Křížový výslech

Křížový výslech https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36257/bmid_krizovy-vyslech-jhB-36257.jpg 4 37 5

Dänikenovy teorie v palbě otázek. 1. vydání.

Záhady
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Däniken im Kreutzverhör , 1978


více info...

Přidat komentář

tomexx
19.02.2023 4 z 5

Argumenty a protiargumenty sa za 45 rokov od vydania knihy nezmenili a ja mám pocit, že o nás samých, o našom mieste vo vesmíre a o tom, či sme v ňom sami, vieme stále prd. Kniha vo mne ale stále vzbudzuje túžbu premýšľať nad tým, aká fascinujúca je naša história a aká fascinujúca bude naša budúcnosť.

YA-girl
24.04.2020 4 z 5

V knize autor shromáždil nejčastější otázky, které mu na přednáškách podávají jeho obdivovatelé a/nebo kritici, a shrnul své odpovědi na tyto otázky. Některé věci tedy opakoval z předchozích knih, někdy mluvil úplně mimo hlavní téma (ovšem nutno dodat, že i přesto odpovídal dle mého názoru chytře a s vtipem, resp. "šprýmoval" ;)), ale pár nových zajímavostí jsem se i přesto dočetla. Raději ale čtu jeho knihy podané formou "souvislého vyprávění" než formou otázek a odpovědí :).


Luvák
17.03.2016 1 z 5

Vzpomínám si, jak jsme z této knihy na gymnasiu s kamarády čerpali do našeho recesistického časopisu materiál, vytvořili jsme i jakýsi fikční rozhovor s páněm EvD.
Zněl zhruba následovně:
My: Ahoj Erichu, takže ty tvrdíš, že pyramidy postavili ufoni?
EvD: Ahoj, dal bych přednost označení mimozemšťané, ale ano.
My: A Velkou čínskou zeď?
EvD: Taky.
My: A Mayské pyramidy?
EvD: Zde mimozemšťané dali místním lidem nástroje, ať si to postaví sami.
My: A abecedu?
EvD: Taky.
My: A...
EvD: Taky mimozemšťané!

Což zhruba shrnuje celé dílo tohoto pána. Tato kniha přináší spoustu bizarních názorů a možností, a dle mého názoru by se měla stát studnicí inspirace pro budoucí spisovatele sci-fi!

Terva
04.06.2015 4 z 5

Dokumentace živých diskusí z celého světa. Není to to pravé, ale myšlenky jsou vynikající.

zluvav
01.01.2015 5 z 5

Úžasná kniha... je to skvělá ukázka toho, že lze na všechny dotazy odpovědět neagresivně a důstojně, což bohužel není samozřejmost. :( Taky bych chtěla být odbornicí v nějaké oblasti a argumentovat s takovou úžasnou lehkostí jako on. ;)