Lepší krev

Lepší krev https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501187/bmid_lepsi-krev-MO1-501187.jpg 4 24 7

Sériové vraždy probudí temnou minulost Nového Zélandu. I v ráji číhá smrt. Policejní vyšetřovatelce Haně Westermanové jednoho dne přistane v e-mailové schránce záhadné video, které ji zavede do zazděného pokoje, kde visí brutálně zavražděný muž. Pak následuje další zpráva a další mrtvý… Hana odhalí mrazivou spojitost se zločinem, který se odehrál před sto šedesáti lety, a zjistí, že vraždy souvisejí s utu, maorskou rituální odplatou, i s ní samotnou. Ocitá se tak na stopě prvního sériového vraha v dějinách Nového Zélandu a musí ho zastavit dřív, než dokončí svůj ďábelský plán. V sázce je totiž to nejcennější, co má.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Better the Blood , 2022


více info...

Přidat komentář

Staráknížka
15.04.2023 5 z 5

Trochu zvláštní kniha - nevěděla jsem jestli mám mstitele odsuzovat či mít pochopení - lze pochopit důvody, ale vraždou se nic nevyřeší. Zajímavé prostředí Nového Zélandu, mnoho informací o maorské kultuře (jen se mi nechtělo stále listovat dozadu, abych pochopila maorské výrazy). Svérázná detektivka maorského původu, rodinné trable. Bylo by zajímavé narazit na další díl s jejími osudy.

iskrizka
14.04.2023 4 z 5

Potešilo ma neokukané prostredie Nového Zélandu a netypický antagonista. Taktiež komplexnosť postáv a zakomponovaný život a tradície maorských kmeňov, ako aj ich súčasné postavenie v spoločnosti.
Pútavé čítanie. Z textu cítiť že autor je scenárista, pretože na mňa celá kniha pôsobila ako film. Myslím, že to umocnilo môj celkový zážitok z nej.


JustWomen
08.03.2023 5 z 5

Utu není pomsta, je to povinnost. Lepší krev nevinných než žádná. Dluh zmizí tehdy, když je obnovena rovnováha.
Kniha mě překvapila originalitou motivu, popisem maorských dějin a zvyků. Chtělo by to další díl.

bookcase
25.01.2023 4 z 5

Mohla by to být tuctová detektivka s hrdinkou s rodinnými problémy, s rafinovaným zločinem, jakých jsme už četli nespočet. Ale šmrnc a neotřelosti jí dává motiv vražd a taky destinace - Nový Zéland a taky zakomponování maorské kultury a historie.

nada3314
12.01.2023 4 z 5

Můj první thriller z Novozelanského prostředí. Já jsem nadšená z neobvyklého prostředí Nového zélandu a maorského kmene. Zabývá se náročným kulturním prostředím a tématem nezhojených brutalit, které Maorům přinesla koloniální minulost.

Autor skvěle příběh propojil, dozvíme se hodně o historii maorů a přitom společně se sympatickou vyšetřovatelkou Hanou odhalujeme sériového vraha. Příběh je postaven na partnerech – partneři v životě, partneři v lásce, a nyní také partneři ve zločinu. Manžel Hany je její šéf, sice má novou partnerku, ale ještě nejsou rozvedeni a ve střídavé péči vychovávají dceru. Musí se tedy domluvit jak na poli pracovním, tak na poli soukromém. Tohle se mi moc líbilo, jak si manželé vycházejí vstříc a jak nic není problém a jsou schopni se spolu domluvit. Tento profesionální přístup jsem kvitovala a na druhou stranu i obdivovala. Ale za hodně může i Hana – ta je velmi pečlivá a svědomitá jak ve své práci, tak i v životě.

Klidně bych si dovedla představit, kdyby autor napsal pokračování, určitě by tohle byla skvělá série. Věřím, že by se ještě nějaký nápad našel. A měli bychom tady něco podobného, jako píše Linda Castillo s prostředí amišského Příběh se četl sám.

Můžu jen a jen doporučit!

alzbeta4340
17.12.2022 4 z 5

Není to autorova chyba, ale já si jeho knihu se zápletkou týkající se novozélandské historie a koloniálního zvěrstva dokonale neužila. Téma i prostředí bylo pro mě dost exotické a vadilo mi, že mu dobře nerozumím. Myslím ale, že pro informovanějšího čtenáře to může být povedené čtení. 3,5 hvězdičky

mikika
19.10.2022 3 z 5

klasický příběh s chytrým sériovým vrahem a umanutou policajtkou ozvláštňuje maorská kultura a taky fakt, že vlastně s vrahovými motivy souhlasíte, ne už s jeho prostředky...

Štítky knihy

Nový Zéland Maoři sérioví vrazi kriminální thrillery

Autorovy knížky

Michael Bennett
novozélandská, 1964
2022  78%Lepší krev

Kniha Lepší krev je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce61x
Chystám se číst36x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x