Kráľovstvo podsvetia

Kráľovstvo podsvetia https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530277/bmid_kralovstvo-podsvetia-prva-cast-temn-65a7071562ad1.jpg 5 46 20

Kráľovstvo podsvetia série

1. díl >

Nevieš, kto som a ja ti to neprezradím. Nepoznáš moje skryté úmysly. Minulosť pre teba ostáva záhadou. Jediné, čo vieš, je, že sa nezastavím, kým nedosiahnem svoje. Ovládnem tvoju dušu, rozdrvím ti srdce. Je všetko len náhoda? Alebo ide o dokonale premyslený plán? Zakázaná príťažlivosť k nepriateľovi ju môže vyjsť pekelne draho. Najmä keď musí obetovať to najdôležitejšie – vlastnú slobodu. Pre nátlak rodiny je Vivian nútená podriadiť sa nemilosrdnému zákonu – vydať sa za hlavu nepriateľskej mafiánskej rodiny. Lenže čo ak ani vynútené spojenectvo nie je zárukou bezpečia? Na scénu však prichádza ON. Jeho mrazivý pohľad vás v sekunde spáli, pričom na jeho meno už nikdy nezabudnete.... celý text

Přidat komentář

kirstinrau
včera 5 z 5

Rovno na začiatok hovorím, že táto kniha bola veľkým prekvapením. Mafiánska dark romanca zo slovenského pera? Obavy boli, ale úplne zbytočné, pretože toto bolo dokonalé. Ja som si knihu užila už od samého začiatku a nebolo strany, pri ktorej by som sa nudila. Stránky sa prevracali samé a ja som hltala každé slovo.

Vivien je dcéra jedného z mafiánskych vodcov, no aby nestratili určite postavenie, je prinútená sa vydať za nepriateľa, aby udržali spojenectvo. Vedela, čo ju čaká, no aj tak sa odmietla tomu poddať. Na to, že bola dcéra mafiána bola citlivá duša a aj keď sa javila ako naivka, nečudujem sa. Nemala žiadnu slobodu, musela si vziať muža, ktorého sa bála a dúfala, že útekom ba dokonca smrťou niečo dosiahne. Tiež by som to možno chcela vzdať, no do príbehu vstúpil Kasian a veci sa dali do pohybu.

Kasian je naozaj typický dark hrdina okolo ktorého sú samé tajomstvá. A ak som aj mala pocit, že má aj nejakú inú stránku, tak ma rýchlo vyviedol z omylu. Za svojim cieľom ide aj cez mŕtvoly a nebojí sa obetovať ani ľudí okolo seba. Jeho chladnokrvnosť mi miestami vyrážala dych. Stále mi je záhadou a aj keď som jednu vec tušila, ten koniec ma dorazil. Autorka naozaj vytvorila skvelé mafiánske prostredie so všetkým, čo k tomu patrí. A ja sa už neviem dočkať pokračovania.

KlosKa
20.03.2024 5 z 5

Wow. Wow. Wow. Tak to co bylo? Pecka. Slovenska autorka? Myslím, že i mnohé zahraniční se mohou jít zahrabat. Má to jen jediné mínus - není ještě druhý díl. A doufám, že bude co nejdříve. Potřebuji odpovědi na tolik otázek. Ke konci jsem si říkala, jo, aspoň něco se vyjasnilo - kdo četl, ví (a myslela jsem si to) ale ten poslední úsek z pohledu Kasiana mě zase dostal někam úplně do neznáma


Ketfl
17.03.2024 5 z 5

Minulý měsíc spatřila světlo světa velmi očekávaná dark romance z mafiánského prostředí od slovenské autorky Leshiany Višňovské. Kráľovstvo podsvetia nenechalo mnohé chladnými nejen kvůli příběhu samotnému, ale také kvůli nádhernému vzhledu knihy, který z ní činí úplný skvost do knihovny. Nebudu nic zastírat, moje očekávání byla přímo obrovská, i přesto, že se jedná o autorčinu prvotinu. Tímto moc děkuji nakladatelství Venupress a autorce Leshianě Višňovské za možnost si tento příběh přečíst. Jaký je tedy můj názor?

Hlavní hrdinka Vivian je dcerou jednoho z hlavounů mafiánské rodiny, které ovládají Atlantic City. Vliv její rodiny rychle upadá, a z toho důvodu je Vivian nucena vzít si za manžela jednoho ze synů konkurenční rodiny. Vivian si i přes život v mafiánském prostředí uchovala svou dobrotu a citlivou duši, přesto si uvědomuje, jaké je její místo a co se od ní očekává. A právě to nemůže tak lehce přijmout, protože takový život pro sebe nikdy nechtěla.

Díky jedné události se její cesty zkříží s neznámým, potetovaným mužem. Kasian není mužem mnoha slov, přesto Vivian naprosto okouzlí. A jsem si jistá, že nejenom ji. Asi většina čtenářek kvůli tomuto muži nemohla knihu odložit. Co je Kasian zač a jaké jsou jeho plány? V příběhu totiž není nic tak, jak se na první pohled může zdát.

Musím říct, že poté, co jsem knihu dočetla, jsem ji musela chvíli vstřebat. Dlouho se mi totiž nestalo, že by v průběhu čtení vyvstalo tolik otázek, ale přitom jsme nezískali skoro žádné odpovědi. Autorce se povedlo vytvořit velmi zajímavý příběh, který mě naprosto strhnul. Styl jejího psaní je velice čtivý a příběh nemá žádná hluchá místa. Chemie mezi hlavními hrdiny byla doslova hmatatelná a takovou tu třešničku tomu dodal i Kasianův společník, pes Amudis. Ke knize nemám téměř žádné výhrady, až na pár drobností, které ale rozhodně neovlivnily celkový dojem z knihy. A ten závěr? Určitě nejsem jediná, kdo knihu končil se slovy: „No to snad ne, nutně potřebuju pokračování!“

Leshiana tímto dílem rozhodně nasadila laťku vysoko a já už se nemohu dočkat co přinese druhý díl.

Hodnotím 4,5 z 5 *

petranM0a
11.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Ze začátku mě kniha nadchla a to hodně, postupně se ale nadšení trošku vytratilo. U knížky mě držela ta ponurá atmosféra, kterou já miluju a ta tam byla hmatatelná a skvělá. Ale...pořád jsem čekala alespoň na pár vysvětlení, abych si děj nějak utřídila a udělala si o chování hlavně Kasiana nějaký názor, proč to dělá a proč je takový jaký je.... jenže pořád mi nabíhaly jen otázky a odpovědi nikde...Vivian byla možná na pár stranách ke Kasianovi chladná (jakože by se to dalo brát jako "enemies to lovers"), ale jinak strašně rychle mu na všechno skočila a byla jak zamilovaný štěně, co mu sežere každej pamlsek a ještě zapanáčkuje. Což mi chvílima bylo stydno za ni a kroutila jsem nad tím hlavou. Nějak mi k tomu taky nesedí označení "darkromance" kde má být temnější romantika....já mám ale ve výsledku pocit, že Kasian v knize neukázal žádný způsob romantiky a žádné hlubší city...leda k svýmu psovi. Na konci v epilogu jsem se trošku lekla naznačení, že by Kasian byl zadanej, ale pak moje zděšení vlastně opadlo, když jsem si uvědomila, že on ale Vivian klidně nechal vdát se a nějak se tím zbytečně nezalamoval...takže vlastně z čeho být v šoku, když teď by vlastně byli zadaní oba. No nejsem si jistá, jak bych si vlastně představovala, že by se děj v druhém díle vyvíjel, protože to všechno nabralo zvláštní směr, který mi pak už vůbec nesedl.

AndyV
07.03.2024 5 z 5

Čo napísať ku knihe, u ktorej už bolo napísané všetko?
Mohla by som vám dať odkazy na plno recenzií, s ktorými zdieľam rovnaký názor.

Už určite viete, že milujem Darkromanc, milujem v knihách tému mafie, milujem, keď má hlavný hrdina dušu z polovice, alebo aj celú čiernu
@leshiana_author pripravila príbeh, ktorý všetko toto má.

Kasian je hlavný hrdina, ktorý do Darkromanc patrí. Jeho duša je teda poriadne temná, je tajomný a ak prídete na to: Kde bol? Prečo prišiel? Na čo prisiel? Čo má v pláne? Tak to vám naozaj zatlieskam. Ja som sa len v jednej otázke u neho trafila.

A vlastne v takejto tajomno - napätej nálade sa nesie celá kniha. Mňa si získala už prvými stranami, teda prológom. Začítala som sa naozaj rýchlo a s nedočkavosťou som otáčala strany. A čím som sa v deji posúvala ďalej a ďalej, získavala som viac otázok a odpovedí, o ktorých som si myslela, že sú odpovede, ale na druhú stranu som nevedela odhadnúť, či naozaj sú, alebo mi len autorka opäť motá hlavu.
No poviem vám Leshiana si nachystala také prekvapenia, že doteraz nad nimi premýšľam a vytváram si rôzne teórie.

Najradšej by som si knihu prečítala znovu a pomaly sa sústredila na čítanie a študovala vetu po vete, či nenájdem niečo medzi riadkami, ale to by som nebola ja, mne keď kniha sadne, nevnímam ani svoje okolie a knihu prečítam naozaj rýchlo

Hlavnou hrdinkou v príbehu je Vivian, mafiánska princezná, žijúca v zlatej klietke, ktorej chýba sloboda.
Naozaj mi pripadala zo začiatku naivná, ale môžem sa jej diviť? Odpoveď je, nie. Chápala som jej činy a správanie. A veľmi sa mi páčil vývoj jej postavy.

Na konci som zistila, že som vlastne nedostala skoro žiadnu odpoveď, ale pribudli otázky a ja som naozaj zvedavá, ako sa to bude celé rozuzlovať. Takže súrne potrebujem dvojku!!!

Popcorn_books
06.03.2024 5 z 5

Kde začať? To, že slovenskí autori sú schopní vydávať brutálne veci už vieme. No ak som si do teraz myslela, že už som si stihla prečítať všetky kvalitky, veľmi som sa mýlila. Pretože zrazu sa tu objavila Lesha s jej talentom, ktorý mi odfajčil dekel do vesmíru.

Kráľovstvo podsvetia si zaslúži všetky superlatíva, ktoré poznáte.
Hneď na úvod knihy spoznávame hlavnú hrdinku žijúcu v typickej mafiánskej rodine. Čaká ju dohodnutá svadba a jej nastávajúci rozhodne nie je vhodný prototyp na manžela. Po prvom stretnutí to Vivien vzdá a jedinú možnosť vidí v úteku z domu.
Ďalej vám prezrádzať nechcem.

Je neskutočne, ako Lesha dokázala napísať mafiánsky svet, vytvorila rôzne zákulisné hry a vašu hlavu zamotá do posledného okamihu. Verte mi, záver ma odrovnal tak, že som sa hystericky smiala a zároveň nadávala, že potrebujem pokračovanie.
Keď si myslíte, že už ste odhalili veľké sprisahanie, zrazu BUM!! Absolútne vôbec ani vizuálne! Nechápem, ako sa niečo také dokáže zrodiť v ľudskej mysli, no vďaka Bohu za to

Nájdete tu napätie, lásku, zabíjanie, klamstvá, intrigy.. teraz to znie ako Turecká telenovela, no ak máte radi mafiánsku tému, toto je must have. Žiadne sladké veci tu nečakajte. Aj keď si myslíte, že už ste sa dostali do ňuňu roviny, Kasian vás veľmi rýchlo vyvedie z omylu.

Všetkým, ktorých táto kniha len čaká, v dobrom závidím. Tie prvotné explózie v hlave stoja za to a ja bez preháňania označujem Leshu za kvalitného dílera. Ponúkne vám dávku a vy ste od prvej stránky závislí.

Literarytwins
28.02.2024 4 z 5

Kráľovstvo podsvetia, dlouho očekávaná dark romance z pera nové slovenské autorky vtrhla do našich podvědomí poměrně ve velkém. Oku lahodící nádherná obálka a božské ilustrace, které rozhodně nejsou pravidlem a přitom z knihy dělají neskutečný poklad.

Přiznám se, že se při čtení tohoto příběhu jsem v sobě měla trochu rozpor. Velký hype kolem knihy, a tudíž vysoká očekávání vs. snaha přistupovat ke všemu s nadhledem, protože se jedná o autorčinu prvotinu. Hned na úvod ale řeknu, že se mi kniha svým způsobem líbila moc, opravdu velmi dobře se četla a až na jednu věc se mi neskutečně líbilo i to prostředí.

Pojďme ale postupně, začnu tím, co se mi na knize nelíbilo. Přišla mi velmi zarážející celá ta situace kolem Darwina (resp. postoj jeho otce a rodiny). V tomto případě to bylo nedotažené a za mě špatně, vzhledem k prostředí. Zde však dávám do placu možnost, že tato skutečnost bude uvedena na míru v pokračování této série, pokud tam dojde na zodpovězení určitých souvislostí a postojů, pak to bude v naprostém pořádku. Stejně tak nahozená udička na záhadu spojenou s Tatianou, kde jsme také nedostali rozuzlení některých otázek. Co mi ale na této knize vadilo nejvíc, tak byla samotná hlavní hrdinka Vivian. Nerozporuji, že se ve světě mafie nenajde jediná čistá duše a nerozporuji ani to, že byla nešťastná z domluveného sňatku, to ani v nejmenším. Co mi ale vadilo, byla její až přemrštěná sebelítost a fňukání. Navíc na mě působila absolutně nepolíbená mafiánským prostředím. Divila jsem se, že ji nesežralo zaživa už dávno. Vzhledem k faktu, že vyrůstala pod stejným otcem, jako Darwin bych očekávala alespoň trochu ostřejší lokty, či nějaké mafiánské rysy. Takto na ve mně spíše budila ten dojem, že jde o ženu, kterou někdo unesl a do tohoto nehostinného prostředí nedávno vhodil. Slovně se totiž oháněla, jak nevěří a není naivní, činy už tomu tak bohužel tolik neodpovídaly. Osobně jsem velmi zvědavá na její přerod ve druhém díle.

Sice jsem si chvílemi i říkala, že to není ani tak dark romance...to se však naštěstí ve druhé polovině knihy vykompenzovalo a v tomto ohledu bylo vše v pořádku. Co bylo na tomto příběhu kromě skvostné obálky ještě naprosto skvělé byl samotný Kasian. Jeho zpracování dávám jedničku s hvězdičkou. Po dlouhé době mi někdo naservíroval chladnokrevného zmetka se vším všudy a dobrého morally grey bad boye. Za to patří autorce velké díky. Zároveň bylo až na jeden fakt opravdu super zpracované prostředí mafie.
Suma sumárum, kniha se mi opravdu líbila, jen by to chtělo některé věci ještě dotáhnout.

