Hadí královna

Hadí královna https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505041/bmid_hadi-kralovna-b7O-505041.png 4 25 25

Kronika osudu série

1. díl

Na severu, v království zvaném Katerilie, žije ve vesnici Sella sedmnáctiletá dívka Lilien, která získala dar dorozumívat se ve své mysli s hady. Stala se tak další Hadí královnou a hadi díky tomu poslechnou každý její rozkaz. Ale takovéto nadání nahání ostatním vesničanům strach. Ona však není tím, čeho by se měli bát. V temnotě noci se skrývá jiné nebezpečí, jež už několik měsíců sužuje zdejší obyvatele. A jak do toho všeho zapadá dávné proroctví? Jaké tajemství před Lilien skrývá Tomas, mladík, který se do dívky zamiloval? Kdo je bojovník Rugguer a jaký úkol má splnit čarodějka Kemyr a žoldák Derl? Nad tím vším jako sekera kata visí hrozba blížící se války. Tu však nemůže Rada starších, jež vládne Izufirskému údolí, ignorovat. Mění tedy svá původní rozhodnutí, která se velice dotknou života Hadí královny – Lilien.... celý text

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha pro mě byla rozhodně milým překvapením. Za štafetu moc děkuji samotné autorce @zuzanastorkova_autorka

Četla jsem spoustu pozitivních recenzí, takže jsem se na ní velmi těšila. Ze začátku mi přišlo, že dialogy trochu drhnou, ty mezi Lili a Tomasem obzvlášť. Na rozdíl od ostatních jsem jim tu lásku nedokázala uvěřit a ve finále se ze mě stal fanoušek Rugguera. Miluju milostné trojúhelníky a to jak každý pak fandí někomu jinému. Dějové lince nemohu vytknout absolutně nic. Nenudila jsem se ani na chvilku.

Moc se mi líbilo, že je kniha psaná z více pohledů, krásně to propojovalo dějové linie a udržovalo napětí. Nejvíc mě tedy bavili Kemyr a Derl.

Jedná se o velmi originální YA fantasy, není tu nouze o čarodějky, čaroděje, různé příšery nebo vlkodlaky. Opravdu se těším na další díl, protože ten konec?!

Knihu Vám moc doporučuji a těším se, až si jí přečtou i ostatní štafetáři.

IG: @freya_zlaskykpribehum

Monuschka
05.04.2024 5 z 5

Fantasy není můj žánr (kromě Harryho Pottera :-) ), takže jsem se trochu bála do ní jít. Popravdě jsem ani netušila, že jsem se přihlásila do štafetové fantasy knihy :-D Zaujala mě krásnou obálkou a názvem, čekala jsem nějaké tajemno apod. A hadi mi nevadí, takže to mě neodradilo. Každopádně jsem byla ale překvapena, že mě kniha baví.
Hlavní postava Lilien je velmi milá dívka s dobrým srdcem a hromadou hadích pomocníků, kterých mi bylo moc líto, když doplatili na to, že přispěchali ku pomoci.
Příběh je opravdu čtivý, hezky propracovaný s různými zápletkami a tajemstvím, které skrývá Tomas. Tady mě opravdu zajímá, jak to s ním dopadne, neboť mu fandím a samozřejmě musím jít i do dalšího dílu :-D


Vlasta71
05.02.2024 5 z 5

Kniha je velmi čtivá a nutí vás číst dál.
Ve vesnici Sella žije dívka Lilien, která se myšlenkami dorozumívá s hady. Ostatním ve vesnici přijde divná a bojí se jí. Nad tím vším visí hrozba války, kterou podle proroctví může Lilien odvrátit. Příběh má i romantikou linku. Vybere si Lilien mezi dvěma muži? Naplní proroctví?
Popis děje je tak autentický, že vše vidíte ve svých představách. Mně zaujala i mapa Katerilie.
Už se těším na pokračování.

Stanislava27
05.02.2024 5 z 5

Máte radi hady alebo príbehy, v ktorých sa nachádzajú? Tak tento príbeh je práve pre Vás.

No, ja sa musím priznať, že veľmi k hadom neinklinujem, ale tie opisy boli také skutočné, že som normálne čakala kedy vyjdú z knihy.

Ale to vôbec nič nemení na tom, že tento príbeh bol jednoducho skvelý.

