Království těla a ohně

Království těla a ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492844/bmid_kralovstvi-tela-a-ohne-Lmn-492844.jpg 4 847 142

Je láska silnější než pomsta? Druhý díl bestsellerové fantasy série. Všechno, v co Poppy věřila, je lež – oklamal ji i muž, do kterého se zamilovala. Teď sama netuší, kým bez závoje Panny vlastně je. Ví ale, že pro ni neexistuje větší hrozba než Princ Atlantie. Chce, aby proti němu bojovala, a ona jeho rozkaz ráda uposlechne. Aby našla svého bratra, musí se spojit s nebezpečně svůdným Casteelem Da’Neerem. Je jen otázkou času, než tajemství dvou království vyjdou na světlo. Ale až nebesa začnou krvácet, mohlo by být pozdě.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

A Kingdom of Flesh and Fire , 2020


více info...

Přidat komentář

SáraR.
22.04.2024 5 z 5

Mě se tenhle díl moc líbil. Poppy a Casteel jsou moje lásky a celý díl jsem si užívala jejich škádelní a vývoj jejich vztahu. Další co musím zmínit je Poppyin vývoj, jak se z ještě docela nejisté Panny stala, no... tím, čím se stala. ;) Ikdyž to byl rereading, tak jsem si čtení na plno užila. Musím se teda přiznat, že je to asi dva roky zpátky a ten úplný závěr jsem si pamatovala jinak, netuším proč. Alespoň to pro mě bylo překvapením. Každopádně se hned vrhám na další díl a moc, moc doporučuji! :)

Wajny
12.04.2024 5 z 5

Na Království těla a ohně jsem se strašně moc těšila a musím říct, že jsem měla opravdu na co! Na tomhle příběhu miluju úplně všechno a přiznávám se, že moje hodnocení nebude vůbec objektivní #guiltypleasure

Mezi Poppy a Casteel je skvělá chemie, spousta jiskření a jejich hádky jsou skvěle napsané,
ale i oni dva mají své mouchy. Poppy mě štvala svou nerozhodností, co se citů týče a Casteel mi v některých pasážích přišel jako úchyl ...a na to jeho princezno, jsem byla už trochu alergická.

V knize je hodně erotiky, což mi nikdy moc nevadilo, ale tady mi přišlo, že je to na úkor děje a fantasy stránky knihy. Moc se toho tady totiž nestalo - ze začátku je hodně opakování a když se něco dělo, tak to bylo na sobě hodně nahuštěné. Konec byl skvělý a jsem zvědavá, co autorka vymyslí dál.

Líbí se mi, že jsme se dozvěděli trochu více o Atlanťanech i Povznesených. Vše je ale opředeno mnoho tajemstvími....a já nevím, jestli je to záměr autorky, aby nás napínala a nebo vlastně vůbec neví a vaří z vody.

Líbí se mi prostředí knihy. Je zde i spousta cestování, které bývají dost nudná, tady tomu tak nebylo. Byli zde zajímavá místa, díky kterým jsme se dozvěděli více o tomhle světě, jak vlastně funguje.

Přibylo hodně nových postav, ale já jsem hrozně zvědavá na Poppyna bratra!

Po tomhle hodnocení si řeknete, že knížka asi nic moc, ale opak je pravdou. Kniha je skvělá! Má neuvěřitelnou atmosféru, skvěle se čte a máte problém se od ní odtrhnout!


zatoulane_knihy
06.04.2024 4 z 5

KRÁLOVSTVÍ TĚLA A OHNĚ

Je to druhý díl Z KRVE A POPELA. Takže kdo nečetl první díl a nechce si zkazit překvapení vynechá tento příspěvek.

Potom co hlavní hrdinku zradí její životní láska nejhorším možným způsobem. Po ztrátě nejbližších osob se musí vypořádat s faktem, že je jenom prostředek k vyjednávání. A že vše v co věřila byla jen lež a přetvářka.

Po konfrontaci, ji je nabídnuta jistá příležitost k dosažení všech cílů, které ona i on chtějí.

Hodně se zde hrdinka pere sama se sebou. Neví, jestli se má řídit rozumem či srdcem.

Mě se pokračování velice líbilo. Hlavně průběh a všechny další události. Přečteno jsem měla za dva dny a mrzelo mě, že nebyl v té době přeložený třetí díl.