4/5 s odřenýma ušima

Tímto moc děkuji děkuji vydavatelství Venupress a autorce Leshiana Višňovská za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce.

Knihomolka97
27.02.2024 5 z 5

Uff, kde mám jen začít?
Kráľovstvo podsvetia je mafiánská dark romance, první část duologie, která člověka nenechá chladným. Je to jízda plná emocí, tajemství, lží, intrik, manipulací, mocenském boji, touhy po pomstě, zvratů i vášně.

Vivian je hrdinka, která nesedne každému, typ křehké květinky, která si i ve 24 letech píše deníček. Jako žena si nemůže vyskakovat, její osud řídí okolí a momentálně se "pro dobro rodiny" musí provdat za muže, kterého nemiluje. Co víc, kterého nenávidí a hnusí se jí. Čemuž se vůbec nedivím.

Jenže se na scéně objeví ON. Tajemný muž, který má velké plány a neštítí se ničeho, neváhá Viv využít, aby dosáhl svého. Jediné city projevuje věrnému příteli Amudisovi. Takového psa bych chtěla taky!
KASIAN. Fakt nevím, jestli ho nenávidět nebo milovat. Asi obojí. Je to šmejd, kterému nejde odolat.

Je vyprávěno z pohledu obou hlavních aktérů, autorka píše skvěle a navýkově, nedá se od čtení odtrhnout. Jsou situace, kdy snad ani nedýcháte. Musím pochválit i úžasnou grafickou stránku knihy, to se pak tím tuplem čte úplně jedna radost.

Ohledně Kasiana byla jedna věc víceméně jasná, ale ten epilog?! Prvotní šok už ze mě vyprchal, ale nutně potřebuju pokračování!

TerryDee
26.02.2024 5 z 5

Milý deníčku,
přečetla jsem knihu Kráľostvo podsvetia a moc se mi to líbilo. Jakože fakt hodně. V knize jsem našla to, co se mi zamlouvá, a to darkromance, mafiánské prostředí, age gap, nucené manželství, enemies to lovers, hlavního hrdinu hajzla a trochu té erotiky.

Hlavní hrdinka Vivian vyrůstala uprostřed mafie. A právě mafiánská vychova by na ni měla zanechat nějaké stoy, ale spíš naopak. Vivian je hodná a citlivá duše. Někomu se může zdát naivní. Ale mně jí spíš bylo líto. Nemohla vůbec nic, nemohla žít svůj život a rozhodovat se sama za sebe. Jediné, co mohla a musela, bylo poslouchat rodinu a podřizovat se jejich vůli. A ke všemu byla nucena vzít si muže, kterého nechtěla a bála se ho. To není zrovna život, který by si člověk přál a představoval. Takže ano, podřizovala se rodině, ale snažila se bojovat a něco změnit. Věřím, že může ještě překvapit a ukázat, co je toho zač.

A pak tu máme Kasiana. Potetovaný, tmavovlasý, modrooký a tajemný chodící průšvih. Zkrátka prototyp manipulativního prevíta, kterého máte v jednu chvíli chuť zaškrtit a v další byste mu chtěli padnout k nohám. Nedivím se, že to Vivian k němu táhlo a naopak. Tu přitažlivost jsme tam vnímali i cítili. Bylo to spalující. Líbil se mi jeho vztah s Amudisem. Takové čtyřnohé chlupaté zlatíčko. Opravdový přítel.

Během čtení jsem si vytvářela různé teorie, co by se asi tak mohlo stát. Něco se mi potvrdilo, ale něco mě zase donutilo zírat na stránky s otevřenou pusou. A tím donutilo znovu přemýšlet a vytvářet konspirační teorie. Řeknu tu jednoduše. Zkrátka potřebuji další díl. A to nutně!!!

Chtěla bych poděkovat @venupress a @leshiana_author za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce.

Dela90
25.02.2024 5 z 5

Na tuhle knížku se nedá říct nic jiného než Woow! Mafiánská romance z pera slovenské autorky, mě naprosto uchvátila. Stránky mi doslovala ubíhaly před očima. Kniha je psaná ve slovenštině, přesto se mi četla moc dobře.

Máme tu 3 mafiánské rodiny. Vivian je dcera mafiánského bosse, který ji nutí do domluveného sňatku. Ona se však vzpírá, jak jen to jde. Uteče, a ne jednou. Za to má můj obdiv. Kniha je protkaná jejími úryvky z deníku. Někdo by mohl říct, že si je psala, jako nějaká puberťačka, mě to naopak přišlo, že v tom temném světě si vytvořila svůj vlastní svět a měla se aspoň komu svěřit.

