Stanice fantomů

Stanice fantomů https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22784/bmid_stanice-fantomu-z7h-22784.jpg 4 26 2

Ledová společnost série

< 13. díl >

Yeuze a Jdrien uhánějí od Panamerické po síti Obratníku Raka a za poslední stanicí doufají, že se napojí na sítě Společnosti mořského ledovce. Objevují kompletně zapomenutou stanici jménem North Pacific Icefeld Station, kterou si postupem času přejmenují na Stanici fantomů. Vyrážejí za město v naději, že se tam napojí na vysněnou sít, která je přivede domů, ale po 500 kilometrech nacházejí prázdné pražce bez kolejí...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

Station Fantome , 1983


více info...

Přidat komentář

Hadati
12.06.2017 3 z 5

Jdrien se snaží dostat zpátky ke Kidovi a Lienovi do společnosti Mořského ledovce. Aby unikl zajetí lady Diany, nemůže si vybrat jinou cestu než přes zapomenutou železniční síť neprobádaného ledovce. Naproti mu pak jede jeho otec, který se snaží dostat přes společnost gangsterů a území nestvůry. Jdrien pak objeví společenství lidí, které stejně jako Inuité a Laponci nepotřebují ke svému přežití železnici.

yerry
04.01.2012 4 z 5

Ľadoví ľudia sa vracajú do KMpolisu, kde sú z nich miestni nie príliš nadšení. Yeuze s mladým Jdrienom a dvomi ďalšími chlapmi uviaznu na svojom úteku pred lady Dianou v Nort Pacific Station - stanici démonov, odkiaľ už žiadne koľaje nevedú, len holé pražce. Objavia tú veľké tajomné vajcia, zistia napokon, že tie slúžili alebo slúžia? ako príbytky ľuďom žijúcich vo vnútri veľrýb vo zvláštnej symbióze s nimi.

Liena Raga navštívi brat Peter - neokatolícky kňaz, ktorý mu poskytne informácie o jeho synovi výmenou za informácie o pápežovi zo začiatkov doby ľadovej, ktoré Lien zistil v predchádzajúcej časti. Len sa vydá za Jdrienom, pričom cestuje cez malebné koncesie napadobujúce mafiánov a pirátov z čias tepla a Al Caponeho :-) Zaujala ma tu výroba alkoholu z tulenej pečene (játra). Vyskytne sa tu nový úkaz - akási obrovská améba, požierajúca všetko.

Čo sa týka tej améby, okrem biooleja, pôsobí na ňu ešte špecialita, ktorú objavili ľudia z koncesie okovaných čižiem. A ako je to už u tejto série zvykom, je to sex. Amébu totiž strašne rajcuje pulzujúci vlak vo svojich útrobách, pričom zabúda aj na potravu :-))) Docela originálna myšlienka, no nie? :-)

V závere pocíti Jdrien vďaka svojim telepatickým schopnostiam veľmi blízku prítomnosť svojho otca Liena, má však obavy vyslať mu signál o svojej prítomnosti.

Vďaka niekoľkým úsmevným nápadom autora a pomerne svižnému tempu, hodnotím túto časť mierne nadpriemerne.


Štítky knihy

postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  76%Ledový národ
1993  80%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě