Kouzlo elfů

Kouzlo elfů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491692/bmid_kouzlo-elfu-yjo-491692.jpg 4 20 3

Krev dvojčat série

< 2. díl

Druhá kniha fantasy trilogie Krev dvojčat navazuje na příběh z prvního dílu. Čtenář se tak opět ponoří do velkého množství neznámých a rozmanitých světů a setká se známými postavami: trpasličími dvojčaty - jeskynní chodbařkou Galdrou a runotepcem Gorinem - a dvojčaty elfími - Zelenou pěvkyní Elyami a Tanečníkem v oblacích Elyamurem. I když se tradičně národy Trpaslíků a Elfů nemají příliš v lásce, vydávají se oba páry dvojčat společně na cestu, aby se pokusily vymanit svět z područí Řetězového knížete. V prvním díle sice utrpěli hrdinové příběhu porážku, avšak myšlenka, že by se vzdali, nepřichází v úvahu. Společně se Zimní věštkyní osnují plán, jak Řetězového knížete porazit. Dvojčata tak musí putovat ke čtyřem místům roztroušených po světě, ke čtyřem pramenům elementů Vody, Ohně, Země a Vzduchu, aby získali jejich čistou esenci. Není to však jednoduchý úkol. Nejenže na ně na cestách číhají všelijaká nebezpečí, musejí obstát i v těžké zkoušce, aby esenci získali. Z ní pak mají ukovat mocnou zbraň, která je schopna Řetězového knížete porazit. Tlačí je však čas, neboť i jejich protivník vyslal k pramenům svá dvojčata, skřety -velitele klanu Krvavých řetězů Rezkaie a zaříkávačku duchů Rekut -, aby mu pomohli získat neomezenou vládu nad světem. Závod s časem začíná. Komu se podaří překonat všechny nástrahy a získat potřebné ingredience k dosažení vytyčeného cíle?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Die Magie der Elben , 2019


více info...

Přidat komentář

Tess_BooksNerd
14.04.2024 3 z 5

Tuto knihu jsem si koupil na základě spousty dobrých recenzí. Pro mě bohužel tento příběh není. Kniha mě moc nebavila, i když obsahuje vše, co Radim mezi super věci z žánru fantasy. Orkové, elfové, trpaslíci, magie, kouzelné artefakty. Nezaujal mne styl psaní. Mám raději ICH - formu a to je asi ten problém. Do čtení jsem se musela doslova nutit. Dceři se ovšem příběh líbil.

grizlinka
16.01.2023 5 z 5

Přečteno za delší dobu než první díl,ale i tak me kniha velmi bavila. Už se těším až přeloží další díl,jen škoda, že to trvalo i s tímto dílem tak dlouho, že jsem skoro zapomnela o cem prvni byl


Gustik5
07.09.2022 4 z 5

Druhý díl je v jádru jednoduchým a nenáročným hrdinským dílem, přičemž je však velmi obratně a rozmanitě doplněný o nové podzápletky a zákonitosti.

Vzhledem k tomu, jakými díly se autor nepokrytě inspiruje a jejich zažitým vyprávěcím postupům by se dalo knize Krev Dvojčat: Kouzlo elfů vytknout snad jen to, že dějové zvraty a směřování příběhu je někdy snadné předvídat. Ačkoli je cesta trpasličích dvojčat Galdry a Gorina a dvojčat elfských – Elyamura a Elyami barvitá a takřka na každém koutě na ně číhá nějaké překvapení a nevídané obzory (tak trochu je to road trip propracovaným fantasy světem) a nesčetné překážky a obtíže, trochu chybí nějaký opravdu nečekaný zvrat či událost, která by čtenáři vyrazila dech. Tam nezbývá než doufat, že si podobně velké události nechal spisovatel do třetí části, která už v originále vyšla.

Jinak se ale jedná o to nejlepší pokračování ve všech významech toho slovního spojení. Dostáváme pořádnou porci toho, co se nám líbilo minule a ještě něco navíc, díky čemuž se celý příběh prohlubuje a obohacuje o nové obzory. I zde se musí podotknout, že se opravdu jedná o fantasy pro dospělé čtenáře, vzdor barevné obálce tak rozhodně nejde o YA čtení. Pokud vás zaujal první díl, tady rozhodně zklamáni nebudete.

Autorovy další knížky

Hendrik Lambertus
německá, 1979
2020  74%Bitva trpaslíků
2022  82%Kouzlo elfů