Kůň nežere okurkový salát

Kůň nežere okurkový salát
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335667/bmid_kun-nezere-okurkovy-salat-6Tg-335667.jpg 4 60 60

Doktor filozofie se po letech vrací ze zámoří do rodné vlasti, právě ve chvíli, kdy se země stane nepředvídatelně svobodnou. Doktor mnohé chápe stejně málo jako lidé, kteří mají náhle pocit, že ačkoliv nikdy neopustili domov, octli se po náhlém zemětřesení v cizině.

Přidat komentář

KarzHa
04.11.2019 1 z 5

Možná to bylo tím, že jsem to četl celé ve (zpožděném) vlaku. Možná proto mi uniklo, proč západní vědec, na slovo vzatý, znovu a znovu mění svou analýzu o SSSR. Možná prot taky doteď nevím, proč kůň ten salát nežere, a možná ani to, proč by vůbec měl

Damato
29.08.2019 4 z 5

Vyloženě pohodové čtení - ovšem , když si uvědomíme, jak dalece je vypodobněn klasický český maloměšťák- " trochu ty, trochu já, trochu my všichni...", tak zas taková legranda to není. ale za mě 4*, zasmála jsem se u toho i sama sobě. A protože i já pamatuji dobu, kdy jsme se hlava nehlava vrhali všichni do podnikání a nejdůležitějším faktorem bylo mít dobrý auto a jednou za rok na dovču a to jedině k moři...... a tak teď ráda jezdím po naší, české krajině , kochám se českou přírodou a českými penziony a všude se domluvím, nikde na mě nekoukají , jak na socku z východu.... možná, že si té demokracie už pomalu přestáváme vážit a bereme ji jako automatickou, ale každá doba má prostě svá úskalí a své plusy. Nakonec, buďme rádi, že můžeme alespoň chvilku tady , na tom kulatým světě " pobejt"


xxtom
20.08.2015 4 z 5

Vyprávění o návratu českého emigranta z USA po pádu komunismu. Pohodové nenáročné čtení někdy k smíchu, někdy k zamyšlení.

minimalista
14.09.2014

Výborný román o našem světě

Kachora
24.06.2013 2 z 5

Nenucenost byla tím, co mě po celou dobu čtení na knize bavilo, zároveň ale i tím, co mě někdy nudilo. A za sebe musím potvrdit, že v knize najdete (mimo jiné) i to, co slibuje přebal - "poláčkovsky vlídný humor".

...Čím víc řečí, tím míň je o čem hovořit. A čím míň je o čem hovořit, tím je opět víc řečí.

...Proč by zahrada nemohla být jako louka?

...Pokrok není zdarma.

...prodávající by měl být stejně lákavý jako zboží.

...Pochopil, jak marný a bezbranný je intelekt a jak zbytečné a plané je vědění tam, kde se lidi těší jen na zabíjačku.

...Nevýhoda vzdělanců spočívá v tom, že ve chvíli, kdy jejich oponent je na jiné úrovni, než na kterou jsou zvyklí, ztrácejí půdu pod nohama a uchylují se k impulzivním reakcím.

...Nikdy není stejné jít stejnou pěšinou.

...Zde odpočívá muž, který nic nezanedbal a vše stihl. Odešel bohužel právě v okamžiku, kdy měl čas na odpočinek.

vejnar
17.01.2012 4 z 5

Příjemné oddychové čtení, 85%.