Krutý hlas vesmíru

Krutý hlas vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77860/bmid_kruty-hlas-vesmiru-39Y-77860.jpg 3 8 2

Neznáma planéta s jednoduchým názvom Kozmos ľahostajne a s absolútnou presnosťou upozorňuje, že o jedenásť slnečných rokov pozemského času planétu Zem postihne vesmírna katastrofa: zrážka s asteroidom, ktorý sa približuje z hlbín vesmíru, v dôsledku čoho všetok život na Zemi prestane existovať. Zemi hrozí záhuba a pozemšťania nie sú schopní sami ju odvrátiť. Pomôcť im môže jedine vzdialená civilizácia, ktorá tú pozemskú predstihla o desať-dvanásť tisícročí. Približujúci sa asteroid stačí "postrčiť" trochu nabok a našej Zemi by nič nehrozilo. Lenže tejto technicky vyspelej civilizácii ani na um nepríde zachraňovať pred nešťastím nejakú cudziu planétu. Považujú to za úplný nezmysel. Otázka znie: prečo? Odpoveď je v románe.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Bumažnyje knigi Lali , 1983


více info...

Přidat komentář

Ivan F
19.06.2023 2 z 5

Vždy som premýšľal na tým, prečo ruskí spisovatelia nedokážu napísať dobrú sci-fi knihu a neprišiel som na to ani tentoraz, len som sa utvrdil v tom, že to nevedia.

Krutý hlas vesmíru od Fiodora Knorreho je kniha vyslovene zlá, ako spisovateľsky, tak aj obsahom. Jej jediným kladom je stranový rozsah, a už teraz viem, že veľmi rýchlo zabudnem, o čom to (ne)bolo. Druhý plus má kniha za to, že som si vymazal ďalší čitateľský rest z mladosti, hoci by som o nič neprišiel, ak by som si knihu neprečítal.

Aby som rusky píšucich spisovateľov len nehanil, tak musím napísať, že Igor Vsevolodovič Možejko bol spisovateľ ruskej národnosti a je výnimkou potvrdzujúcou pravidlo a podnes deň jeho príbehy o Alice Seleznevovej považujem za to najlepšie, čo som v rámci žánru čítal - samozrejme s ohľadom na vekovú skupinu, ktorej sú Alicine príbehy určené.

former3980
17.03.2022

Ak chcete poznať zlú, ale fakt že úplne zlú knihu, ste na správnej adrese. Vyprodukovať takýto bullshit OK, možno si autor myslel, že je to niečo super. Ale vydať to? Zlákala ma anotačka - ale to je len folklór, ktorý sa okrajovo spomína. Inak je celá kniha o blábolení nejakého decka s partou gerontov o tom, čo sa má stať... Dal som 30 strán so zaťatými zubami, viac to nešlo. A to som už dočítal aj slabé nečitateľné knihy. Toto sa nedá ani po fľaške ginu. Prelistoval som do konca a furt to bolo o tom istom. Totálny odpad!


Štítky knihy

ruská literatura sci-fi pro děti sci-fi romány

Autorovy knížky

Fiodor Knorre
ruská, 1903 - 1987
1988  50%Krutý hlas vesmíru