Láska na uzdě a jiné kotrmelce

Láska na uzdě a jiné kotrmelce https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83439/bmid_laska-na-uzde-a-jine-kotrmelce-WcI-83439.png 4 7 7

Půvabné a výjimečné dílo je určeno všem generacím, neboť autorka zachytila zejména to, co všechny současné generace spojuje společné prvky dětství. Až intimně otevřené výpovědi dospívající dívky nechybí hluboký cit ani skvělý humor, již probíhá příprava filmové podoby této knihy!

Přidat komentář

masinkas
17.01.2015

Nevím proč to přejmenovali mám doma tuto knihu s názvem Veškerá podobnost a jiné kotrmelce, je příjemná a zábavná knížka.

Merlinit
10.07.2014 5 z 5

Milá a laskavá knížka o dospívání dívky školou povinné v osmdesátých letech. Roztomilá kombinace dětské štěněcí hravosti a prvních náznaků dospělosti. Hlavní hrdinka se nebere příliš vážně, což jí dodává na sympatiích a vše, co ji potká, prožívá s maximálním nasazením, ať už má důvod k radosti, či ke smutku. Je fajn (a poučné) si připomenout, že starosti nejsou menší jen proto, že potkají děti - já to musím vědět, ve stejné době jsem prožívala stejné situace jako hlavní hrdinka knihy.


honajz
15.10.2013 5 z 5

Dospívání mladé dívky v, řekněme, maloměstě. Se všemi tragédiemi i „tragédiemi“ tohoto věku, s jemným humorným nadhledem, a velmi plasticky vykresleným prostředím i postavami. Právě díky tomu má kniha podmanivou atmosféru, která vtáhne a nepustí, drží pozornost, ačkoliv by se dalo říci, že jde vlastně jen o obyčejné problémy obyčejné holky. Pro ty, kteří žili v té době, je zde ještě malý bonus navíc v podobě tehdejších reálií (třeba toho, jaké tehdy byly svačiny, jak se balilo mléko do sáčků apod.)

magnolia
15.10.2013 4 z 5

Knížku jsem už jednou četla, je hezky napsaná. V porovnání s podobnými návraty do dětství a dospívání je tato,díky hlavní hrdince, velmi čtivá. Její trable se sourozeneckými a kamarádskými vztahy, hodnocení dospělých i připomenutí té doby, jsou mi blízké.

Autorovy další knížky

2006  89%Láska na uzdě a jiné kotrmelce
2007  87%Všechno, co svrbí, jednou svrbět přestane
2019  87%Ke Gogolovi a zpátky
2001  %Veškerá podobnost a jiné kotrmelce