Temná krev

Temná krev https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430867/bmid_temna-krev-JNW-430867.jpg 4 72 15

Ledová krev série

< 3. díl

Rubyin svět se změnil víc, než ona sama čekala – zamilovala se do Ledového krále a sama je dědičkou ohnivého trůnu. Ale místo idyly se dostavila noční můra. Hrozí, že se po stovkách let osvobodí temná stvoření, která touží ovládnout svět lidí a živit se jejich bolestí a utrpením. Ruby spěchá, aby jim v tom zabránila, ale k tomu potřebuje, aby spolu Mraziví i Ohniví spolupracovali. Dokáží se však po generace znepřátelené národy spojit, aby společně čelily temnému nepříteli?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Nightblood , 2018


více info...

Přidat komentář

Artep071
29.12.2023 4 z 5

Dočteno celá série byla skvělá , závěrečný díl byl ale na mě docela zdlouhavý a ztrácelo se kouzlo předešlých dílů . Nejsem si jistá zda to bylo zbytečným popisováním pocitů nebo snahou vykreslit dopodrobna cestu na ostrov , ale celkově to na mě působilo kostrbatě a tak nějak nuceně.
Přesto to byl hezký úlet do jiného světa :)

1259
12.04.2023 5 z 5

Celá série byla super, bavilo mě to od začátku do konce a navíc tenhle poslední díl byl jen dobrou třešničkou na dortu.


LexiS
15.01.2023 2 z 5

No tak tohle bylo celkem fiasko. Kniha se neskutečně vleče. První část budete chtít hlavní postavy proplesknout zleva zpráva, protože se oba chovají jako největší pitomci.
Druhá část se vleče snad ještě pomaleji než první a člověk jen čeká, co se s hlavní hrdinkou stane.
Když už si člověk mysli, že to bude lepší, když míříme do finále, tak je neskutečně zklamaný. Kniha mohla končit třeba o 60 stran dřív.
Za mě bohužel zklamání. První dva docela dobré, ale třetí se teda nepovedl, byl takový hodně kýčovitý a předvídatelný. K sérii se už neplánuji vrátit.
Ale aby tohle nebyl jen negativní komentář, tak jsem si užila těch pár scén s Kaiem. Nejlepší postava ze série.

meda2007
04.01.2023 4 z 5

Krásně čtivý originální příběh.

Fortuna7
05.07.2022 3 z 5

Docela dobrý závěr série. Občas mi přišlo, že se v knize vyskytovaly hluché části, kde se děj opakoval a já se nudila... Romantická linka se mi ale celkem líbila. Za mě celkově série neurazí, ale ani nenadchne...

izfnp
31.03.2021 2 z 5

Dočítala som zo zotrvačnosti. Nechcem kaziť celkové hodnotenie len preto, že nie som cieľovka, ale táto kniha mi prišla objektívne najhoršia z trilógie. YA knihy mám rada, ale vo svojom nie-až-tak-young veku od nich čakám trošku viac, toto už bola fakt nuda :)

Blanka29
20.10.2020 3 z 5

Konecne jsem docetla treti dil a musim rict, ze oproti dilu prvnimu a druhemu byl nejslabsi. Skoro cela kniha se vlekla a konec byl az moc rychly. Zklamalo me, ze se nedozvime, jak to dopadlo s ostatnimi.

Market116
05.07.2020 5 z 5

Moc jsem se těšila až tento poslední díl vyjde a já si ho budu moc koupit...protože jsem taky jedna z těch, co mají první dva díly ve své knihovně...tak mě pochopitelně trochu mrzelo, že kniha vyšla jen jako e-kniha...ale to mě samozřejmě neodradilo. A mám jí aspoň ve své mobilní knihovničce, za což jsem moc ráda.
Příběh byl opět stejně čtivý, napínavý, a celkově dost emotivní...koncem jsem si nebyla vůbec jistá...a proto jsem byla hrozně šťastná, když to dopadlo tak, jak jsem si přála...
Ruby a ty její tajnosti...ale i tak byla hrozně statečná a silná...stejně jako Arcus...oba jsem si je moc oblíbila...a Kai mi lezl na nervy trochu míň...
Určitě se k této sérii zase někdy vrátím...je vážně skvělá a stojí za to.

zaandulee
23.04.2020 4 z 5

Moc jsem se těšila na poslední díl této trilogie, jelikož předchozí dva díly mě opravdu nadchly a celé to téma mě zaujalo. Oblíbila jsem si většinu postav a těšila se na momenty mezi Ruby a Arcusem/Kaiem ♥. Nedokážu pořádně říct proč, ale tento díl se mi líbil o trošičku méně než ty dva předchozí. Celkově je kniha ale skvěle povedená, plná zvratů, dobrodružství, lásky,.... Konec se mi nezdál nijak moc useknutý, což jsem ráda, jelikož jsem četla spoustu knih s otevřeným/useknutým koncem, který mě přivádí k šílenství! :D Celkově je to ale VELMI povedená trilogie. Doporučuji přečíst! ♥

Je však škoda, že kniha je pouze v elektronické podobě, neboť 1. a 2. díl mám ve své knihovně a přála bych si mít celou sérii pohromadě. :(

shey
19.03.2020 5 z 5

Velmi povedená trilogie, doporučuji! Připomíná mi to méně komplikovaný Skleněný trůn. Děj svižně plyne. A i když je v knížce nastíněn milostný trojúhelník, tak hrdinka city zbytečně nerozebírá a ví co chce, za to má u mě plusové body :)

Veronica.Key
18.03.2020 4 z 5

Poslední díl mi přišel takový jiný :-) jak kdyby ho psal jiný autor, nevím proč :-) každopádně to bylo řádné zakončení celé série

BarBarBar
29.02.2020 5 z 5

Celá série mě velmi nadchla! Škoda jen že tento díl není i v papírové verzi. Bude mi chybět v knihovně. Čtivé, napínavé, láska, prostě je tam vše. Doporučuji!

pavlusci
21.02.2020 5 z 5

Jen...co se to stalo? Bylo to boží!!!????

andrejci
09.02.2020 5 z 5

Tenhle díl byl asi nejlepší z celé série. Hodně mě bavil. Byl asi nejvíc zábavný a napínavý. Autorka píše dobře a navíc se moc nerozepisuje a nejde do detailů což se mi u téhle série líbí.

Lokina
30.01.2020 4 z 5

Poslední díl úspěšně za mnou a já jsem spokojená. I když třetí díl je takový mix YA fantasy, které jsou na trhu, celá série je v celku odpočinková, místy i zajímavá četba. Hlavně mě bavil svět a jeho stvoření, s tím související bohové a jejich mytologie.
Ruby, typická YA hrdinka, mě v tomto díle až moc nerozčilovala. Její pasáže, kde bojuje s Minaxem ve svém srdci, aby nepodlehla temnotě byly o dost lepší než neustále její přemítání nad citovými eskapádami mezi ní a Arcusem. Milostný trojúhelník nesměl chybět a stal se takovým zvykem v knihách jako je tato.
Konečná bitva není tak strhující, ale pár skvělých a překvapivých okamžiků se tam najde. Epilog důstojně a mile ukončuje tuto sérii, která nijak nevyniká a nepřináší nic nového, co se týče hlavní hrdinky zachraňující svět, ale úplná ztráta času to taky není a kdo chce může s klidným srdcem začít ji číst :-)