Láska může být osudná

Láska může být osudná https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22126/laska-muze-byt-osudna-22126.jpg 4 16 16

Val Cade byl šťastný muž. Byl to velmi slavný, bohatý a nadaný fotograf, kterému se v životě dařilo všechno, na co sáhl. Úspěch ho nezkazil, zůstal prostým mužem s výjimečným talentem. Jako mnoho tvůrčích lidí měl však také slabiny - byl trochu výstřední, pil víc, než kolik bylo zdrávo, a rád se obklopoval krásnými ženami. Když mu do života vstoupila Juana Rocová, byl přesvědčen, že krásnější dívku co živ nepotkal, a v tomto okamžiku se jeho život obrátil naruby. Juana byla sedmnáctiletá Mexičanka s hustými černými vlasy, které jí dosahovaly až do pasu, velkýma očima a dokonalou postavou. Zdálo se, že ji Cade přitahuje právě tak, jako ona jeho. Cadeovo štěstí zmizelo. Málo lidí by poznalo bývalého skvělého fotografa v trosce muže, kterého osud zavál s obtížným úkolem do uliček neklidného a nebezpečného městečka jménem Eastonville...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ametyst
Originální název:

Cade , 1966


více info...

Přidat komentář

trudoš
15.01.2019 3 z 5

James Hadley Chase umí bezesporu spřádat napínavé příběhy, které hned při startu nasazují ostré tempo a provázejí ústředního protagonistu od jedné svízelné situace ke druhé. V tomto románu však zápletka naráží na jeden drobný problém, a to je roztříštěnost hrdinova životního osudu. Nesnáze se mu sice lepí na paty prakticky od prvního okamžiku, jenže jakmile se začnou odhalovat souvislosti, ukáže se, že vlastně žádné nejsou. Jeho femme fatale má pouze ten význam, aby z něj udělala alkoholika, fotografie z napadení dvojice černochů jen uvádějí vyprávění, a když už konečně autor přejde k tomu podstatnému, tedy odhalení špionážní kolaborace, ukazuje se, že vše, co se doposud odehrálo, nemělo jiného významu než obrousit charakter hlavní postavy. Osobně bych uvítal, kdyby se spisovatel držel jednoho motivu, kdy postavy a události mají svou konkrétní roli a netvoří maximálně atraktivní komparz v pozadí. Na druhou stranu ovšem nemohu popřít, že to jako celek má zádumčivě strhující kouzlo.

astroweb
09.10.2014 3 z 5

Slabší Chase, vlastně více příběhů v jednom.


čef
22.11.2011 5 z 5

Kniha není pro ty, kteří chtějí povzbuzení do života prostřednictvím úžasných úspěchů hlavního hrdiny. Zde kráčí hrdina od jednoho prů..ru k druhému až k definitivnímu konci. Literárně zajímavé, nedoporučuji pro chvíle pohody.