Léčivá příroda: Jak může šinrin joku, uzemnění, pobyt venku nebo jen otevřené okno uzdravovat

Léčivá příroda: Jak může šinrin joku, uzemnění, pobyt venku nebo jen otevřené okno uzdravovat https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426599/mid_leciva-priroda-jak-muze-sinrin-joku-Rrp-426599.jpg 4 5 3

Odhalte kouzlo a účinnou moc venkovních procházek a trávení času v přírodě. Procházky a jejich pozitivní vliv na množství zdravotních neduhů. Budete překvapeni, když zjistíte, jak může koupání v lesních studánkách či potocích nebo i pouhé procházky v parcích poskytovat jednoduchý a účinný způsob zlepšení zdraví a mít příznivý vliv na vnitřní pohodu. To, co všichni intuitivně víme, je dnes již vědecky ověřená pravda: už jen to, že vyjdeme ven, je pro nás dobré. Bylo prokázáno, že procházky a trávení času venku mají pozitivní vliv na obrovskou řadu onemocnění a zdravotních potíží, od cukrovky až po depresi, úzkost či arteriosklerózu. Jak může odpolední procházka změnit váš život? Tato praktická kniha plná vědecky ověřených faktů vám naznačí, že k uzdravení těla i duše nepotřebujete spoustu dní dovolené ani složitá technická zařízení. Pokud se odpoledne půjdete projít parkem, omočíte se v moři nebo se bosýma nohama zaboříte do bahna, může vám to změnit život. Krátké příběhy o tom, jak příroda léčí. Každá kapitola kombinuje krátké příběhy lidí a doporučenou literaturu spolu s nejnovějšími lékařskými a vědeckými objevy, které dokládají léčivou moc přírody.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Zdraví
Vydáno: , Anag
Originální název:

The Green Cure: How shinrin-yoku, earthing, going outside, or simply opening a window can heal us , 2019


více info...

Přidat komentář

veriszv
04.12.2021 4 z 5

Alice Peck dala v této knize dohromady neskutečné množství informací a zajímavostí, které jsou o prospěšnosti přírody dostupné. Není to kniha nijak odborná, spíše tak letem světem proletí různé poznatky a pokud budete chtít vědět víc, odkáže vás na příslušné výzkumy. Vše je doplněno krásnými fotografiemi a praktickými příklady, jak dary přírody využít.
Pokud máte i vy rádi krásné knihy plné zajímavostí, mohla by se vám líbit!

bércoun
27.09.2020 4 z 5

Mě kniha trochu zklamala, měla jsem větší očekávání. Je zde mnoho odkazů na výzkumy, jakoby byla kniha jakýsi výcuc. Témata nejsou rozvedená do hloubky. Spousta zajímavostí, ale kniha působí s mnoha obrázky spíše jako nějaký průvodce.


Ďumbierka
09.06.2020 4 z 5

Krásne čítanie.
Pohodové, oddychové.
Nenáročné, ale zato užitočné. Je dobré si také maličkosti, ako sú spomenuté v tejto knihe pripomenúť a naozaj si užiť to, čo tu máme.
Pohľad z okna. Prechádzku zelenou alejou. Pohľad na potok či jazero...

Štítky knihy

příroda zdraví životní styl

Autorovy knížky

Alice Peck
americká
2019  84%Léčivá příroda: Jak může šinrin joku, uzemnění, pobyt venku nebo jen otevřené okno uzdravovat