Kasian - “ztracený/tajemný syn z mafiánské rodiny, který vyvolává spoustu otázek, je zahalen hromadou tajemství a má úžasného nejlepšího přítele Amudise. (kdo by toho psa nemiloval). Celou dobu to vypadalo, jako kdyby Vivian chránil, no spíš si s ní udělal pešáčka na šachovnici.

Kasian rozhodně není žádná kladná postava, nicméně z jeho jednání a osobnosti si ho zamilujete, věřte mi. No, jo jsem prostě na ty záporáky.

Touha a chemie jde doslova cítit mezi hlavními hrdiny.
“Zakázané ovocie predsa chutí najlepšie. On je droga, nepochybne.

“Ani kilo heroínu by so mnou nedokázalo, spraviť to, čo Kasian. Predávkovala som sa jeho přítomnosťou. Prenikol mi do žíl, do krvného obehu, stal se jedinou vecou kolujúcou v mojich myšlienkach. Otrávil ma svojimi ústami a dotykmi. Nič iné viac nechcem, len ďalšiu dávku jeho.

Najdete tu i pikantnější i temné chvilky, spoustu tajemství Ale i touhu po pomstě, která je hlavním ukazatelem příběhu.

Během čtení celé knížky jsem měla takové podezření, ohledně jedné zápletky, která se mi na konci knihy opravdu potvrdila. U epilogu jsem zůstala překvapená s pusou dokořán a opravdu potřebuji brzy další díl! Tomu říkám sakra, lákačka!

Nečekejte žádnou romantiku, je to mafie. Zvrácené čtení, ale boží!

Děkuju za možnost si knihu přečíst v rámci #spolupráce @venupress
Splnili jste mi sen, když jsem knihu viděla poprvé, říkala jsem si, že tohle si prostě musím přečíst! Děkuju!

Mishaacka
24.02.2024 5 z 5

instagram misha_cte_eroticke.romany

##
Táto hra na tajomného ma istým spôsobom baví a hrám ju dlhšie, než by si ktokoľvek myslel. Nie som si istý, či vôbec dokážem robiť niečo iné.
##
Môže mi ublížiť, viem to, a nepochybne to aj jedného dňa spraví. Ak ma napokon nepripraví o život, zlomí mi srdce na toľko spôsobov, že vrátiť ho do pôvodného stavu nikdy nebude možné.
##
Pravdou je, že to ja skončím ako porazená. On zo mňa vysaje dušu a napokon aj život.
##
Bolesť nám dáva na vedomie, že sme stále nažive. Vnímame ju všetkými zmyslami, každou časťou. Srdcom.
##
Každá temnota zrejme potrebuje kúsok svojho svetla. Vivian ma oslepila.
Každé svetlo asi potrebuje kúsok svojej temnoty. Ja som Vivian kompletne pohltil.
##

darkromance slovenské autorky
věkový rozdíl/age gap
z nepřátelů milenci/enemies to lovers
antihero / záporák v hlavní roli
kniha s varováním - násilí, drogy, sex, vraždy
domluvené/nucené manželství
mafie, zločinecké podsvětí
střídání pohledu Vivian a Kasiana
ve vedlejší roli nejlepší přítel člověka = pes

Tenhle příběh se mnou pořádně zamával. Emoční nálož ještě zvýšil skvělý playlist Leshiany (Spotify) a společné čtení. Na knihu jsem se těšila několik měsíců, kdy jsem narazila u holek (betačtenářek) na jejich recenze.

Musím se přiznat, že kdybych nevěděla, že je Leshiana slovenská autorka, tak jsem přesvědčená, že se jedná o zahraniční tvorbu.

V příběhu máme hromadu tajemství, hlavní roli hrají 3 rodiny, kde každý hraje svou hru a má své plány a tajemství. Za sebou také zanecháme několik mrtvol. Po dočtení budete mít hromadu otázek a teorií, protože většina tajemství zůstává skrytá a vy zůstanete s otevřenou pusou...
Je to temný příběh, který vás nenechá vydechnout, je plný tajemství, bolesti a manipulace.
Něco odhalíte hned, ale co nám Lesha říct nechtěla, to nám neřekla.

Rozhodně můžu říct, že jsem zamilovaná do Amudisa, 50 kilového mazlíka. Pošlu svého psa ke Kasianovi na převýchovu.

Vivian - mafiánská dcera, 24 let. Musím říct, že mě teda fakt štvala. Chování náctileté puberťačky, která si píše deníček (zase má v příběhu svou roli). Ale ok, její život nežiju a tak asi odpustím její emoční nestabilitu a hloupost, má prostor se někam posunout.
Nadruhou stranu žije ve světě mužů, kde má jediný úkol a to se provdat podle přání rodiny, tak moc prostoru v životě nemá. Jen mi přišla neskutečně naivní a jednoduchá.

