Rusalčina píseň

Rusalčina píseň https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24225/bmid_rusalcina-pisen-itu-24225.jpg 4 119 8

Řekli byste, že tady máme jen samý sluníčko a leháro? Tak na to zapomeňte! Nebylo to tak marný, ale pak jsem dostal potrhlou nevlastní ségru. A nenastěhovala se k nám sama. Přinesla si pitomou knihu o kouzelnejch bytostech. Tvrdila mi, že jsou opravdický, ale kdo by jí věřil? Ani mě nehne. Myslel jsem, že jsou to samý žvásty, ale to jsem se teda seknul. Teď jsou tyhle potvory všude. Prostě všude! A nezmizej, dokud jim kapku nepíchnem. No potěš!... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Nixies Song , 2007


více info...

Přidat komentář

mysik612
28.06.2019 2 z 5

Nevím jak ostatním, ale mě přijde, že tahle kniha odrazuje děti od toho, aby si vymýšleli svou vlastní pohádku, jelikož v knize není jediná magická bytost, která by byla hodná. Všechny jsou zrádný a prohnaný, dětem, co je uviděly, to přineslo jen problémy a nikdo jim nevěřil. Všichni se od nich odvrátili.

DancerJaneBooks
18.11.2018 3 z 5

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY
Mám doma třetí díl téhle série, a tak jsem si půjčila z knihovny tenhle první. No, a myslím si, že (nečetla jsem původní sérii) ta původní série musela být lepší. Myslím si, že tahle série byla tak trošku vydaná za účelem peněz. Protože si zřejmě hodně lidí oblíbilo první sérii, tak se autoři rozhodli vydat tuhle, podle mě zbytečnou, další sérii, aby po tom fanoušci prahli. (Omlouvám se všem fanouškům téhle série, kteří to teď čtou).
Ze začátku to vypadalo celkem slibně. Ta atmosféra, a tak... Ale jak se začínala víc rozjíždět ta zápletka, tak mi to čím dál víc začínalo připadat jako úplná blbost. Prostě, nějaká rusalka a obr, které vidí jenom někdo... nebavilo mě to, fakt ne. Možná jsem to nepochopila nebo fakt nevím.
Postavy mi ale právě byly sympatické, to ten příběh to zkazil. Nick byl moc fajn a Laurie celkem taky. Ty tři hvězdy dávám teda za: 1. postavy, 2. hezké ilustrace a obálka 3. super fantasy prvky, které ovšem autoři umí.
Další díly si přečtu a jsem zvědavá a doufám, že se mi budou líbit víc.


Wojta777
20.02.2018 5 z 5

Pěkný začátek nové série a zároveň dle mých informacích i poslední. Vztahy mezi jednotlivými postavami jsou zajímavé a i nové bytosti jsou dosti originální.

Sylvanas
16.01.2018 3 z 5

Slabší než prvních 5 dílů. Zbytečný natahovák série Spiderwicků, další dva díly jsem už ani nečetla.

Smrtka92
27.04.2015

Super pokračování jsem opět zvědavá na konec

BooksLucyKing
08.06.2013 5 z 5

Nové postavy, nové příběhy a zase se mi to líbí. Jsem ráda, že existuje pokračování, ze všech těch příšerek a bytostí se dá vymáčknout ještě hodně zajímavého. Příběh byl moc pěkný, napínavý a objevili se tu i postavy z minulých dílů.

tsal
15.12.2010 5 z 5

Zachtělo se mi zase jednou přečíst něco pro děti, plného fantazie a barvitého světa. Rozhodně jsem udělala dobře, když jsem sáhla po téhle sérii. Nemůžu se dočkat, až se mi do pacek dostanou další díly. Krom příběhu navíc oceňuji i vzhled knihy jako takové a ilustrace. Je prostě radost to číst.

Esmit
24.11.2010 5 z 5

Pohádkově napínavá jako všechny předchozí díly.

Štítky knihy

pro děti od 8 let

Autoři knihy

Tony DiTerlizzi
americká, 1969
Holly Black
americká, 1971

Kniha Rusalčina píseň je v

Právě čtených1x
Přečtených210x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených8x
Knihotéce55x
Chystám se číst30x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x