Stránka za stránkou a ani ste sa nenazdali a už ste boli na konci knihy.

Osobne mám veľmi rada ak sú v knihách mapky.
A samotná grafika a aj celkový dizajn knihy je super.

P. S. poprosím autorku čo najrýchlejšie napísať pokračovanie (som veľmi zvedavá ako to celé dopadne)

Knihu môžem hodnotiť jedine :
5*

Za možnosť prečítať si knihu veľmi pekne ďakujem autorke.

adela.hol
16.12.2023 4 z 5

Sedmnáctiletá Lilien žije sama v malé vesnici spadající do království Katerilie. Lilien není obyčejná dívka. Kdysi získala schopnost dorozumívat se s hady a díky tomu se stala další Hadí královnou. Hadi vykonají každý její příkaz a zároveň jí jsou neustále nablízku, aby ji chránili. Tato schopnost ale není po chuti ostatním vesničanům, protože z toho, co neznají, mají přirozeně strach. Jenže právě Lilien a její hadi jsou ti poslední, kterých by se měli bát. Ve vesnici se skrývá mnohem větší nebezpečí, které by mohlo ohrozit i samotnou Lilien. A to není to jediné, co jí hrozí.

Kniha je psaná er formou. U ní chci vyzdvihnout lehkost, se kterou se mi četla a díky které jsem se do příběhu dostala hned. Někdy chvíli tápu, než do fantasy světa proniknu, ale tady mi to nečinilo sebemenší problém. Oceňuji i mapu na začátku knihy.

U některých postav autorka často mátla v tom, která je ta hodná a která je ta zlá. Byli jste tak jejich skutky neustále překvapováni. Líbilo se mi propojení lidí, čarodějů, nadpřirozených bytostí a to všechno vedlo k zápletkám, které do sebe přirozeně zapadaly.

Nechyběla romantická linka, dokonce se tu objevily dvě. Ta druhá, pro mě nečekaná, vznikla postupně, fandila jsem jí a doufám, že v pokračování dostane více prostoru. Ta první, pro někoho možná zrychlená, se mi zpočátku také líbila. Poté ale do děje přibyla nová postava, která mi svým chováním byla od prvního momentu extrémně nesympatická. Chápu, že vzhledem k zápletce, co vyšla na konci, to tak muselo být, ale zároveň to moje romantická duše nedokázala strávit. Ne způsob, jakým to v knize bylo podáno.

Do druhého dílu se určitě pustím, protože tam po velkolepém závěru zůstalo spoustu nezodpovězených otázek. A já potřebuju znát odpovědi.

kata3529
08.12.2023 3 z 5

Já sama bych tuto knihu svým způsobem považovala jako YA fantasy pohádku, čímž ji ale vůbec nechci znehodnotit, ba naopak. Vzhledem k tomu, že jde o první dílo autorky, předpokládají se dle mého názoru chyby, a já osobně od toho nechtěla mít přehnané očekávání, ale k tomu se dostanu později.

Příběh vypráví z počátku o malé holčice, která se chce vrátit do vesnice, kde naposledy viděla svého otce, a tak doufám, že se s ním brzy shledá. Postupem času však dívka zjistí, jak se věci mají, a objeví svou novou schopnost – dokáže mluvit s hady, je jejich královnou. Není to však jediná schopnost, kterou je obdařena, ještě umí bojovat i s meči. Čas ubíhá, z malého děvčátka se stává slečna, což s sebou nese i to, že se postupem času sblíží s Thomasem. Příběh však není vyprávěn je z úhlu pohledu těchto dvou, ale také zde mají své postavení Kemyr s Derlem, kteří se zprvu snaží o zajetí Hadí královny, avšak postupem času se vzhledem k nově vyskytujícím se okolnostem mohou rozhodnout jinak. Zůstane vždy Hadí Královna s Tohames? Podaří se Kemyr s Derlem to, co si ze začátku domluvili? Nebo to bude všechno tak trochu jinak?