Takže za mě 4 z 5 patří tyto díly, a příběh k mým favoritům!!

petitsoleill
13.03.2024 4 z 5

Je kniha lepší, než první díl? Ano, ale pouze o chlup. Stále to bylo příjemně jednoduché čtení a romantická linka Casteela a Poppy je s přivřenýma očima uvěřitelná. Příběhu prospěly nové postavy i lokace. Co mi však chybělo, byl právě větší důraz na motivy vedlejších postav a jejich vztah vůči Poppy i Casteelovi. Ke konci knihy jsem měla dojem, že mě J. Armentrout zavřela do pokoje s oběma protagonisty a nemám jinou možnost, než poslouchat jejich nekonečné dialogy.

BellaBernasconi
26.02.2024 5 z 5

Bojím se, co přijde dál, když už druhému dílu jsem dala 5 hvězdiček. Docela odlišné od prvního dílu, ale líbí se mi to ještě víc! Jak moc špatný je přečíst 600 stránkovou fantasy za 6 dní a trochu kašlat kvůli tomu na školu??

ElikaS
20.02.2024 5 z 5

Teda i druhý díl byl naprosto parádní, vtáhl mě do děje a až do konce nepustil. Casteela jsem si zamilovala a Poppy se taky parádně vyvíjí. Navíc ta jejich chemie! Oba mě neskutečně baví a navíc je úplně boží, jak spolu komunikuji a nevznikají žádná zbytečná nedorozumění z neupřímnosti nebo zatajování pocitů. Prostě paráda!

anonym02
20.02.2024 5 z 5

Ovšem tato kniha byla jiný level než první z této série!
Díkybohu autorka využila potenciál, který nastínila v prvním díle a já se od tohohle dílu nemohla odtrhnout. Konečně nějaká romantická série, kde hlavní hrdinové jednají narovinu a nenechávají si všechny svoje deprese pro sebe. Ta přímočarost mi je neskutečně sympatická a upřímně se moc těším až se pustím do dalšího dílu!

marie2577
07.02.2024 5 z 5

vrním , vrčím , předu..:-)..prostě pecka

6Nikki6
01.02.2024 5 z 5

Jsem naprosto uchvácená. Už bych si mohla zvyknout, že knihy tohoto žánru ve mě vyvolávají čtenářskou závislost, ale tahle série mě dostala. Jdu hned na další díl.

Lavina
23.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Osobně se mi líbil tento díl víc než první.Akce v něm sice bylo méně,ale za to pocitů, přemýšlení,změn, lásky a dramat více.Na konci pěkný, dramatický boj a poté překvapení,které se asi dalo čekat.
Líbí se mi,že zatím každá kniha této série skončí relativně šťastně a člověk i kdyby neměl další díl tak vydrží.A další díl začne přesně tam,kde předchozí skončil.

annora_cte
21.01.2024 4 z 5

Přes prvních 200 stran mi dělalo docela problém se dostat, protože se mi zdálo, že se děj vůbec nepohybuje. Místy byl děj hrozně zdlouhavý a nezáživný.
Ale pak se příběh rozjel takovým směrem, jakým jsem nečekala. Najednou se pro změnu pořád něco dělo. Bavily mě akční scény, romantika.
Poppy a její otázky mi někdy hrály na nervy, ale zároveň jsem ji za to milovala, že se ptá a zajímá. Její neustále hašteření s nejdokonalejším Casteelem mě bavilo. Při jejich scénách jsem se tolikrát culila od ucha k uchu.
Konec mě dostal. Mám tolik otázek a děkuji bohu za to, že mám u sebe další díl, jinak by mě asi kleplo.
Shrnutí: Nakonec jsem si knížku zatraceně užila, ale první díl byl o něco lepší dle mého.

martisek21
06.01.2024 5 z 5

Druhý díl se hezky rozjel, byl plný překvapujících objevů a zvratů a sexu, čte se to fakt samo!

scarletblue
30.12.2023 5 z 5

Ještě lepší než předchozí díl. Plné zvratů a napětí. Vůbec netuším, co očekávat od dalších dílů. I přes to, že byla kniha dlouhá a ve finále neměla tolik napínavého děje jako jednička, tak se zde především řešily vztahy a politika, a to bylo rozhodně potřeba. Odehrála se zde skvělá bitva a část v mlze byla velmi napínavá. Zbožňuji to a miluju to jak autorka ukončuje každou knihu. Mám pak vztek, že je konec.

Silencia
16.12.2023 4 z 5

Jako je to super, ale dokázala bych si to představit o polovinu kratší. Vždyť ona furt jen přemýšlí, často dokola o tom samém a nic se neděje. Když se ale konečně něco děje, tak je to zajímavé a baví mě to. Jsem zvědavá, jak to dopadne, i když do další neubíhající bichle se mi moc nechce.

