Tajné případy

Tajné případy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491789/bmid_tajne-pripady-mWj-491789.jpg 4 13 3

Legenda o Batmanovi série

< 15. díl >

V Gothamu nabývají zločiny různých podob, ale zřídka kdy se skrývají za fasádou příčetnosti. Šílený kloboučník založil Gang z říše divů a páchá nepravosti inspirován Lewisem Carollem. Srazí snad Batmanovi hlavu.

Přidat komentář

Ivan Kučera
15.07.2023 3 z 5

Paul Dini je v USA zavedený batmanovský tvorca, ale u nás mu toho viac nevyšlo, než vyšlo. Čestnou výnimkou z Legendy o Batmanovi je kniha Detektiv obsahujúca čísla 821 825 + č. 826. Tajné případy zo série Detective Comics obsahujú pre zmenu čísla 841 845 + špeciál Adelok Adelok z Infinite Halloween Special 1. Inými slovami: jeden veľký bordel. Asi by sme od kompletu chceli príliš, ak by sme po ňom požadovali, aby bol kompletný. Chápem, že v jednom komplete asi nevyjde 800 zošitov série Detective Comics, ale toto je ozaj haj-buj. Na Tajné případy som sa napriek tomu relatívne tešil, keďže Batman: Detektiv nebol najvýdatnejší Batman, akého som kedy čítal, ale ani najhorší. Sedí mi poňatie netopiera ako realistického, pochmúrneho detektíva a nie člena JLA a podobne. Tajné případy ma (ne)bavili podobným spôsobom, ako Detektiv: nebolo to zlé, ale jednotlivé príbehy (áno, opäť je to v podstate len neucelená zbierka poviedok) ma nijak zvlášť nestrhli. Rovnako kresličsky je to na spôsob Detektiva: niektoré okamihy úžasné, iné naopak banálne a nič moc (fantastický je bonusový, halloweensky dodatok).

Arkagas
10.02.2023 3 z 5

Tohle mě bohužel neba.. skoro žádný Koblížek a v příbězích jsem se nějak nebyla schopná zorientovat. Jako čtení na hoďku fajn, ale po dvou dnech už vlastně nevím, o co tu šlo.

Moje hodnocení: 5/10


hroubek
11.03.2022 4 z 5

Už v Detektivovi mi sedl styl jakým scénárista Paul Dini vypráví své příběhy. A to více jsem se těšil na další setkání s ním. Tajné případy je dost dobrý komiks. Znovu se ukazuje, že některým příběhů sluší kratší prostor a epizodické vyprávění. Zde Dini s velkou lehkostí vypraví několik příběhů, které jsou dobré a zábavné. Osobně jsem měl velkou radost z toho, že Dini znovu přivedl na scénu mou oblíbenou Zatannu. Já jsem spokojený a pokud nebude mít přehnané očekávání, tak si komiks hezky užijete.

Autoři knihy

Paul Dini
americká, 1957
Peter Milligan
britská, 1961

Kniha Tajné případy je v

Přečtených19x
Knihotéce24x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x