Krátké věčného spasení upamatování: K životu a dílu jezuity Antonína Koniáše

Krátké věčného spasení upamatování: K životu a dílu jezuity Antonína Koniáše https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401323/bmid_kratke-vecneho-spaseni-upamatovani--ifa-401323.jpg 5 2 2

Sborník příspěvků AV ČR k osobě a dílu barokního básníka, misionáře a kněze, který byl (a stále je) kontroverzní postavou českých dějin. Snaží se napravit nejhrubější omyly, jež panují ve veřejném mínění, a k tomu nabízí řadu rozšiřujících informací o této démonizované osobnosti. (anotace: JulianaH.)

Přidat komentář

PavelT
12.02.2024 5 z 5

Skvělý sborník nahlížející na Koniáše ze všech možných úhlů.

JulianaH.
26.01.2020 5 z 5

Jelikož pátera Koniáše miluji coby svého duchovního otce, sborník vřele vítám. Jak už zaznělo v recenzi paní doktorky Škarpové, schází v něm bohužel biografický příspěvek přímo k osobě tohoto jezuity, zato ale řada dalších textů vykresluje prostředí a struktury jeho působení, kolegy a díla.

V každém případě je nedocenitelné už to, že vyšla odborná publikace, která si klade za cíl dodat faktografii odborné a laické veřejnosti. Přinejmenším ta laická totiž dosud jen plácá nesmysly a reprodukuje klišé. Tož uvidíme, jestli se něco změní.