Kniha jako celek je poměrně náročné dílo, neboť občas dochází ke střídání časových linií, které si myslím, že mohli být postaveny trochu jinak, ale s trochou trpělivosti se v tom dá hezky zorientovat. Autorčin styl byl skvělý z pohledu krátkých kapitol a poměrně rychle ubíhajícího děje, ve kterém se stále něco dělo, avšak na druhou stranu je škoda někdy zbytečného použití zastaralých slov či větné skladby, která by mohla být zvolena lépe. Je tedy zřejmé, že nedostatky tady jsou, ale abych jen nehanila autorčinu snahu a sen, musím říci, že má krásně popsaný svět, ve kterém se příběh odehrává, a že postavy jsou také poměrně dobře propracované. Konec je však poměrně zbytečně useknut, a zbývá velké množství otázek na to, co se s jednotlivými postavami stalo, a jak to vlastně bude dál. Ale k tomu snad poslouží časem další díl..

sakyvanity
23.11.2023 4 z 5

Kniha mě nejprve trošku vyděsila rozsahem, jelikož má skoro 500 stran, ale nakonec byla tak čtivá, že mě mrzelo, že není delší. Jak už napovídá anotace, hlavní postava Lilien je propojena s hady. Tento koncept mi přišel originální a velmi dobře zpracovaný. Lilien je sympatická hrdinka, která se chová racionálně a reálně, což oceňuji.

Hlavní mužská postava - Tomas - mi sedl trošku méně. Přišel mi sympatický, nicméně něco mi na něm nesedělo. Když se objevil Rugguer, měla jsem radost, protože se mi líbil více než Tomas, avšak nakonec musím konstatovat, že ani jeden si mě úplně nezískal. Rugguer se místy choval neuvěřitelně buransky, a to mě štvalo.

Postavy druhé dějové linky - Derl a Kemyr - mě bavily skoro více než Lilien a Tomas/Rugguer. Obecně mi druhá dějová linka přišla akčnější a vždy jsem se na ni těšila.
Autorce se povedlo vytvořit hezké, přirozené romantické linky, jenž se líbily i mně - přestože ve fantasy romantiku úplně nepotřebuju.

Samotný příběh je skvělý, - nechybí historie světa, v němž se příběh odehrává a vysvětlení magie. Sice je celý koncept celkem jednoduchý, ale o to spíše vše pohromadě funguje. Konec jasně naznačil, že se (doufám! ) můžeme těšit na pokračování. A samotný konec bych knize asi vytkla nejvíce - klidně bych ubrala trošku "omáčky" ze začátku knihy a její závěr více rozepsala, jelikož byl dost rychle uťatý a za mě i nedostatečně popsaný.

Knihu rozhodně doporučuji, a pokud bude další díl, určitě se do něj pustím.

lucyvase4
17.11.2023 5 z 5

Příběh vypráví o Lilien dívce, která má zvláštní schopnost dorozumívat se z hady. Při narození ji zemřela matka a později za podivných okolností zmizel i její otec. V ten den kdy zmizel narazila v lese na ženu, Eleren (bývalou Hadi královnu, která ji předala svůj dar). A Lilien se tak stala další Hadí královnou.
Po 10 letech se vrací do vesnice Sella. Tam kde naposledy viděla svého otce. Doufá, že jeho zmizení objasní. Vesničané ale brzy zjistí, že dívka není úplně normální a její schopnost rozumět hadům brzy odhalí. Díky tomu se jí všichni boji.
I když je Lilien hodná a snaží se všem pomáhat jejich důvěru si nezíská. Jediný člověk, který stojí na její straně je Tomas. Ten se do Lilien zamiluje a brání ji. Díky tomu je ale zavržen také. A to i svojí rodinou.
Žijí tedy s Lilien spolu a plánují společnou budoucnost v Izufirskem údolí, kam se má Lilien před dovršením svých 18 narozenin vrátit.
Situace se ale změní, když ji do vesnice přijde hledat muž se ženou a za její dopadení nabízejí tučnou odměnu.
Může za to proroctví o nadcházející válce, ve které má právě Hadí královna sehrát důležitou roli?
Rada, která sídlí v Izufirskem údolí čeká problémy a proto za Lili vyšlou Rugguera, který ji má bezpečné do údolí dopravit dříve než bylo domluveno
Jaké však je jeho překvapení když zjistí, že Lili bez Tomase nikam nepůjde, a že jsou zasnoubení? Má s Lilien totiž svoje plány, které mu Tomas může zhatit.
Kdo jsou muž a žena, kteří ji hledají? A pro koho pracují? Rozhodně se Lilien pro Tomase nebo Rugguera? A jaké tajemství před ní oba dva ukrývají?
Popravdě jsem nečekala, že knihu přečtu tak rychle a jedním dechem. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Po delší době opět fantasy, které mne naprosto strhlo.
Autorka má propracovaný svět a příběh do nejmenších detailů. Každá maličkost, které ani nepřikládáte nějaký velký význam, do sebe nakonec západně jako dílky puzzle. A já se mi bavila při jejich skládání. Často jsem si říkala, to by mohlo souviset s tímhle a mnohdy jsem se i trefila. Někdy mne ale autorka dokázala i zmást. Což oceňuji. Příběh pro mne nebyl úplně předvídatelný za mne velke plus.
Postavy jsou vykresleny tak, že nikdo (snad až na Galdrixe) není vysloveně zlý. A kdoví, proč je on takový jaký je. To se třeba ještě dozvíme. A nikdo není úplně hodný. Každá postava má něco, co vám na ní může vadit. Je to přesně jako v životě a nic není černobílé. Díky tomu může každý čtenář sympatizovat s někým jiným což je další velké plus. A byla docela sranda číst knihu ve štafetě, kde před vámi osoba obdivuje postavu, která vám zrovna leze svým chováním krkem .
Za mne velmi čtivá kniha. Styl psaní autorky mne neskutečně sedl. V knize se stále něco děje a nemá hluché místo. Ačkoli někdo může říct, že je to pouze o putování do Izufirskeho údolí, každou chvilku na vás čeká další prekvapeni a vůbec se nenudite.
Oceňuji i barevnou mapu světa.
Postav nebylo mnoho a člověk si všechny zapamatoval i prolínání času minulost a přítomnost mne nijak nerušilo.
Další dílo, které se za mne s klidem může rovnat světovému fantasy.

