Láska je jen pro blázny. Jako jsem já.

Láska je jen pro blázny. Jako jsem já. https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383754/bmid_laska-jen-pro-blazny-jako-jsem-ja-rWg-383754.jpeg 4 112 30

Milostný příběh tak opravdový a skutečný, až to bolí, a natolik napínavý, že se od něj nebudete moci odtrhnout. Pokud je váš život jedna velká katastrofa – optimisticky řečeno – může realita vypadat třeba takto: s hlavou plnou myšlenek na svůj zoufalý život to na všech frontách přeženete. Vypravíte se na koncert kapely, kterou vlastně nesnášíte, a probudíte se vedle jejího zpěváka, kterého považujete za totálního pitomce. Nepamatujete si, jak jste se tam dostali a k čemu vlastně došlo. Přesně v téhle situaci je teď Viki. Hlava jí třeští a naznačuje, že se asi zbláznila. Srdce tepe jako o život a napovídá, že ten týpek vedle ní jí asi není úplně lhostejný. Sakra! Jak z téhle prekérky ven?... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Liebe ist was für Idioten. WIe mich. , 2015


více info...

Přidat komentář

simca9342
15.02.2023 5 z 5

Super YA pro teen a vyšší věk. Mladá holka omylem políbi kluka, ale protože pila nic si nepamatuje. Později něco řekne jeho mamce a kluk na druhý den vypadne ze školy .. proč? Ví ten, kdo si knihu přečetl.

E.T.007
03.10.2022 4 z 5

Začiatok ma veľmi nebral, musím priznať, že som mala chuť knihu navždy odložiť a príbeh nedočítať. No mám taký zvyk, že dávam knihe šancu osloviť ma do takej štvrtiny, prípadne tretiny - to závisí od toho, koľko má strán.
A... tejto knihe sa podarilo ma osloviť natoľko, aby som ju dočítala do konca. Lebo to začalo byť pre mňa konečne zaujímavejšie. A začalo ma to celkom baviť.
V konečnom dôsledku ju teda hodnotím ako lepší priemer. Alebo slabší nadpriemer. :)


oluskace
24.05.2022 5 z 5

Nenáročné čtení, které je opravdu někdy potřeba. Příběh mě vtáhnul a nepustil. Přečteno za jednu noc. Nechtěla jsem jít spát dokud se nedozvím konec. A tak to má být

lenkaabooks
13.05.2022 4 z 5

Kdosi na knihu pěl takové ódy, že jsem si ji prostě musela přečíst. Je určena pro čtenáře od 15 let, no co už... Bylo to krásné, smutné, něžné i násilné, dojemné a černý humor k tomu jako třešnička na dortík. Sedmnáctiletá Viktorie s břitkým jazykem, skrývající se za černou barvu a Jay, muzikant který nechá hudby i školy a schová se doma. A tihle dva se zhulí, probudí se v jedné posteli a tím to skončí anebo naopak začne. Připravte si kapesníčky :-)

JanaDor
20.01.2022 5 z 5

Moc se mi líbila anotace a potřebovala jsem si přečíst něco lehkého, svěžího, co mě bude bavit. A přesně jsem se strefila. Takže se mi moc líbilo, že vztahy nejsou vykresleny zamilovaně a přitom ta láska je cítit. Oba si udržují odstup, ale jejich vztah je popsán přesto romanticky, i když to tak nepůsobí. Prostě do třetice píšu, že se mi to moc líbilo a doporučuji.

Knihomolka97
12.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Tato kniha je pro mě velkým překvapením. Půjčila mi ji sestřenice, které se moc líbila. Sama od sebe bych si ji nepřečetla, protože obálka se mi nelíbí a anotace taky nezní bůhví jak. Což je škoda! Ohromná škoda, protože v samotném příběhu se skrývá mnohem víc, než se na první pohled zdá.

Hlavní hrdinka mi ze začátku nebyla moc sympatická, ale jakmile jsem ji poznala a zjistila, jak žije, chápala jsem její chování a víc a víc jsem si ji oblíbila. Její humor byl velmi podobný mému.
U Jaye jsem čekala, že bude klasický bad boy a ono ani omylem!
Romantická linka mě chytla za srdce. U pár částí jsem bulela jako želva, smutné a dojemné zároveň.
A nebudu lhát, epilog mě překvapil. Čekala jsem, že to dopadne jinak. Takže klobouk dolů za překvápko.
Každopádně tahle kniha si, myslím, zaslouží více pozornosti.

hekarek
26.10.2021 5 z 5

Za tich pět let od vydání přečteno po třetí, pokaždé to vnímám trošku jinak, ale pořád je to dokonalost. A to jsem z málo které YA knížky nadšená i po letech.

Tewi
27.07.2021 5 z 5

Knížka od které jsem neočekávala téměř nic, ale dostala jsem od ní mnoho. Žánrově bych ji přiřadila spíše už k heavy contemporary. Přináší spoustu námětů k zamyšlení. Má skvělý uvěřitelný příběh a sympatické hlavní hrdiny. Humor je někdy černější než Viktoriino oblečení. A konec je opravdu nervy drásající. A těm, kteří se bojí, že by to bylo až moc depresivní, vzkazuji: "Nebojte je tam i štěně." :D Knihu vřele doporučuji. ;)

Bebe2004
13.03.2021 4 z 5

Ze začátku jsem měla mírně problém se začíst, ale ale pak se to rozjelo a já s i to užívala. Po knize jsem sáhla, protože jsem potřebovala nějakou sladkou oddychovku. Ta svůj účel splnila, tedy až na pár kapitol v závěru. Konec mě opravdu překvapil.

mStationka
20.11.2020 5 z 5

Ten humor knihy...to je moje... co se týká příběhu ... 320.strana mě dostala a Epilog mě dostal znova. Hezké čtení.

