Krev není voda, chlapče

Krev není voda, chlapče https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506899/bmid_krev-neni-voda-chlapce-nwj-506899.jpg 5 2 2

Jean-Patrick, francouzský profesor historie, se po přečtení starodávného rukopisu ve spánku ocitá v temném středověku. I přes bolestivé probuzení a zjevné stopy po zranění, jež utržil během spánku, odmítá uvěřit a zoufale hledá logické a racionální vysvětlení. Další dokumenty, díky kterým se stane svědkem pádu templářské pevnosti, zabrání znásilnění půvabné markýzy, promluví s Bonapartem či usedne do kokpitu stíhacího letounu, profesora donutí tento zvláštní jev akceptovat. Fascinován prožitky a vzpomínkami postav, jejichž osobnost se stává nedílnou součástí jeho samotného, zcela propadá tajemné moci listin. Důsledkem je však vážná krize s manželkou Charlotte a hrozící rozpad dlouholetého vztahu. Poslední nadějí na záchranu manželství se tak stává jejich syn, J. P. junior. Avšak pouze za předpokladu, že na něj listiny budou působit... Může rodinné pouto překonat nenávist mezi křížem a kalichem? Získá Jean v synovi spojence, nebo přijde díky dokumentům o ženu? A všimne si včas náznaku, který má před očima celou dobu?... celý text

Přidat komentář

9880
06.01.2023 5 z 5

Kniha vás krásně vtáhne do svého děje a upoutá vás způsob jakým je napsaná. Je snadné se vtělit do jejich hrdinů a společně s nimi zažívat jejich příběhy. V určitou chvíli může být, pro někoho složitější se zorientovat, vše se ale postupně vysvětlí a zapadne to do sebe. Určité pasáže mě dokonce dohnaly k slzám, takže za mě skvěle napsaná kniha z poutavý dějem. Těším se na další autorova díla.

babiočka
08.12.2022 5 z 5

Poutavý příběh francouzského profesora historie, který objevil staré listiny svých předků a ve snech i v podvědomí pak prožívá jejich osudy. V knize se nápaditě prolíná jeho současný život s historickými událostmi v Evropě.
Celé vyprávění nepostrádá notnou dávku napětí, záhad, ale i humoru a romantiky.
Vzhledem k tomu, že se jedná o autorovu prvotinu, myslím, že se mu dílo velice zdařilo a je jen škoda, že zde zatím nenašlo více čtenářů.


Štítky knihy

české romány

Autorovy další knížky

Jan Patrick Adámek
česká, 1975
2023  93%Mordýř
2022  100%Krev není voda, chlapče