MegaH
17.10.2023 3 z 5

Knihu tvoří dvě dějové linky, jedna doplňuje druhou, je tu tedy i víc úhlů pohledu....
Ano je zde i spousta žánrových klišé, ale pospojovaných tak nějak jinak...
Autorka má svůj svět dokonale promyšlený a myslím, že na prvotinu, je to dost povedené. Tempo knížky postupně nabírá na rychlosti, postavy se více vybarvují a v závěru vás hodně štve, že už nemáte další díl.
Jsem zvědavá, co si na nás autorka vymyslí dál....

EvikU.
26.09.2023 5 z 5

Kronika osudu - Hadí královna je skvělý příběh o hadech, čarodějích ale i vlkodlacích.

Příběh je propracovaný, zajímavý, napínavý. Četl se mi moc dobře. Postavy Tomase a Lilien jsem si moc oblíbila. Téma dorozumívání s hady jsem už četla. Líbilo se mi, jak to mezi nimi fungovalo a jak ji chránili.

Někdy se ve fantasy knihách ztrácím v postavách nebo v magii. Tady bylo vše postupně vysvětlené, přehledné, děj vyvolával emoce. Otáčela jsem stranu za stranou. Mystična tam bylo tak akorát, jak mám ráda.

Moc se mi líbilo chování Tomase k Lilien a Lilien k Tomasovi. V knize si vychutnáte lásku, přátelství, ale i zlo a čáry. A kletbu. Kletba je zveršovaná, což knize dodá na zajímavosti. Pokud rádi odhalujete tajemství a čtete rádi fantasy, knihu si užijete.

Jsem moc ráda, že se ke mně kniha dostala, protože já sama bych si ji asi nevybrala. Na první dobrou mě nezaujala obálka. Je ale zajímavé, že po dočtení knihy se mi obálka líbí. Měli jste to také tak někdy?

Na konci jsou nějaké věci, které bych si ještě přála vědět, jak to s nimi budemožná autorka připravuje druhý díl? Já bych si ho ráda přečetla.

knihomolka_eli
13.09.2023 5 z 5

V kráľovstve Katerilia žije v dedinke Sella 17-ročná Lilien. Nie je to celkom obyčajné dievča - dokáže sa dorozumievať s hadmi a po zmiznutí jej otca sa z nej stane Hadia kráľovná. Jej schopnosti naháňajú ostatným dedinčanom strach a všetko nešťastie, ktoré sa v okolí Selly deje, dávajú za vinu práve Lili. Jediný, kto pri nej stojí je Tomas, ktorý sa do nej zamiloval a jeho sestra Kaly. No ukáže sa, že aj Tomas skrýva svoje tajomstvá.
S Lili sa viaže aj starodávne proroctvo a jeho naplnenie sa blíži. Rada starších preto mení svoje plány a ich nové rozhodnutia sa nemusia páčiť ani samotnej Lili. Vyšlú za ňou bojovníka Rugguera. Akú úlohu ma zohrať v živote Hadej kráľovnej? A prečo Lilien prenasleduje čarodejnica Kemyr a žoldnier Derl? Celú Kateriliu čakajú problémy...blíži sa veľká vojna a naši hlavní hrdinovia v nej majú dôležitú úlohu.

