda neuvěřitelná.


Libunkaa
06.09.2017 4 z 5

Jeden z nejzajímavějších životopisů, co jsem kdy četla.

martinaandulka
17.06.2017 4 z 5

Kniha je náročná,hodně psychologická,ale mě se líbila stejně jako film.

Lady Dracula
09.11.2013 4 z 5

Howard Hughes, muž se spoustou charakterových vad. Egoista, arogantní a sobecký muž se spoustou bizarních zvyků, který si myslel, že všichni se musí podřídit jen a jen jemu. Muž, který měl peníze a díky tomu nejen moc, ale i "lásku" krásných žen a mužů. Muž, jehož život, zdánlivě bohatý, byl ve skutečnosti chudý a prázdný.
Můžeme se nad ním ošklíbat, říkat si, že byl blázen a haj*l, ale spíše bychom ho měli politovat. Přestože dokázal ztrpčit život tolika, často nevinným, lidem.
Byl to člověk, který si nedokázal vážit ničeho, ale na druhou stranu, s ohledem na jeho dětství, moc se ani není čemu divit. Tím ho ale nechci omlouvat. Měl dost času na to, uvědomit si, jak se chová, ale vzhledem k tomu, jak mu skoro každý šel na ruku, neměl pocit, že by to potřeboval. V jeho případě heslo, že peníze kazí charakter, dosáhlo svého vrcholu.

Kniha na mě dýchá trochu senzačností, což ji na kráse malinko ubírá, na druhou stranu se čte velmi dobře a rychle (pokud do toho neděláte věci do školy a doma jako já). Je vidět, že autor si skutečně dal záležet na tom, aby měl co nejvíce (snad pravdivých ) informací a s využitím veškerého svého umu sepsal dílo, které velmi podrobně mapuje Hughesův život s veškerými jeho bizarnostmi. Ale i tak, k 5 hvězdám mi něco schází a něco naopak přebývá.
Každopádně, kniha se mi líbila ;) Aneb závěr hodný středoškolských protokolů a čtenářských deníků :-D Doporučuji, i přes nízké hodnocení (nemám ráda, když někdo hodnotí nízko, ale nenapíše proč).

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy knížky

Charles Higham
anglická, 1931 - 2012
2005  70%Letec