Země Nikoho kniha první

Země Nikoho kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531193/bmid_zeme-nikoho-kniha-prvni-65bb7b91003f7.jpg 5 5 2

Přidat komentář

hroubek
22.04.2024 4 z 5

Tohle se mi líbilo. Mám rád, když si hrdinové v příbězích sahají na dno, musí řešit morální dilemata, a začnou se stírat rozdíly mezi správným a špatným. A takový je i komiks Země Nikoho. Gotham padl. Zemětřesení zničilo město, a jak padlo město, tak padl i řád a zákony. V ulicích vládne chaos a přežívají silnější a chytřejší. Někdo se dokázal přizpůsobit, a někdo stále věří ve staré pořádky a zákon. Jenž jak dodržovat zákon, když žijete v Zemi Nikoho, kde už žádné zákony neplatí. Scénáristé rozjedou velmi silnou zápletku, která velmi dobře funguje. Čím více se scénáristé drží v civilně rovině, tím je komiks lepší a silnější. Hodně tomu pomáhá, že Batman má minimum prostoru - alespoň ze začátku. S příchodem Batmana příběhu lehce spadne řetěz. Což, je trochu škoda, protože jsem si užíval tu civilnost a problémy, které řešil Gordon a spol. Jakmile Batman nastoupí na scén, tak příběh začne být mnohem akčnější a lehce chaotický. Pořád je to moc dobré čtení, ve kterém se scénáristé krásně vyřádili - viz. poslední dva sešity s Cainem. Země Nikoho kniha první je povedený a zábavný komiks a já se těším na další díly.

trudoš
26.02.2024 5 z 5

Na Zemi nikoho jsem se těšil už od dob vydání šestého Hitmana, přičemž jsem ani moc nedoufal, že bychom se jí v českých luzích a hájích kdy dočkali. Konečně se však nemožné stalo skutkem a pánové Bob Gale, Greg Rucka a Kelley Puckett rozjíždějí jednu z nejtemnějších událostí historie Gotham City. A že je na co koukat – město bylo odstřiženo od světa a prohlášeno za místo stižené živelnou pohromou. Všichni příčetní je opustili a ti ostatní, co zůstali uvnitř, musí zůstat dokud... dokud se nestane zázrak. Anebo Gotham neshoří na popel. V ulicích tak propuká nemilosrdný boj o moc, kterého se účastní i zbytky policie pod vedením Jima Gordona. Jestli ovšem očekáváte nějaké hraní si na spanilé rytíře, můžete rovnou zapomenout. Už ani Batman se nechytá, protože vzbuzovat hrůzu v lidech, kteří si prošli peklem, není právě jednoduché. A že šílenci své domovy neopustili, na to můžete vzít jed.
Civilní příběhy v uhrančivých kulisách, které tíhnou spíš ke gangsterce než k superhrdinskému mainstreamu.


Autoři knihy

Bob Gale
americká
Greg Rucka
americká, 1969

Kniha Země Nikoho kniha první je v

Přečtených5x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x