Patagonská síť

Patagonská síť https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22780/bmid_patagonska-sit-rk2-22780.png 4 28 3

Ledová společnost série

< 9. díl >

Lady Diana odklání energii z Patagonské elektrárny, aby mohla zásobit energií svou stavbu severo-jižního tunelu. Obyvatelé Patagonského území v Panamerické společnosti žijí v mizérii a umírají chladem. Hlava jedné místní stanice, Kondor, a jeho muži musí rabovat uzavřené stanice, aby mohli přežít nastalou situaci. Při těchto cestách zjišťují, že stanice, kdysi plné lidí, jsou prázdné... Lien Rag se dostává zpět do Západní zóny, kde se seznámí s Leouan. Skoll přesvědčuje Liena, že v Patagonii zahynulo a zahyne mnoho Zrzavých, kteří jsou závislí na lidech z Tepla. Lien se vrací s Leouan zpět do Panamerické a přidává se ke komisi vyšetřující události v Patagonii...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

Le Réseau de Patagonie , 1982


více info...

Přidat komentář

Hadati
12.06.2017 3 z 5

V tomto díle se zdá, že se Lyen opět rozkmotřil s oficiální vládnoucí mocí. Kromě toho se v tomto díle nic moc neděje.

hoopoo
02.11.2013 4 z 5

Kniha měla dle mého více roztříštěný děj mezi spoustu postav, ale celkově to nakonec fungovalo a kniha mě bavila.

Život v Patagonském území paramerické společností trpí nedostatkem zdrojů, není elektřina, teplo, jídlo, začíná se obchodovat s mrtvolami ke splaování a výrobě energie. K tomu se ještě šíří otrávené potraviny a oblast se rychle vyjidňuje.
Lady Diana je pod tlakem a svolí ke kontrole danné oblesti kontrlní komisí. K té se připojil i Lien Rag, který měj zajistit, aby do postižené oblasti začala proudit elektřina. To neudělal a pomáhal s komisí prohledávat vyprázdněné stanice. Ke konci prchá při atentátu a stává se nezvětsným.
Vedle toho se setkáváme s Trpaslíkem, kerý se stará o Lienova syna, který se od Trpaslíka odcizuje a chtěl by se dostat k otci.


yerry
04.01.2012 4 z 5

Správy o tom, že na území Panamerickej koncesie nie je dodržovaná medzinárodná konvencia už začínajú presakovať na verejnosť. V tejto koncesii, kde je všetko podriadené zisku sa v skutočnosti deje genocída obludných rozmerov. Rozsiahle územia Patagónie sú systematicky a plošne vyhladzované a mŕtvoly ľudí služia ako palivo pre elektrárne zásobujúce energiou obludný megalomanský projekt lady Diany. Vypočítalo sa, že z jednej mŕtvoly je možné získať energiu zodpovedajúcu 4 galónom nafty, po spracovaní na múčku dokonca 12 galónom. Na územie Panamerickej bude preto vyslaná medzinárodá komisia, ktorá má za úlohu zdokumentovať prípadné porušenia konvencie. V komisii sa bude nachádzať aj Lien Rag. Bohužiaľ komisiu zasype lavína. Lienovi, jeho novej milenke Leouan a černochovi Kapulovi - vyslancovi Afrikánie sa však podarí zachániť. Medzitým Trpaslík Kid pokračuje v realizovaní svojich projektov, Yeuze sa stane vyslankyňou Kidovej spoločnosti a malého Jdriena s telepatickými schopnosťami začínajú zrzaví ľudia uctievať ako svojho mesiáša, ktorý má v budúcnosti zjednotiť ľudí ľadu a ľudí tepla.

Opäť vydarená časť, ktorá dokáže upútať a udržať v napätí. Hodnotím ako lepší priemer a možno aj trochu viac...