Wau... :)
Tak táto kniha mi neskutočne sadla. Autorka Zuzana Štorková nám ponúka originálnu fantasy, v ktorej okrem Hadej kráľovnej nájdeme aj rôzne iné magické bytosti - vlkodlakov, iskarov, čarodejníkov a ďalších.

Veľmi sa mi páčili opisy dedín, postredia a celej krajiny (ktoré často v knihách ani nevnímam, lebo sa mi zdajú nezáživné). Pre ešte lepší čitateľský zážitok a prehľad je na začiatku mapa celej Katerilie.

Postáv nebolo prehnane veľa a dalo sa v nich od začiatku pekne orientovať. Čitateľ každú spozná bližšie aj vďaka kapitolkám z ich minulosti.

V knihe sa nájde aj dávka romantiky. Romantické linky mi presne pasovali k daným postavám, bolo medzi nimi cítiť chémiu a hodili sa k sebe :)

Z postáv som si obľúbila okrem Lili, aj Tomasa, Kaly, Rugguera, Kemyr a Derla. Sympatická mi bola aj Eleren a dúfam, že v ďalšej časti dostane priestor, aby sme ju ešte bližšie spoznali.

Veľmi sa teším na pokračovanie (ktoré autorka už píše) a ďalšie osudy postáv. Záver ostal tak otvorený, že ho nutne potrebujem.

Ku knihe som sa dostala len náhodou - vďaka autorskej štafete. Určite si ju zakúpim aj do mojej knižnice . Chcem sa poďakovať autorke Zuzane Štorkovej za poskytnutie knižky do štafety a Jitke Dudychovej za celú organizáciu .

Dydy7
03.09.2023 5 z 5

Knihu určite odporúčam - od začiatku, až do konca, vás bude príbeh držať v napätí ...
Páčilo sa mi, že autorka písala knihu z pohľadu viacerých postáv, čo bolo za mňa skvelé a do každej jednej situácie, som sa dokázala vžiť a verím, že bude pokračovanie - musí byť !!!

Jidu
22.08.2023 5 z 5

Musím říct, že tohle bylo velmi originální YA fantasy! Žádná škola, žádní nepřátelé v podobě spolužačky, ale krásně vykreslený svět, vesnice a život Lilien. I když je zde romantická linka, tak jen velmi jemně, decentně a hezky.

Lilien si zamilujete. Půvabná dívka s těžkým životem, která je ochotná pomoct všem, i když se k ní chovají hrozně, to se vám zkrátka dostane pod kůži.

Já jsem se dost bála toho, jak budu brát hady. Jak je o mně známo, tak jsem ofidiofob až hrůza. Nesnáším popisy pohybování hadů atd. Fakt je mi to hodně nepříjemné. No joo, jenže tady sloužili jako strážci a oddaní přátele a Mia si mě prostě získala.

Nemám absolutně žádnou výtku, knihu doporučuji na 100% a paní autorku mooc prosím o pokračování! Vždyť já nutně potřebuji vědět, jak to vše dopadne!

traceybeegee
16.08.2023 5 z 5

Máte rádi fantasy???
Já jim tak nějak v poslední době přišla na chuť.

Dnes přicházím s recenzí na KNIHU v autorské štafete , kterou uspořádala Jitka Dudychová.

KRONIKA OSUDU (HADÍ KRÁLOVNA)

autorka #ZUZANA #ŠTORKOVA
460 stran
Autorka nám v knize popisuje svět trochu jinýma očima, ale v podstatě je to takřka skoro stejné jako ten dnešní svět.

Pokud se ve společnosti objeví někdo "zvláštní", tak tohoto člověka polovina lidí odsoudí a polovina ho respektuje za jeho umění, nadání a ctizadostivost.

