Labyrint strachu

Labyrint strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300164/mid_labyrint-strachu-NhC-300164.png 4 14 14

Marek ignoruje zákazy lékařů i své bývalé ženy a vezme svého astmatického syna do zakouřené hospody. Davídek dostane těžký záchvat, který málem nepřežije… V tu chvíli Markovi dojde, jak osudovou udělal chybu. Je nešťastný a snaží se vše napravit. Nechce se však smířit s tím, že kvůli astmatu by měl být Davídkův život plný omezení a léků. Po čase se seznámí s psychosomaterapeutkou Karolínou Procházkovou. Ta mu vysvětlí, že nemoc u dětí je znamením pro rodiče, že mají ve výchově něco změnit. A dá mu naději. Davídek se za určitých podmínek může uzdravit. Marek na sobě začne pracovat, a ačkoli to původně dělal jenom kvůli synovi, zjistí, jak radikálně se změnil i jeho život. Autorkami knihy jsou Hana Přádová a Katarína Kuňová. Jejich dlouholetá terapeutická praxe je přiměla k napsání tohoto poutavého příběhu, který vám v mnohém možná otevře oči. V současné době se obě dvě věnují koučinku.... celý text

Přidat komentář

DominaCZ
14.11.2018 1 z 5

Ano, píše se o závažné věci, ale protože psáno ženami, tak nuceně machoisticky psaný part muže, jež se stane milujícícm tatíčkem a vrká zdrobnělinky, mi nesedl.
Je to celé ezo s mnoha poselstvími a srdíčky plnými lásečky a štěstíčka, takže sladké moc moc moc.
Toho nebylo třeba.
Ta obálka vás naláká, a zjistíte že je to spíš o vztahové krizi a ezo slovíčkách.

oolinkaa
07.06.2017 4 z 5

kniha mě celkem mile překvapila.. sice mám na terapeuty svůj vlastní názor, nevím, jestli bych tomu sama ve skutečnosti věřila, ale tato kniha byla super..je pravda, že děsně moc frází se opakovalo, a některé rádoby ,,rady,, jsou asi blbost - viz například vysvětlení oparu, nebo zvracení při těhotenství, ale proč ne.. když tomu člověk věří, dá se zvládnout všelicos.. pár úseků bych vynechala, 100 stran bych smazala, a byla by to prímová kniha. i tak si zaslouží 4*..
jen mě udivuje, že má pouze 5 hodnocení, i když je přes rok stará???


mschmidtova
13.06.2016 5 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšila a měla jsem velkou radost, že mi přišla. Rozhodně mě nezklamala. Naopak, je to poklad, který si budu hýčkat. Určitě se k ní budu vracet. Hodnota této knihy není jen v příběhu. Někomu by se mohlo zdát, že některé situace jsou popisované moc podrobně a že děj je někdy zbytečně zdlouhavý. Nenechte se tím ale odradit. Za podrobnými popisy se schovávají velice cenné informace a rady. Je potřeba pozorně číst a zamyslet se nad tím, co terapeutka radí hlavnímu hrdinovi. Najdete tam totiž spoustu návodů, které fungují a lze je aplikovat ve svém životě.

Marek projde ve svém životě velkou proměnou. Dostává se do situací, ve kterých se alespoň jednou nacházel snad každý člověk. Příkladů, jak svým myšlením a chováním ovlivňujeme svůj život, je nespočet. Jak vzniká žlučníkový záchvat? Proč někteří lidé trpí zánětem močových cest? A hlavní téma: Proč některé děti mají astma, jak je to vlastně s alergií na prach a je možné vůbec astma vyléčit? Zkuste alespoň něco z této knihy aplikovat ve svém životě a budou se dít zázraky.

Pět hvězd nedávám jenom za příběh, román, propracovanost příběhu a styl vyprávění, ale hlavně za informace, které mají cenu zlata.