Dearbooklife
28.09.2020 4 z 5

za mě moc pěkná, čtivá a napínavá knížka. neřekla bych, že to byla úplně oddechovka, protože i přes to, že to tak nevypadá, knížka má v sobě hlubší význam a pojednává o citlivém příběhu. přečetla jsem jedním dechem a můžu vám ji s klidným srdcem doporučit :D

evelýny
27.09.2020 3 z 5

Příběh o mládí, které bylo nuceno rychle dospět.
Příběh o Viki, která svoje obavy zasouvá někam úplně dozadu, kde na ně může padat strach. Někam mezi napůl zvládnuté komplexy a staré trapnosti.
Je dobré mít Viki na své straně.
Viki je odvaha, statečnost, sarkasmus.
Viky je přátelství, život, naděje. Viky je osud.
Viki je Viktorie...
Vítězství...
,,A někde hluboko uvnitř naleznu uvězněné a bolestí zaslepené dítě, kterému jsem zakázala brečet. Zbývá jediné východisko: poddat se slzám. Osvobodit se..."

Příběh pro mě dost rozvláčně napsaný, přesto k zamyšlení, k poučení. Oceňuji vtipnost, hloubku, citovost, ke konci napětí. S epilogem pohádkovost. Proč ne, život si přeje dobré konce aspoň v knihách.

P.S: Život však zpravidla epilogy nepíše.

Knihomolka506
10.08.2020 5 z 5

Příběh o lásce, klucích nebo o tom jak to může skončit, když se pořádně něčeho napijete. Doporučuji všem, kteří momentálně jako já jsou zahlceni učivem jako já a potřebuji něco na oddech :)

Libris_Na_Ex
30.07.2020 4 z 5

Kniha má opravdu dojemný konec, dobré postavy a svěží německé prostředí (což je opravdu něco nového oproti klasickému americkému prostředí). Bohužel hvězdička šla dolů. Přišlo mi, že autorka se strašně dlouho plácala na místě: s-Jayem-něco-je,-nevíme- co- a-Viki-je-zamilovaná a pak na nás všechno vychrlila na konci. Což já bych asi byla radši, kdyby se to trošku víc rozprostřelo, třeba tak od půlky knihy, protože po půlce jsem se už začínala nudit a musela se do čtení nutit.
Nicméně nelituji, že jsem po knize sáhla a budu na ní dlouho vzpomínat.

Kudík
26.05.2020 5 z 5

Nevím, co přesně jsem od této knihy čekala, ale až tohle opravdu ne.
Viki byla úžasná žába se spoustou problémů a super černým humorem. O jejím otci pomlčím, ale co ti ostatní? Teta, strýc a bratranec Phil? Jak to sama poznamená... ohledně 10ti let, tohle prostě děti nemají zažívat. Díky za Mel.
No a Jay to bylo samo o sobě... kouzelné, vtipné, náročné a bolestivé. Velmi jsem oceňovala vše ohledně jeho rodičů a Kida. A konce jsem se upřímně děsila.

Damonka12
22.11.2019 4 z 5

Nejprve mě kniha moc nezaujala a to ani obálkou. Ale poté, to bylo geniální, takovou knihu prostě potřebujete.

maafa
19.10.2019 4 z 5

Přiznám se, že ačkoli věkem nejsem dávno cílová skupina, knížka mě uchvátila. Čtivé, smutné, vlastně i vtipné. Svým způsobem sympatičtí hrdinové, kteří přes své mládí neprožívají nic jednoduchého, každý jiným způsobem, ....doporučuji. Po přečtení si člověk řekne, že má život vlastně jednoduchý...

Catwoman292
14.10.2019 4 z 5

Tak tohle je pecka! Neskutečně čtivé a ten příběh?! Čekala jsem nějakou povrchní YA, ale to, co museli hlavní hrdinové zažívat? Kniha je ale i přes neveselé téma vtipná a rozhodně nezůstanu u jednoho přečtení..

Aracely
25.07.2019 5 z 5

Tato kniha mne naprosto fyzicky i psychicky vyčerpala!!! Přečteno ,,jedním dechem" za půl dne četby v kuse, při níž jsem zapomínala jíst, pít a nedočkavě obracela stránku za stránkou a velice bolestně se mi zarývaly nešťastné osudy hrdinů do srdce...
Na tak mladé lidi velmi drsný a krutý příběh, měla jsem co dělat, abych to ustála.
Tato kniha nenechá nikoho chladným a i přes ty nervy, jí vřele doporučuji!!!

Saryinka
02.06.2019 3 z 5

Po prvních sedmdesáti stránkách jsem byla rozhodnutá, že kniha ode mě nedostane ani tři hvězdičky.

Sotva se však překulila cca stodesátá stránka, kniha začala nabírat na obrátkách.

V knize se objevuje trochu násilí, drogy a nádech erotiky. Ale nic drsného, co by třeba člověka odradilo od čtení.

Nejvíc jsem si zamilovala Jaye, a to především kvůli tomu, jak se choval k Viktorii. Bylo to krásné, dojemné ...

A jsem velmi ráda za konec, který autorka vymyslela.

Štítky knihy

rakouská literatura

Autorovy knížky

Sabine Schoder
rakouská, 1982
2018  84%Láska je jen pro blázny. Jako jsem já.

Kniha Láska je jen pro blázny. Jako jsem já. je v

Právě čtených1x
Přečtených129x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených16x
Knihotéce126x
Chystám se číst66x
Chci si koupit11x