Lavička

Lavička https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466386/bmid_lavicka-K77-466386.jpg 4 65 23

Tenhle příběh začíná na konci. Cat čeká na Sama na lavičce v londýnském Hampstead Heath. Přijde? Před deseti lety tady uzavřeli dohodu: ještě jednou se sejdou, a buď jejich láska definitivně skončí, nebo začnou znovu. Začali už vlastně několikrát – poprvé před víc než dvaceti lety na druhé straně zeměkoule, v Atlantic City. Neměli se do sebe nikdy zamilovat – jenže se to stalo, a právě tak často, jako je život od sebe vzdálil, je zase přivedl k sobě. Mají ještě naději? Dokážou napravit chyby, odpustit si lži a překlenout ztracená desetiletí? Podaří se jim najít to, co bylo tolikrát ztraceno?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Bench , 2020


více info...

Přidat komentář

Joyce24
13.08.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh na jehož začátku dojde k osudovému setkání Cat a Sama a je to láska na první pohled, ta jediná a opravdová, na celý život. Ale budou moci prožít svůj život společně nebo půjdou každý sám svou cestou? Život je nevyzpytatelný.

kusma
28.02.2023 5 z 5

Tak toto se mi hodně líbilo. Po nějaké době jsem si koupila knížku, o níž jsem nic nevěděla, tedy jaké má hodnocení, co o ní kdo píše/říká. Prostě se mi líbila obálka, hezky se mi držela, oslovila mě. A čtení jsem si moc užila, hezky napsané, hlavním hrdinům jsem fandila. Romantika jak má být. Doporučuji.


Arwen329
26.02.2023 2 z 5

Tohle byla úmorná kniha. Od začátku jsem se nemohla vůbec začíst, zdlouhavý děj co je téměř stále dokola. U některých stránek jsem už i přeskakovala protože to bylo o ničem. Nemám ráda nedočtené knihy takže jsem nakonec dočetla ale opravdu se mi to hrozně táhlo. Mě teda příběh vůbec neoslovil. Za mě nic moc.

SSTknihy
31.07.2022 4 z 5

Romantický příběh, který nepředstírá, že je něco jiného. Je tu láska, co hory a věky přenáší, jsou tu nečekané zásahy osudu, zápletky, hádky, zklamání a smutky. Jsou tu shledání, rozchody i hledání sebe sama. A závěr přesně takový, jaký si u romantického příběhu přeju. U téhle knihy vám čas uběhne poklidně jako zatřepotání motýlích křídel v letním odpoledni.

KatukaM
07.07.2022 5 z 5

Konec trochu pohádkový, ale jinak moc pěkné čtení o pravé lásce. Příběh je trochu smutný, dva jedinci by spolu mohli prožít celý život, ale místo toho jim to životní situace nedovolí a navzájem se míjejí. Přesto je to knížka úsměvná. Líbí se mi, že to není dokonalé. Spíš něco, co by se mohlo stát v našich životech :-)

Kenan
17.04.2022 3 z 5

Osudové setkání Sama a Cat v USA, kam se Sam dostává jako turista. Láska na první pohled a po třech týdnech dlouhé odloučení. Příběh je podáván z pohledu obou hlavních hrdinů, což bylo fajn. Prvních 100 stran mně nechytlo vůbec a bavit mně to začalo vlastně až se Sam vrací zpět do Londýna. Mám ráda romantické příběhy s nějakou přidanou hodnotou a tohle byla spíš jen romantika. Ale neříkám, že mi slza dojetí také neukápla :). Každopádně si začnu víc všímat osamělých laviček.

Aneleh
28.03.2022 5 z 5

Skvělá romantická kniha, ale nejen to. Má svoji hloubku a něco v člověku zanechá. Už jsem to zde četla v jednom komentáři a musím to zopakovat: až budu někde míjet ty osamocené lavičky v přírodě, zcela jistě si na tenhle příběh vzpomenu. Bylo to tak napínavé, že jsem musela číst do noci, jen abych se už dozvěděla konec - a stálo to za to! Všem milovníkům romantiky, napětí a osudových setkání vřele doporučuji!

rebciatko
21.02.2022 3 z 5

pekná a príjemná kniha plná lásky a obety, len ten koniec bol už na mňa až zbytočne moc naťahovaný...

Toňula
12.02.2022 4 z 5

Milá kniha o lásce a míjení se dvou lidí, kteří chtějí spolu. Tematicky trochu připomíná příběh z knih Nicholas Sparkse, takže za mě velká spokojenost i čtenářský zážitek.

