Dokonalá láska

Dokonalá láska https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136856/bmid_dokonala-laska-Lvf-136856.jpg 4 22 2

Kvarteto série

< 4. díl

Záverečný príbeh z očarujúcej série o štvorici nevšedných žien - priateliek a učiteliek v dievčenskej škole slečny Martinovej v Bathe (Nezabudnuteľná láska, Pravá láska, Zázračná láska). Claudia Martinová žije celé roky iba pre svoju školu a okrem kolegýň a žiačok sa s nikým nestýka. Hoci sa jej najlepšie priateľky vydali, jej samej nikdy ani na um nezišlo, že by sa mohla zaľúbiť. A tak keď sa jedného dňa v škole zjaví markíz z Attingsboroughu, Claudia spočiatku vôbec netuší, že tento príťažlivý mladý muž jej obráti celý svet hore nohami...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Simply Perfect , 2011


více info...

Přidat komentář

gabca007
11.01.2014 5 z 5

Kdo má rád knihy M. Balogh určitě nebude zklamaný ani touto sérií, i když bohužel vyšla jen ve slovenštině.Ale pro mne je č.1 série Bedwynovi. Ta je totiž kromě toho, že je samozřejmě romantická, taky velmi vtipně psaná, což myslím Kvarteto není. To je spíš takové melancholičtější. A tak jak níže píše modranka, je zde ne přímo návaznost, ale hodně odkazů právě na Bedwynovce, a to asi nejvíc v díle Pravá láska. A naopak v Bedwynovcích je nejvíc objasněna tato spojitost v díle Škandály lásky, který ke smůle českých čtenářek vyšel také jen na Slovensku.
Takže shánějte a čtěte, určitě nebudete zklamané.

modranka
09.11.2012 5 z 5

Keďže príbehy Mary Balogh milujem, možno som v hodnotení trochu neobjektívna. Ale musela som jej dať plnú paľbu bodov, lebo v tomto príbehu ide o poslednú časť série Simply Quartet, ktorá zoceľuje všetky 4 časti dohromady, dokonca si trúfam povedať, že je akýmsi pokračovaním celej série Bedwynovcov, preto by som sériu odporučila čítať až po Bedwinovcoch. Tento príbeh je zvláštny tým, že hlavný hrdina príbehu sa verejne priznáva k nemanželskej slepej dcére, čo je poriadny škandál, lebo sa práve zasnúbil s atraktívnou, bohatou a najmä rodičmi vyvolenou mladou dámou. Pre ňu však 11 ročné dievčatko bolo len bastardom, pre Claudiu Martinovú bola dieťaťom láska. Čo ma však nudilo, boli neustále bály a koncerty a tak. Za to by som mala zhodiť jednu hviezdičku dole, ale hneď v prvej vete som napísala, že som trochu neobjektívna, tak mi to odpustite.