Kasian, 34 let - náš tajemný hlavní hrdina, který se zničehonic objeví po 15 letech v rodném městě. Nikdo neví, kde byl a co dělal. Je to záporák se vším všudy a má svůj vlastní plán a cíl.
Vivian využívá a manipuluje s ní tak, jak potřebuje. Jeho srdce je tak černé, že pochybuji, jestli nějaké má. Budete ho nenávidět, budete ho milovat, budete ho chtít nakopnout...
Mezi Vivian a Kasianem je od začátku napětí a skvělá chemie. Není se pak čemu divit, že Vivian okamžitě Kasianovi propadne.
Není to prvoplánově erotická kniha, takže sexu tady není až tolik. Ale když už byl, tak jsem si scény užívala.

PosPol
22.02.2024 4 z 5

Tahle kniha aktuálně na IG způsobila totální poprask. Je tedy jasné, že jsem si ji taky chtěla přečíst a sama si udělat názor. Příběh z mafiánského prostředí, kde nechybí obchod s bílým masem, drogami, zbraněmi a občas nějakou tou vraždou, či něčí záhadné zmizení...

V tomto prostředí vyrůstá Vivian, ale mafiánská výchova se na ní příliš nepodepsala, je tak trochu růže mezi trním. Citlivá, vlastne až přecitlivělá a přestože žije ve zlaté kleci (a nebo právě proto?), neustále se jen lituje. Komu by se líbil domluvený sňatek, ale přeci jen její možnosti byly trochu větší, než jen celý den odevzdaně ležet v posteli a čumět do stropu. A psát si deníček! Ve 24 letech psát - Milý deníčku, to jí na vyspělosti příliš nepřidalo.

Kniha je plná intrik, luxusu, temného světa podsvětí, do kterého nám smrtelníkům není umožněno vstoupit. Nemohu tak posoudit uvěřitelnost celé situace, ale vzhledem k hrozícímu nebezpečí mi přišlo ze strany rodiny Viv zcela podceněná bezpečnost a vlastně i když měla osobní ochranku, neustále se jí dařilo nenápadně se vypařit.

Z Kasiana mi nezvlhly nohavičky jako mnohým, ale i přesto klobouk dolů před autorkou! Konečně chlap, co splňuje definici BADBOY a nesedne si na prdel z první ženské, co potká. Jeho plán byl skvěle propracovaný a ani ty nejhezčí kozy na světě by ho nepřiměly uhnout z cesty za pomstou. V kontrastu s jeho bezohledným chováním byl naprosto úchvatný jeho vztah s rotvajlerem Amudisem a ta oboustranná bezpodmínečná láska. Kdo by to byl do toho hajzla řekl, no ne?

Trochu mě mrzela předvídatelnost zápletky, ale Leshiana mi přesto vyrazila dech a to epilogem, to skláním již druhý klobouček k zemi, protože tohle nečekal nikdo! Celkově mě čtení bavilo, ačkoliv bych se obešla bez některých klišé scén, jako je orgáč jen co na ní hrábne, několikanásobné výbuchy orgasmu jen co zasune prstíčky a tak podobně. No ale chápu, většina si to žádá a k tomuhle žánru to patří.

Hodnotím 3,5/5* a už se těším na další díl. Děkuji Venupress za poskytnutí knihy.

evineckY
19.02.2024 5 z 5

Tak tady máme další skvělou mafiánskou knihu !
Je drsná a nenajdete v ní žádnou romantiku a přesto je super.
A ten konec ?!!! Snad se brzy dočkáme pokračování.

Naše rodiny medzi sebou súperia už dlhé roky. Neskáču si neustále do
vlasov, avšak nadradenosť si dokazujú skrz obchody, množstvo podplatených ľudí na najvyšších vládnych miestach a počet núl na bankových kontách.
Kto má viac, ten je v tej chvíli na vrchole.

kristy.books
19.02.2024 5 z 5

Už som mala možnosť čítať jeden z autorkiných príbehov, ktorý bol skvelý, preto som sa do tejto novinky púšťala s megaveľkými očakávaniami... a nebola som vôbec sklamaná, práve naopak. Autorka nám dopriala temný mafiánsky príbeh plný prekvapení, ktorý som si užila od prvej po poslednú stránku.

Síce to bol jej debut, ale je cítiť, že písaniu sa venuje už dlhší čas, pretože má super štýl písania, vďaka čomu sa mi jej príbehy čítajú ľahko a rýchlo. Keď sa raz začítate, nedokážete knihu pustiť z rúk. Aj Kráľovstvo podsvetia som "zhltla" v podstate na jedno posedenie.

Vivian bola dobrosrdečná, priateľská mladá žena, ktorá síce vyrastala v mafiánskej rodine, no na jej povahe sa to nejak extra nepodpísalo. Bola citlivá a nevedela skrývať svoje emócie, čo bolo v tomto prostredí skôr nevýhodou. Občas však ukázala aj svoju "rebelskú" stránku a za veci, na ktorých jej záležalo, bojovala ako levica.

