Léčba duše a elementálové

Léčba duše a elementálové https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381613/mid_lecba-duse-a-elementalove-PX0-381613.jpg 4 8 3

Kniha osvětluje roli a pomoc elementálů v oblastech psychické harmonie v mezilidských vztazích, v různých prostředích a situacích, v umění, v léčebných procesech i ve vztahu ke světu a jeho bytostem. Zabývá se ochranou před negativními vlivy i možnostmi léčení krajiny. Nabízí cvičení k samostatné práci s elementály, pomáhající i obstát v dnešním světě.... celý text

Vydáno: , Malvern
více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
31.12.2020 4 z 5

Tak tahle kniha je vymazlená navenek, okosené rohy, uvnitř mysticky doplněná starými rytinami, no chybí už jen zlaté detaily.

O to víc mě zklamal obsah. Teorie elementálů byla představena jen stručně, hlavní náplň jsou takové ty antropozofické řeči vycházející ze Steinera, zcela zbytečný prostor dostala politika (kritika komunismu).

Ale nějaké zajímavé informace kniha přece jen přináší. Např.
varuje před energeticky nabitými předměty, protože nelze určit, o jakou energii vůbec jde; varuje před léčiteli jako obcházení karmické práce na sobě - co vyléčí, se může vrátit mnohem silněji; varuje před bezhlavou komunikací s anděly a napojováním se na opět neověřitelné entity. V podstatě varuje před snad vším "ezo", s čím se v dnešní době běžně potkáváme. A to stojí za zamyšlení.

Spajdy
04.08.2020 4 z 5

Spíš než o elementálech je tato kniha o duchovní cestě, pro kterou nám autor dává rady z vlastní zkušenosti. Elementál se tam občas jen tak mihne, a já bych tam o nich uvítal trochu víc... :-) I přesto je kniha v dnešní době, kdy se to ezo-bulvárními pochybnými praktikami hemží na každém rohu, více než hodnotná. Autor se neprezentuje jako učitel nebo guru, spíš jako jeden z nás nedokonalých, chybujících a bojujících. A rady od takového člověka si můžeme vzít mnohem více k srdci.


horkosladka
01.09.2018 4 z 5

Zajímavé zamyšlení nad vytvářením elementálů (lze chápat i jako mentální setrvačnost) člověka současného světa. Tím jak myslíme, ovlivňujeme nejen to, jak se cítíme, ale zároveň vysíláme do svého okolí různé elementály. Elementály autor míní určité energetické stopy, které vznikají vlivem našich myšlenek a prožívání. Jiné elementály pocítíme v přírodě, v horách, v kostele, jiné na fotbalovém zápase nebo ve velkoměstě. Autor se zabývá významem duchovní cesty, místy odhaluje kriticky slabá místa naší materialisticky orientované doby, odkazuje na duchovní učitele (např. Eduarda Tomáše, Rudolfa Steinera ad.) a vyzývá člověka k lásce a k životu podle Kristova učení.