Léčivá moudrost ptáků

Léčivá moudrost ptáků https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123135/mid_leciva-moudrost-ptaku-Ulf-123135.jpg 4 10 3

Ptáci jsou věrnými společníky člověka po celou historii lidstva: sova byla ve starém Řecku symbolem moudrosti, labuť je v hinduistické filozofické tradici spojována s dokonalostí a jestřáb ve starověkém Egyptě doprovázel slunečního boha Re. Vrabec, slavík, pěnkava, skřivan, střízlík, vlaštovka, vrána, holub, červenka či plameňák, kolibřík anebo papoušek – u více než čtyřiceti druhů se dozvíte, jakou roli hráli v historii a mytologii lidstva a jak jejich moudrosti využívá šamanismus.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Healing Wisdom of Birds , 2011


více info...

Přidat komentář

pajaroh
09.07.2020 4 z 5

Navzdory obalu a názvu je to zajímavá kniha pro ty, kdo se zajímají o mytologii a symboliku zvířat bez vyhraněného duchovního směru. Více si všímám ptačího světa kolem a čím dál častěji sáhnu po této knize abych zapřemýšlela, proč několik dní po sobě vídám ledňáčka a předtím jsem ho pár let ani nezahlédla.

Atanone
05.08.2017 5 z 5

Velmi zajímavá kniha-asi ne pro každého.
Dozvíme něco z legend o konkrétních druzích ptáků a o jejich symbolice.Protože ptáci odjakživa představovali spojení se spirituálním světem, dozvíme se v ní hodně o šamanismu. Myslím,že autorka sama je šamankou,nezdůrazňuje to,ale nepopírá. Na konkrétních druzích ptáků se můžete dozvědět hodně zajímavého jak o ptácích samotných,tak i o legendách o nich,o tradičním vnímání některých ptáků,či symbolice jejich peří,co se týče druhů a barev. Obsahuje také návody k meditacím,nebo základy barevné symboliky.
Musím se přiznat,že jsem vůbec nevěděla,do čeho jdu,udělala jsem něco,co skoro nedělám,a sice,že jsem si objednala knihu přes internet „do počtu“,abych měla slevu na poštovném s tím,že případně bude jako zajímavý dárek. Vyklubal se z toho dárek pro mě. Nedám !


herdekfilek
05.10.2012 4 z 5

Pokusme se na chvíli zapomenout na interpretace upletené z vědeckých pouček o mase a peří. Střípky významů dávají dohromady jeden velký význam, který je určen k pochopení jen hrstce lidí, kteří došli alespoň před dveře jakéhosi osvícení. Proč jakéhosi? Je třeba se vyhnout kategorizaci duchovna. Není buddhistický svět, jen buddhistický pohled na něj. Není ani křesťanský svět, jen křesťanský pohled na něj. Není jedna forma osvícení, je jich stejně jako lidí na světě. Každé osvícení je rovno každé jednotlivé osobnosti. Jakési osvícení vychází z brožur o duchovnu, kde duchovno snaží se autoři brožur vehnat do sféry podnikatelské. Osvícení osobní se napláče do vašich životů nepozváno, zcela pod vaší taktovkou a přesto neukočírovatelné. Smrtí nic nekončí, ale ani nic nezačíná.

Štítky knihy

ptáci, ptactvo

Autorovy knížky

Lesley Morrison
kanadská, 1980
2012  80%Léčivá moudrost ptáků