Kasian, už dávno som z hlavnej mužskej postavy nemala také zmiešané pocity. Na jednej strane na ňom bolo niečo, čomu sa nedalo odolať a v niektorých momentoch ma mal totálne omotanú okolo prsta. Najviac ma dostali scény s jeho štvornohým kamarátom. Títo dvaja mala medzi sebou taký blízky a krásny vzťah, že ma pri tom vždy zahrialo pri srdci. Amudis bol proste výnimočný pes.

V niektorých momentoch by som ho však najradšej prefackala alebo nakopala do citlivých partií. Tento chlap mi tak vedel zdvihnúť tlak! Nikdy som si nebola istá, čo od neho môžem očakávať. Všetko mal pod palcom a neraz som zostala stáť s otvorenými ústami nad tým, kam až siahajú jeho plány.

Mafiánske prostredie ja môžem, takže mi sadla aj táto časť príbehu. Táto zápletka nebola ani tak založená na akčných scénach či krviprelievaní, skôr na intrigách, manipulácii, plánoch pomsty a tajomstvách, čo sa mi veľmi páčilo. Autorka to všetko mala premyslené naozaj dobre.

Záverečné odhalenie ma až tak neprekvapilo, keďže toto som očakávala. Epilóg ma však úplne dostal. Po jeho dočítaní som si nebola už istá ani tým, ako sa volám. Len som zostala stáť s otvorenými ústami a hovorila si, že takto to predsa nemohlo skončiť! Mám asi milión otázok a súrne potrebujem pokračovanie, takže dúfam, že sa ho dočkáme čo najskôr.

Bryel
19.02.2024 5 z 5

„Každá temnota zrejme potrebuje kúsok svojho svetla. Vivian ma oslepila.
Každé svetlo asi potrebuje kúsok svojej temnoty. Ja som Vivian kompletne pohltil."

Už anotace a obálka si zaslouží velkou pochvalu a co se skrývá uvnitř? Černá perla mezi mafiánskými dark romancemi. Návyková, vášnivá a dechberoucí. A ještě k tomu od domácí autorky.
Příběh obsahuje spoustu lží, tajemství, manipulace a pečlivě připravený plán pomsty. Ovšem ne vše jde podle plánu.
Moc se mi líbily hlavní postavy a střídání pohledů vyprávění. Kasian je skvěle vykreslený prototyp tajemného, smrtícího, potetovaného antihrdiny. Naopak Vivian je poddajná, lehce naivní, dobrosrdečná hrdinka, která se ocitá uprostřed mocenského boje tří mafiánských rodin. Skvělou postavou je také psí společník Amudis.
Finální odhalení jsem sice tušila, přesto bylo servírováno tak, že mě konec rozmetal na prach.. Jednoznačně potřebuju další dávku tohoto příběhu.
Vřele doporučuji!!

„Opatrne! Jediná modrina na jej rukách a vyvraždím vaše rodiny do posledného človeka.“

knihomolkaJani
18.02.2024 5 z 5

"Ty si to, čo chcem, ale zároveň si to jediné, čo nemôžem mať."
Ó můj bože.. No viděli jste už dokonalejší obálku? Už jen ta mě nalákala na čtení.. A teď už k příběhu..
Tohle bylo tak nádherné, brutální, nečekané, zmatečné, ale ve finále DOKONALÉ!
Nic není tak, jak vypadá, všechno tohle je jen jedna velká hra, které nikdo nerozumíme.
Hlavní hrdinka Vivian je ohromně statečná a ani netuší, co se kolem ní vlastně všechno děje. Bylo mi jí tak líto a moc jsem jí fandila, aby jí to nezlomilo. "Som iba obchodnou transakciou čakajúcou na správnu chvíľu" "Prívesok. Nič viac nie som."
Zato Kasian? Společně s Amudisem jsou mé nové oblíbené postavy.. Jen tedy nevim, jestli Kasiana miluju, nebo nenávidím.. Je to hrdina nebo záporák? Na to si asi každý musíme přijít sám. "Nie som tu preto, aby som jej pomáhal. Nie som tu, aby som ju lovil z náruče smrti a dával jej nádeje na lepšiu budúcnosť. Pri mne nemá budůcnosť nikto."
Autorka se v tomto díle opravdu nebála jít na dřeň a kniha není pro slabší povahy.
V příběhu je skvěle propojená temnota, vášeň, šokující odhalení, naděje a trocha toho erotického vzplanutí.
Celá kniha je poháněná pomstychtivostí a končí tak, že si autorka vezme vaše křehké srdce a s velkou salvou ho spálí na prach..
Z této první části jsem nadšená, ale taky velmi zmatená. Kdy že vyjde další díl? Moc se těším a zároveň doufám, že paní Leshiana ví, co dělá..
Pokud máte rádi dark romance, tohle je kniha, kterou potřebujete číst. A to hned! Připravte si kapesníčky a vydejte se na vzrušující a zvrácenou cestu s Viv a Kasianem.
Knihu jsem četla v rámci #spoluprace
"Pravdou je, že to ja skončím ako porazená. On zo mňa vysaje dušu a napokon aj život."

zuzak82
17.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Líbilo se mi to a těším se na další díl. Velmi silných 80%.
Trošku mi jen vadila přílišná naivita hrdinky Vivian. A taky to, že podle ní i Kasiana to měl krutý mafiánský svět, ale ona byla zcela nedostatečně hlídaná a skoro nepotrestána za svou neposlušnost. Ne že bych hrdince přála muka, ale tohle mě bilo do očí.