Dívka, jenž po smrti svého otce pořád nemůže pochopit, proč její otec zemřel, se ocitá tzv. V jiném světě plném magie. Nalezne v něm útočiště a spřízněnou duši.

Lilien zdrcena smrtí svého otce pořád hledá útěchu v lese. Tam narazí na nové přátele (hady) , kteří ji svým voláním zavedou na místo, na kterém se potkává s Eleren. Ta se teď stává její důvěrnici, pruvodkyni jejím životem. Dívka se na ni upne jako na svou matku. Později se mladá Lilien stává její naslednici - HADÍ královnou.
Stýská se jí po vesnici Sele, kde žila se svým otcem a tak se po domluvě s Eleren vydává po několika letech zpět.
Na okraji vesnice má malý domeček, společnost jí dělají hadi a kocourek.
Za nějaký čas se seznámí s mladým sympatickým mladíkem Tomasem. Ona se do sebe zamilují, ale jejim lásce nepřeji jak Tomasovi rodiče, tak i lidé z vesnice, kteří mladou dívku obviňují z čarodějnictví, protože umí mluvit s hady.
Jejich krásný vztah ale komplikuje skrývání tajemství jeden před druhým a navíc se Lilien dozvídá, že je na ní vypsaná odměna.
Kdo má tuto situaci na svědomí a kdo je za útoky na ni samotnou???
Jaké tajemství před ní Tomas skrývá,?
Může vůbec jejich láska ustát všechny nástrahy a překážky???

Dávám
5 z 5 a čekám na další knihu od této autorky. A ještě jednou děkuji za uspořádání štafety #Jitka Dudychová

cestina_s_linus
21.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Jde poznat, že se jedná o prvotinu - hodně zajímavých linek, ale totálně roztříštěná pozornost.

Máme tady proroctví, Hadí královnu, blížící se válku, předsudky, lži, zlého čaroděje, který posedne a "terorizuje" dalšího čaroděje, vlkodlaky, Radu, vynucenou svatbu, plány, setkání sester, intriky... Tento koktejl je nešťastný a čtenář je ve výsledku v "lese". Možná... kdyby byl konec nějak "obstojně" uzavřený, tak bych dala o hvězdu více.

Kniha nese podtitul Hadí královna a o té od určitého bodu vůbec nic nevíme. Vnímat čas... po nějaké době nejde.

Postavy jsou malinko "ploché" - použiji terminologii z DrD - máme zde zákonné zlo a zákonné dobro... nic mezi zde moc najít nejde... postavy nijak "nerostou" - jsou až moc "silné" a "dokonalé"... což je škoda a bylo by fajn, kdyby v další knize i postavy zažily nějaký posun.

Doufám, že pokračování bude trochu... jiné.

robin9739
15.05.2023 3 z 5

Hadí královna je velmi zdařilé fantasy, které má určitě potenciál přerůst ve výbornou sérii. Jedná se o první díl chystané série, takže konec i přes určité finále zůstává otevřený a hlavní dějová linie je v začátku. Knize by slušelo 50 stránek navíc pro větší rozepsání a budování lepší atmosféry příběhu anebo osekat množství situací, které se tam odehrávají. Máme tu několik klasických žánrových klišé, temný čaroděj, proroctví, vyvolená a další. Osobně mi to moc nevadí, jelikož v této knize najdeme také několik originálních věci, které konkurují těmto klišé a tvoří vyrovnaný příběh. Upřímně jsem zvědav, co má autorka vymyšlené dále a kam nás tento příběh zavede.

marie0530
07.12.2022 5 z 5

Nadčasové dílo světových kvalit v českých vodách!!!
Autorka naznačuje po kouskách minulost, přítomnost a možná i budoucnost, ovšem čtenář se neztrácí v čase, má dost prostoru si vše v paměti třídit. Během čtení lze několikrát zažít ahaefekt, kdy vám již přečtené informace najednou utvoří jasný obraz. V knize je několik postav a o každé by toho chtěl čtenář vědět víc a víc (Jaķá byla její minulost? Jak se teď postava zachová? Co přinese budoucnost?), ale autorka chytře poodkrývá jejich životní příběh po částech, čímž udržuje čtenáře ještě ve větším očekávání. A jako bonus zejména dámy: je zde romantika.
Autorka musí vydat další díl, jinak jí to nelze odpustit.

Autorovy knížky

Zuzana Štorková
česká, 1994
2022  82%Hadí královna