Křesťanské legendy staré Evropy

Křesťanské legendy staré Evropy https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197907/krestanske-legendy-stare-evropy-09A-197907.jpg 5 3 3

Výbor křesťanských legend určený dětem i dospělým. Kniha obsahuje křesťanské legendy evropské provenience, tak jak je vybral a převyprávěl autor v 80. letech pro potřeby věřících zejména Českobratrské církve evangelické. Soustředil se na příběhy o statečnosti a síle víry bez ohledu na následky.

Přidat komentář

Pablo70
18.03.2023 5 z 5

Že známe tak leda sv. Barboru nebo Mikuláše, za to může naše ateistická výchova. No, jistě: svatý Jiří zabíjí draka na pražském Hradě, známá je i Kateřina umučená v kole, svatý Jeroným a jeho lev, o svatém Vavřinci nám zpíval Jarda Hutka Ale jsou i další, jejichž osudy nám Luděk Rejchrt přibližuje. Kniha je psána barevným jazykem a opravdu pěkně vypravena.
Sám autor byl bratrem známějšího Miloše mluvčího Charty 77. Prostřední bratr Pavel byl básníkem a výtvarníkem. Sama kniha byla psána v době normalizace, kdy si autor také užil svoje s StB. Kniha je pro děti i dospělé užitečným průvodcem po křesťanských legendách staré Evropy.