Elena424
16.02.2024 5 z 5

Veľmi prijemen prekvapená touto knihou...a koniec skončil naozaj zaujímavo... Autorke držím palce v písaní a snáď pokračovanie bude čoskoro.

Matri
16.02.2024 5 z 5

Slovenská dark romance z mafiánskeho prostredia, ktorá ma dokázala prekvapiť, nadchnúť a šokovať. Zároveň zaraďujem k jedným z najlepších kníh tohto typu, ktoré som kedy čítala.

Hoci ústrednou témou je dohodnuté manželstvo, v takomto poňatí som sa s touto témou ešte nestretla. Vivian je bojovná, zároveň dosť naivná, necháva sa unášať svojimi citmi.
Oproti tomu Kasian predstavuje dokonale temného potetovaného, záhadného, nebezpečného muža, ktorému sa nedá veriť absolútne nič. Tento image si zachoval do poslednej stránky. V jeho prípade sa naozaj dá povedať, že autorke sa podarilo vykresliť naozaj temného chladnokrvného "hrdinu".
On a Amudis - zapojenie psa do príbehu o mafii je úplná topka a dokonale to funguje! Nedá sa ich nemilovať :)
Hoci ohľadne Kasianovej 15-ročnej odmlke a jeho súčasnej "totožnosti" som mala podozrenie pomerne skoro, aj tak mi spadla sánka až na podlahu po prečítaní epilógu! Ešte sa teda máme na čo tešiť!!
Autorke tlieskam a teším sa na pokračovanie! ;-)
Vrelo odporúčam!!!

"Čo odo mňa chceš? Tak už mi to konečne povedz!“
„Ty si to, čo chcem, ale zároveň si to jediné, čo nemôžem mať."

Moniska2410
15.02.2024 5 z 5

Během pár dní druhá dark romance z mafiánského prostředí od začínajících autorek.
První si na to tak nějak hrála, ale třeba druhý díl překvapí.

Ale TOHLE tak to byla jízda, akce střídala reakci a já byla ze začátku, trochu skeptická.

Ale pak přišel na scénu ON...mého srdce šampión a já nemohla přestat číst.
Kasian se mi dostal pod kůži, do všech pórů a já se totálně zamilovala.

Vivian je zaslíbená Ricardovi, aby se spojili dvě mafiánské rodiny a mohli spolu bojovat proti Království podsvětí. Ale kdo za tím stojí???? Říká si Princ, ale nikdo ho ještě neviděl.

Po vraždě otce třetího mafiánského klanu se vrací jeho nejstarší syn Kasian, kde byl, co vlastně celou dobu dělal?? Otázky, samé otázky, ale naštěstí v průběhu čtení na některé dostaneme odpověď. Chce zjistit kdo stojí za vraždou.

Chemie mezi Vivien a Kasianem byla pozvolná a krásná. Jak můžu milovat svého zabijáka??
Erotické scény byly vkusně napsané a jiskřivé.

Zničila sem mu plány, on mně zničil život. Měl mě nechat. Neměl mě donutit zamilovat se do jeho temné duše.

Vivian jsem si oblíbila, ony ženy v mafi to nemají lehké, to už z knížek víme. Ale ona je jiná, jen to neukazuje světu.

Kasian je typicky bad boy a moje představivost jela na plné obrátky.

Oni mají společnou minulost, jen Vivian to zatím neví. A tím mě Kasian totálně dostal. On není bez srdce, jen ho nechce ukazovat, aby sám nepodlehl. Ale co když se to už stalo??

Nevíš, kdo jsem a já ti to neprozradím. Neznáš mé skryté
úmysly. Minulost pro tebe zůstává záhadou. Jediné, co víš, je, že se nezastavím, dokud nedosáhnu svého. Ovládnu tvou duši, rozdrtím ti srdce.

Je všechno jen náhoda? Nebo jde o dokonale promyšlený plán?

Připravte se na pořádnou jízdu, kniha vás nenechá ani chvilku vydechnout, ona si vás tak zaháčkuje, že stejně jako já si po dočtení budete říkat, že druhy díl by měl vyjit nejpozději zitra. Protože to čekání bude utrpení.

Za e-knihu děkuju @venupress a @leshiana_author v rámci #spoluprace

Štítky knihy

vraždy mafie erotika napětí tajemství temnota

Autorovy další knížky

Leshiana Višňovská
slovenská, 1993
2024  93%Kráľovstvo podsvetia
2024  0%Kráľovstvo podsvetia 2

Kniha Kráľovstvo podsvetia je v

Právě čtených3x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce53x
Chystám se číst30x
Chci si koupit10x