Josh
07.02.2022 5 z 5

Tuhle knihu vezmete a „musíte“ dočíst až do konce, abyste se až z kompletního pohledu rozhodli, zda je více „červená“, „nereálná“ nebo v ní lze vidět i váš život. Ne doslova, ale je tam dost situací, myšlenek, rozhodnutí, které každý z nás někdy udělal. Nebo - často bohužel - někdo jiný udělal, a dopad nemusí být malý…. Je zde láska i nenávist, štěstí i vztek, odvaha i bezmoc, sny i tvrdá realita. Přesto, myslím, se po poslední straně neubráníte pocitu „bylo to doopravdy?“

MíšaS.
06.01.2022 2 z 5

Nic co bych už nečetla někde jinde nebo neviděla ve filmu/seriálu. Škoda, mělo to potenciál...

Danago
23.10.2021 2 z 5

Ach jo, toto určitě nebyla knížka pro mě. Naprosto předvídatelné, bez nějakého zvratu nebo trochy napětí. Boužel u mě to nevyvolalo ani žádné emoce. S láskou Rosie nebyl ani film pro mě. Ne toto já opravdu nemůžu číst. Dočetla jsem to , pořád jsem čekala něco... Ono by se tam i něco našlo, ale to bylo zmíněno jen jako dokreslení děje. Sladké, červené, nudné.
Poselství laviček, které nám autorka přináší, já v ČR asi pochopit nedokážu už vůbec.
Za mě opravdu ne.
Dvě hvězdičky za ty drobné dějové zvraty, které aspoň trošilinku dodali knížce šťávu.

happy19
20.10.2021 5 z 5

V nenápadnosti je taková síla!
To je přesně tento případ!
A pak nemáte asi slova...
Čtivé,neokoukané,věčné,osudové...

„Jen silný donutí osud. Slabého donutí osud sám.“

AlcaLou
09.10.2021 3 z 5

Kniha mne zaujala překrásnou obálkou a anotací, která slibovala trochu něco jiného mezi romantickými příběhy. A asi jsem od ní měla moc velké očekávání a nedostavil se ten pocit, že se mi zavrtá do srdce. Příběh měl potenciál, který nebyl dle mého úplně využitý. Byly pasáže, které jsem hltala a pasáže, u kterých jsem se trochu nudila. Samovi jsem stylem života úplne nějak neholdovala a co mě nejvíc mrzelo - měla jsem z knihy pocit, jako by se celá odehrávala v současnosti. Škoda, že si autorka nevyhrála s vykreslením doby, ve které se děj zrovna odehrával.
Ale i tak to bylo moc hezké čtení a knihu mohu doporučit.

KatkaHutyrová
25.09.2021 5 z 5

Kniha s nádhernou obálkou a ještě krásnějším příběhem.
Kniha o tom, že skutečnou lásku můžeme v životě potkat jen jednou. Ne vždy s ní ale můžeme být. Ne vždy si ji můžeme užít.

LAVIČKA pohladí po duši. Je to nevšední příběh o síle osudu, o lásce a o životě jako takovém. Knížka, která Vám rozlomí srdce a donutí Vás přemýšlet o tom, jestli a jak moc můžeme dění ve svém životě ovlivnit.

Čtivé a napsané neuvěřitelně krásně. Každá věta je jako pohlazení.

Šánka
28.08.2021 4 z 5

Krásná love story. Cat a Sam se poprvé potkali před 20 lety u jedné lavičky a věřte, že z toho byla láska na první pohled. A já jsem od prvních stránek věděla, že by se mi ten jejich příběh mohl líbit, taky že jo!
Příběh je vyprávěný zpětně z obou pohledů, od seznámení, poté co se jejich cesty rozchází, několikrát minou, opět spojí a rozejdou. Osud jim to rozhodně lehké nepřipravil a docela jim nepřál. V závěru si s námi autorka pěkně pohrála, až mi zatrnulo, ale ten epilog byl senzační.
Kdysi jsem od autorky četla Dvojčata, také se mi kniha líbila, ale tento příběh víc.

Prateri
20.06.2021 5 z 5

Žasla jsem nad tou láskou na první pohled. Zasáhla navždy srdce a navždy zůstala v mysli Cat i Sama. Jen ten život stále vytvářel nové překážky a oddaloval je od sebe. Láska zůstávala a čekala . . .
Skvělá četba.

bookcase
18.06.2021 5 z 5

Krásný příběh ve stylu knížky Kde končí duha (S láskou Rosie). Čekání na lásku a správný okamžik může být někdy hodně dlouhé.

ladyka
27.05.2021 4 z 5

Nenáročná oddychovka,kterou jsem si potřebovala trochu vyčistit hlavu. Svůj účel splnila. Četla se lehce,jen nečekejte žádnou velkou love story,spíše jde o komorní příběh o spřízněných duších a vzájemném hledání,resp. čekání na tu správnou chvíli.

cornetka
16.05.2021 5 z 5

Hezký příběh o tom, že láska může být věčná.

Štítky knihy

milostné romány romantika

Autorovy další knížky

Saskia Sarginson
anglická, 1961
2014  65%Dvojčata
2021  84%Lavička
2022  82%Jednoho dne v Londýně

Kniha Lavička je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených7x
Knihotéce120x
Chystám se číst115x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x