Kráska ze Santa Fe

Kráska ze Santa Fe https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49930/kraska-ze-santa-fe-49930.jpg 4 49 9

Hrdinka, vyrůstající v opuštěném údolí nedaleko texaského města Santa Fé, po smrti otce zjistí, že její zdánlivě bezúhonný strýc je náčelníkem lupičské bandy, která sužuje už dlouho celé okolí. Ze zvědavosti a touhy po dobrodružství se přestrojí za chlapce a stane se členem strýcova gangu. Po třech letech ji tento život začíná tížit a dívka by se ráda vrátila k normálnímu životu, ale po nezdařeném přepadení, které na její stopu přivede mladého texaského policistu, dostává její život nečekaný spád. Trvá pak dosti dlouho, než se oba mladí lidé s dívčinou minulostí vypořádají. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Kid Calhoun , 1993


více info...

Přidat komentář

Hatshepsut
28.08.2022 4 z 5

Krásný romantický příběh z divokého západu. Zhltla jsem ho za jeden večer. Anabeth byla skvělá hrdinka, přestože vyrůstala a byla obklopena muži a nakonec i jako muž vystupovala, byla plná citu, lásky a touhy stát se opět ženou. Je zde i moc hezky popsané prostředí Apačů a jejich rodin. Ikdyž je jasné, že se jedá o romantické čtení, stejně na vás dýchne drsný západ. Určitě si od autorky ještě něco přečtu.

narisa
14.07.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Joan Johnston fakt umí. Krásný příběh hned se dvěma páry. Bylo to čtivé a napínavé, takže přečteno za pár hodin. Anabeth byla ve skutečnosti opravdu naivní a velice hodná. Toužila být opravdu ženou, jelikož jí nikdy nebyla, ani holčičkou jako dítě. Sama mi bylo moc líto a Bootha vlastně také. Myslím, že to tak cítil i Jay, který byl chvílemi fakt zabedněný. Stejně jako Vlk. Jinak konec byl trochu zdlouhavý a vážně hodně sladký.
Občas mám chuť na příběh z divokého západu, ať už toho historického nebo současného.
Takže za mě fakt super.
Rozhodně doporučuji k přečtení.


petraj30
06.05.2021 4 z 5

Už samotný název napovídá, že půjde o kovbojku z divokého západu.
Nebyli tu jen dva hrdinové, ale všichni mi byli velmi sympatičtí. I ti malí chlapci byli úžasní.
Byl to úžasný příběh o nádherné divoké krajině, nehynoucí lásce, o tvrdých lidech i tvrdých lekcích a taky to může sloužit jako malá názorná ukázka, že život dokáže být taky tvrdý a nelítostný tak, jako divoký západ sám.
Mě se kniha moc líbila, určitě se k ní vrátím:-)

Jessybelle
10.07.2019 5 z 5

Romanticko-dobrodružná oddechovka.

moudivlacek
07.09.2018 4 z 5

Anabeth alias Kid je spíš kluk než dívka, ale to se změní, když najednou zůstane sama, jde jí o život, v srdci má pomstu a v patách rangera. Jake tvrdý chlap, který je poznamenán minulostí ohledně žen, má v hlavě vždy jasno - kdo je a není na straně zákona a kdo kam patří. Střet světa Anabeth a Jakea je velmi zajímavý od začátku do konce.
Do toho sestra Jakea Claire, která je krutým osudem vdovou, nakonec se dostane do světa Apačů k muži, kterého zas zná Anabeth.
A je těch propletenců mnohem a mnohem víc. Dokáží být silnější ženy, které vzdorují osudu, byť jako něžné a křehké pohlaví, nebo zvítězí muži, tvrdí a neústupní, ale něžní když je třeba? Zajímavá otázka a zajímavá odpověď na konci knihy.

Lembac
17.12.2017 4 z 5

Anabeth není klasickou hrdinkou příběhů, které se odehrávají na Divokém západě. Pije whiskey, kouří, kleje, převléká se za muže a spolu s bandou svého strýce přepadává dostavníky. I ona ale v sobě začne objevovat ženu, když potká texaského rangera Jacka. Ten se zpočátku chová jako pravý kovbojský tvrďák, jenže i on kouzlu mladé Anabeth podlehne. Kromě milostného příběhu v knížce ještě najdeme popis života Apačů, boj se zlosynem i hledání ztraceného zlata.
Kniha se četla velmi dobře a plynule. Hezký příběh.

havrmoni
15.07.2017 5 z 5

Krásný romanticko - dobrodružný příběh.

jarkaska
19.04.2016 5 z 5

Další kniha od této autorky, která se pěkně četla.

gabca007
29.09.2013 5 z 5

Knihy od této autorky mám ráda, takže mne vůbec nepřekvapilo,že i když mne po přečtení anotace kniha nijak extra nelákala, po jejím přečtení nezbývalo, než dát 5*. Krásný příběh plný lásky a citu.

Štítky knihy

romance

Autorovy další knížky

Joan Johnston
americká, 1970
2007  83%Bosá nevěsta
1999  85%Stíny minulosti
2006  85%Cena za lásku
2009  81%Jiskra naděje
2001  80%Drsný cizinec