Léčivé bylinky pro dlouhý a šťastný život

Léčivé bylinky pro dlouhý a šťastný život https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537295/bmid_lecive-bylinky-pro-dlouhy-a-stastny-662d8a2c877e9.jpg 4 1 1

Na stránkách tohoto praktického průvodce najdete spoustu článků věnovaných bylinkám našich lesů a zahrádek. A protože chceme svým čtenářům přinést vyčerpávající informace, nezapomněli jsme ani na exotické léčivky a medicinální houby. Ty se totiž v poslední době těší velké oblibě, a to plným právem. Ke každé bylince jsme navíc přidali praktické tipy, jak ji můžete aplikovat v domácí léčbě, a pochopitelně i spoustu receptů, podle kterých si můžete vyrobit třeba voňavé sirupy nebo masti či tinktury. Zjistíte například, jak jednotlivé bylinky sbírat a uchovávat, abyste nepřišli o jejich léčivé účinky. K tomu jsme ještě přidali rady, jak bylinky využít v kuchyni, i zajímavé recepty na domácí marinády, octy a oleje. Zkrátka nepřijdou ani naprostí amatéři, protože pokud si na sběr léčivek ve volné přírodě netroufají, mohou si bylinky potřebné k výrobě domácích přípravků koupit v lékárně. Do našeho lexikonu jsme totiž vybrali jen ty rostliny, které jsou u nás běžně k sehnání. Nic vám tak nebrání pustit se na krásnou a dobrodružnou cestu plnou přírodních tajemství a úchvatných vůní léčivých bylinek. Dozvíte se totiž, jak tyto rostlinky a přípravky z nich zařadit do svého běžného života a pomoci tak nejen sobě, ale i svým nejbližším k lepšímu a zdravějšímu životu.... celý text

Přidat komentář

Snoopi
28.04.2024 4 z 5

Jste fanoušci přírodní medicíny a fascinuje vás svět léčivých rostlin? Pak pro vás bude tato příručka jasnou volbou. Je totiž plná skvělých rad a tipů, díky kterým může být váš život mnohem zajímavější, bohatší a hlavně zdravější.
Publikace tohoto nakladatelství jsou si hodně podobné, hlavně díky svému tematickému zaměření, ale pokaždé se v nich dá objevit něco nového. Zaujala mne kapitola, věnovaná bylinkám exotickým: aloe vera, eucalyptus a kurkumu už zná skoro každý, ale co takhle ašvaganda, gutu kola, maca peruánská, lapacho, rdesno či schizandra s krásným českým názvem klanopraška čínská? Nebo vám něco říká název vilacora "kočičí dráp"?
Líbí se mi, že se mohu dozvědět něco nového - prakticky za pakatel, s odpovídající kvalitou papíru. Pro milovníky léčivek mohu jen doporučit.