Krvavý náhrobek

Krvavý náhrobek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518669/bmid_krvavy-nahrobek-41Z-518669.jpg 4 46 15

Na hřbitově malé jihočeské vesnice je nalezena brutálně zavražděná mladá žena. Letní sezóna je v plném proudu, proto je nutné případ rychle a v tichosti vyřešit, aby místní podniky nepřišly o své hosty. Policie proto přizve k vyšetřování soukromého detektiva Erika Baumanna, bývalého člena budějovické mordparty. Čím déle se Erik případem zabývá, tím více záhad se objevuje. Navíc se mu do pátrání plete sličná novinářka Julie a mrtvých přibývá. Je možné, že případ souvisí s vraždou, která se zde stala před desítkami let? Nebo by mohla být pravdivá legenda o mstě zavražděného faráře?... celý text

Přidat komentář

Olous1
19.03.2024 3 z 5

Mé první setkání s autorkou,no nebylo to špatné. Taková průměrná detektivka. Určitě si ještě nějakou knihu od autorky přečtu. Začátek byl dobrý,ale druhá část knihy už byla trochu slabší. Za mě 75%.

1v8na
08.01.2024 5 z 5

Tohle byla moje první kniha od autorky a rozhodně nebyla poslední.
Musím říct, že wau.
Kniha byla čtivá, napínavá.
V případě, který řešil soukromý detektiv Erik, se prolíná i minulost a minulé hříchy a je potřeba se v nich orientovat.
Přiznám se, že jsem tušila, kdo je vrah, ale motiv mě vůbec, ale vůbec nenapadl a velmi mě překvapil.


Prateri
31.12.2023 4 z 5

Nestíhám číst, v komentářích také pokulhávám. Ale tady musím napsat, že detektivní příběh paní Anny Beatrix Bártové se mi moc líbil. Jihočeská detektivka - ne, že bych chtěla, aby nám tu rostla zločinnost, ale přesto jsem si pěkně početla.
Těším se na další knihy paní Bártové.

katka.oo
13.11.2023 4 z 5

Tato kniha je pro mě velmi příjemným překvapením, mě se moc líbila, čtivá, napínavá, prolínání minulosti k současnému případu zajímavé, dobrý příběh, Erik i Julie sympatická dvojice a určitě bych si je spolu dokázala představit při vyšetřování dalšího případu, dobrá česká detektivka, já jsem spokojená a doporučím.

Evule *
05.09.2023 4 z 5

Za mě dobrá česká detektivka. Čtivá, napínavá a já tušila.. další příběh s Erikem bych si přečetla ráda.

MarieBerky
03.09.2023 3 z 5

Druhá pulka byla až moc mimo, to vyšetřování a rozuzlení nevěrohodné. Bylo to ale docela čtivé, lehounce nad průměr.

Marekh
31.08.2023 5 z 5

Od autorky jsem již četl více knih (GUTTA Z BUBNU, PROKLETÍ SCHWARTZOVY VILY, SEZNAMKA, TAJEMSTVÍ PRACHU A KRVE). Obdivuji, že autorka píše různé žánry historické romány, romantiku, mysteriózní romány, dětské knihy, detektivky a napsala už hodně knih.

KRVAVAVÝ NÁHROBEK je detektivka odehrávající se v malé jihočeské vesnici. Děj knihy se odehrává v létě.

Na hřbitově je nalezena brutálně zavražděná mladá žena. Policie požádá detektiva ERIKA BAUMANNA, aby jim pomohl s vyšetřováním tohoto případu. S vyšetřováním mu pomáhá také novinářka JULIE, která se s ním seznámí. Nezůstane pouze u jedné vraždy. Může tento případ souviset s vraždou, která se stala v dávné minulosti? Nebo může být pravdivá legenda o mstě zavražděného faráře? To už se dočtete v této knize.

ERIK vystudoval kriminalistiku, byl členem budějovické mordparty, ale v současné době je soukromým detektivem. Někdy má horkou hlavu a jedná impulsivně při vyšetřování, ale z druhého hlediska to přináší výsledky. Líbilo se mi, že rád vzpomínal na dědečka a měl na něj pěkné vzpomínky, které prožil v dětství. Erik je sympaťák a je empatický. Má rád nealkoholické pivo. Ačkoliv občas porušuje zákony, tak jsem přivíral oči, protože v danou chvíli to bylo nezbytné.

