Mezi ovcemi a slepicemi

Mezi ovcemi a slepicemi https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362705/bmid_mezi-ovcemi-a-slepicemi-a1W-362705.jpeg 5 14 14

Lenčiny katastrofy série

< 2. díl >

Dnes se ve škole přihodilo cosi vzrušujícího. Barča Boleslavská totiž založila dívčí partu, Kouzelné svůdnice. Jsou v ní skoro všechny holky ze třídy, kromě mě a mojí nejlepší kamarádky Xeni. Proto jim taky pořád říkáme Ovce a slepice. Ale to je jedno, Xeňa a já máme teď svou vlastní partu, Divoké králíky (DK). A protože dva jsou opravdu málo, přibraly jsme do ní i Pavla s jeho stromovou chýší. Jen je blbé, že kromě Ovcí a slepic máme na krku ještě i partu Rokerů. Zdalipak se zbavíme mé indické zobcové flétny? Nebo se budou dít ještě další divné věci?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

Wie belämmert ist das denn? , 2012


více info...

Přidat komentář

Elča2011
05.06.2023 5 z 5

Jedna z nejsrandovnějších knížek.

CuteKočička
24.01.2020 5 z 5

Super užasná


allebra
30.07.2018 4 z 5

Koupila jsem osmileté vnučce první díl Lenčiných katastrof a prý se u něj každou chvíli hlasitě smála. Koupila jsem tedy i díl druhý a četly jsme ho spolu. Velkou předností Lenčiných katastrof jsou velmi výstižné ilustrace, které se s textem perfektně doplňují. Myslím, že si příště společně přečteme i první díl.

bookwoman
10.07.2018 4 z 5

Z této série jsem už četla první díl, a tak když jsem v knihovně viděla tento, tak jsem si ho hned půjčila. Myslím si, že tato série je opravdu povedená, a to oba dva díly. Pobavilo mě, jak vždycky (v prvním i druhém díle) Lenka psala, že o Hastym napíše ještě později, ale přitom o něm nenapsala nikdy nic dalšího než to, že Hasty je želva. Co mi na tomto díle ale trochu vadilo bylo to, jak holky (Lenka a její nejlepší kamarádka Xéňa) pořád žárlí na Báru a dělají jí samé naschvály. Jo, chápu, Bára se taky nechovala zrovna nejlíp, je celkem namyšlená a taky se jim vysmívá, ale myslím, že holky nemusely dělat takové věci, jako je například to, že ji chtěly před během svázat tkaničky a nebo ji strašit při stanování na oslavě u Barči. Ale na druhou stranu to chápu, že se chtěly Báře pomstít a nenechat si líbit to, jak se k nim chovala. Co se mi ale líbilo bylo to, že v partě Divocí králíci drželi Lenka, Xéňa a Pavel při sobě, a i když se pohádali, tak se zase usmířili. Opět, jako v prvním díle moc povedené ilustrace a příběh celkově.

Knižní střípky
10.04.2018 5 z 5

Dcerka oba dva díly dostala k Vánocům a jelikož já občas ráda sáhnu po současné dětské tvorbě, do knih jsem nakoukla a ihned se začetla. Knihy jsou velmi pěkně ilustrované a jelikož je tam obrázků opravdu hodně, jsou vhodné i pro čtenáře, kteří čtení zase až tak neholdují.

Iwíček
23.12.2017 5 z 5

Skvělá knížka, která udělá zajisté radost všem náctiletým čtenářům. Pokud vaše dítko miluje Deník malého poseroutky, tak mu tato kniha udělá zajisté radost. Byla jsem nadšená, a to už jsem nějakou dobu mimo cílovou skupinu. Líbilo se mi zpracování i vtip, který je v knize ukrytý.

Autorovy další knížky

Alice Pantermüller
německá, 1968
2017  91%Všude plno králíků
2019  85%Lenčiny katastrofy: Deník
2017  94%Mezi ovcemi a slepicemi
2018  95%Zaklínaní hadů
2020  92%Na poslední čeká los!