Kurz diskrétní samohany

Kurz diskrétní samohany https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179899/kurz-diskretni-samohany-3rH-179899.png 3 19 5

Kniha je na pomezí generační výpovědi a zpovědi ženy před čtyřicítkou, jíž se život tak nějak vymkl. Na prahu dospělosti, po roce 1989, odjela ještě jako teenagerka do ciziny s hlavou plnou revolučních ideálů a s rozhodnutím, že začne žít sama a po svém. Zpočátku se zdá, že se jí daří najít pevné místo v novém životě, ale její manželství s Američanem, v němž vidí šanci, jak dát své existenci smysl a řád, se pomalu mění v peklo. Není jiné cesty než vrátit se zpátky do staré vlasti, i za cenu toho, že musí v USA nechat svou malou dcerku. Návrat do nikam se ale ukáže být stejně slepou uličkou, jakou byl odchod... Příběh románu Jany Divišové je velmi silný, ale v žádném případě depresivní. V bilancování a úvahách hlavní hrdinky se mísí ironický nadhled, pragmatismus a syrově pravdivý popis skutečností a jevů, s nimiž se někdy v životě setkala každá žena.... celý text

Přidat komentář

potmesily_host
09.02.2021 odpad!

Kdybych někdy chtěla číst maminkovská fóra, tak je budu číst na internetu zadarmo. Já si tohle bohužel koupila.

IYv
13.08.2019 3 z 5

jsem po přečtení rozpačitá, čekala jsem nějakou sebereflexi. Nestalo se tak, hrdinka tak nějak přežívá, vyprávění je silně okořeněno sexem a expresivními výrazy. Poněkud bezúčelně, řekla bych.


Jirinamac
21.02.2017 3 z 5

Obsahově se mi knížka líbila. Její manžel s ní nejednal jako s rovnoceným partnerem, myslel, že když je ,,holka z východu,, tak bude poslušná každému jeho příkazu. Toho bych kopla do zadku já. Nebyla zrovna rodinný typ, ale určitě na to mělo vliv, že sama žila bez rodinného zázemí. Moc mě neseděl ten vulgární slovník, ale představoval jen její myšlenky a někdy tak prostě přemýšlíme i když to neříkáme zrovna nahlas. Konec je zase cesta do nejistoty a snaha odejít ze samoty.

Dannielle
09.07.2016 1 z 5

Hlavní hrdinka mi byla příšerně odporná. Hrozně jsem fandila jejímu manželovi. Měl jí dávno kopnout do zadku. Škoda,že ji nedal i pár přes hubu.

bookcase
08.07.2014 3 z 5

Byla jsem docela překvapená, moc se mi do knížky nechtělo, ale pak jsem se začetla. Za jedno odpoledne přelouskáno. Hvězdičky tři a půl.