JULIE je mladá krásná žena, která je novinářka, ale není si úplně jistá, jestli je pro ni toto povolání to pravé ořechové. Spíše si vybrala tuto profesi kvůli rodičům, kteří si přáli, aby se stala žurnalistkou. Julie má ráda také fotografování. V některých situacích se chovala nerozvážně až jsem se nad jejím chováním pozastavoval.

Celkově se mi kniha líbila a četla se dobře. Byl jsem zvědavý, kdo stojí za brutálními vraždami. Přemýšlel jsem nad tím, v hlavě jsem si spřádal různé varianty, ale bohužel můj odhad nebyl správný. Děj detektivky je docela zamotaný, musel jsem se na čtení pekelně soustředit, ale všechno je nakonec dostatečně vysvětleno a dává to smysl. Líbily se mi také části z minulosti, které jsou napsány kurzívou.

Kniha má moc pěknou obálku.

alibaba72
27.08.2023 5 z 5

Skvělá letní detektivka a netrpělivě očekávám další díl :-)

marse1
11.08.2023 4 z 5

Pěkná letní detektivka z Jižních Čech, od autorky jsem četla asi vše, kromě pohádek, mohu doporučit.

bookcase
09.08.2023 4 z 5

Čtivá detektivka s letní atmosférou. Taky jsem se pak trochu ztrácela ve vzájemných vazbách, ale jinak se četla dobře.

Olča220
09.08.2023 3 z 5

Moc jsem se na tuto knížku těšila. Četla se dobře, prostředí jižních Čech se mi líbilo a zápletka byla zajímavá. Bohužel někde v druhé polovině se to nějak zvrtlo a chvílemi jsem se ztrácela.
No ale nakonec se vše vyřešilo a já si od autorky zase někdy ráda něco přečtu

TeaS2015
07.08.2023 5 z 5

Jižní Čechy, Krumlov, malebné jihočeské vísky a vražda minulá, kterou (zdá se) někdo opakuje a mrtvá těla přibývají. Hřbitov jedné vesničky jako jeviště, kde život hraje své kruté hry prostřednictvím současníků, ale také do hry vstupují děje dávno minulé, aby se propojily s dneškem.
Autorka mě unesla do světa detektivky, kterou nečtu často, ale srovnání díky některým dílům jiných autorů mám. Dýchlo na mě něco ze severských detektivek i přesto, že se děj odehrává u nás.
Detektiv Erik je soukromý vyšetřovatel, který si rád dělá věci po svém a celkem by mu to i vycházelo bezchybně. Nesměl by ovšem natrefit na novinářku Julii, která jej poněkud vychýlí jeho zajetých kolejí v životě pracovním a (zdá se), že i v soukromí. Když připočítáme mladičkého, ambiciózního, ale neschopného vyšetřovatele z řad policie, k němu přihodíme dávného kamaráda a pár místních postaviček, které jsou řádně barvité, dostaneme pod nos vynikající detektivku z pera české autorky.
Doporučuji přečíst :)

vcela11
17.07.2023 5 z 5

Jsem v důchodu a konečně mám dost času na čtení, ale z toho neuvěřitelného množství knih, co teď vycházejí, je těžké si vybrat. Od dcery jsem dostala tuhle detektivku a byla jsem překvapená, jak příjemně se četla. Určitě bych si od autorky přečetla ještě další.

Danago
06.07.2023 5 z 5

Další kniha autorky a zase jiný žánr. Tentokrát detektivka a to velmi povedená.
Odehrává se v malé jihočeské vesničce v létě, takže ideální čtení k vodě. Soukromí detektiv Erik pomáhá s vyšetřováním brutální vraždy , která se odehraje na hřbitově a vodítko nemá žádné. Vyšetřování probíhá hlavně formou dotazování se svědků a obyvatel vesnice. Erikovi pomáhá mladá novinářka Julie s níž se seznámí za zajímavých okolností, i když se v tomto případě jedná o určité klišé.
Vyšetřování nás zavede do minulosti, kdy se podobná vražda již stala.
Ten kdo má rád detektivky Michaely Klevisové , tomu se určitě tato kniha bude líbit. Je to něco jiného , ale dýchne na vás podobná atmosféra.
Vraha jsem do poslední chvíle neodhalila.

Irsaf
02.07.2023 5 z 5

Další povedený kousek od mé oblíbené autorky. Moc dobře se četla a vraha se mi nepodařilo uhodnout skoro až do konce. Už se těším na další díl s detektivem Erikem :-)