Fortuna7
06.12.2023 3 z 5

No, jakože, vlastně to je úplně neskutečně protahovaná YA fantasy blbina, u které jsem si ale neskutečně odpočinula :-D. Království těla a ohně je 600 stránková bichle, která by se dala seškrtat tak na 200 stran. V 2. polovině mě začaly neskutečně štvát sexuální scény, protože byly snad na každých 30 stranách, a to se prostě už nedalo brát vážně... Scéna v kočáře a konec celkově tu knihu vlastně totálně zabil a já už se jenom smála nahlas, jak to je neskutečně primitivní. Co se mi ale velmi líbilo, bylo špičkování mezi Casteelem, Poppy a Keiranem. I tak se ale asi do dalšího dílu pustím, jako oddechovka od školy to je prostě super.

Inugoya
20.11.2023 4 z 5

Mno, co k tomu říct.

Dvojka byla rozhodně zajímavější než jednička.
Ale pak se to autorka rozhodla klasicky zabít.

V tomto díle pro změnu se*uálníma scénama. Ke konci knihy skoro v každé kapitole.
Pořád dokola tak musíme číst, kam jí její drahý strká ruce a občas i něco jiného.
A k tomu ji kouše do krve, z čehož hrdince moknou kalhotky jen na to pomyslí.

A kdyby to ještě nikdo nepochopil ani na stopadesáté, Cas má skvělý sixpack a je to kanec.

Ach jo.

Úplně jsem si u toho vzpomněla na Maasovou.
Fakt vás, holky, tyhle vámi popsané perverze vzrušují?

Mě totiž ani trochu. Vlastně se mi u nich malinko navaluje. Třeba u té scény v kočáře.
Ostatně, který normální člověk by souložil uprostřed zuřící bitvy?

Další, co považuju za megaotravné, je to, že z hrdinky se nám klube nějaká hustokrutopřísná supermanka, které se nejspíš bude klanět zbytek známého vesmíru.

A to je tak ohraný téma, že mě to už taky neba.
Podobně jako ty milostné scény.

Palec nahoru za špičkování mezi Poppy, Casem a Keiranem (i když to bylo furt na jedno kopyto), a za to, že i přese všechno je to pořád celkem zajímavé čtení.

Takže hurá do dalšího dílu.
Doufám, že tam bude víc akce a míň inspirace P*rnhubem.
Snad nedoufám marně.

Duchoslp
09.11.2023 4 z 5

Druhý díl se mi zdál o něco lepší než ten první. Líbí se mi posun Poppy z pasivní do aktivní hrdinky. Už si nenechá nic líbit a snaží se jít za svým. Jsem zvědavá, kam se bude děj dále posouvat

Pettato
18.10.2023 5 z 5

Pokračování příběhu Poppy a jejího prince mě bavilo stejně jako první díl. Jejich vzájemné popichování zpestřuje děj, jen škoda že se toho spousty opakuje stále dokola.
Poppy na cestě do Atlantie prohlubuje své schopnosti i vztah s Casteelem, naťukávají se zde dávná tajemství... A ten závěr... Wau.. Musím se pustit brzy do dalšího dílu.

TerapieKNIHOU
02.10.2023 3 z 5

Ne, tahle kniha opravdu nepotřebuje mít 616 s. :D opět tu je Poppy a její vnitřní monology, sáhodlouhé popisy a neustále se opakující scény, dialogy, hlášky. Jak gramofonová deska. V knihách od JLA mi chybí určitý balanc mezi kapitolami plných dialogů a těch, které jsou vyplněny pouze myšlenkovými pochody a popisy.

PS: schválně kolikrát Poppy prohlásila, že někoho probodne? Nebo kolikrát Cas básnil o tom, jak je násilná a jak je to hrozně hot? :D Ach bohové

Na začátek oceňuji, že díl začíná přesně tam, kde předchozí skončil. Nicméně dějově se tady úplně nikam neposuneme a rozhodně to není díl nabitý akcí. Worldbulding probíhá převážně prostřednictvím Poppy a jejích nikdy nepřestávajících otázek. Ale konečně se dozvíme, jak to tam funguje.

Pak tam máme trable s láskoukežby si Poppy raději hodila mincí :D hned by jsme tu záležitost „miluje mě/jen to na mě hraje“ vyřešili rychleji :D a kniha by byla hned o něco tenčí ikdyž kecám, pak přijdou na řadu sexuální scény a narážky all the time. Jako takhkle - chemie tam je, ale aby byli 24/7 nadržení jak banda puberťáků? To asi není úplně třeba, zvlášť v podání Case už by měl mít trochu rozum. A SERIOUSLY? Uprostřed bitvy? Cringe

Ať ale nejsem jen negativní. Přes tohle všechno mě něco pořád nutilo otáček stránky a pokračovat. Dost tomu pomohla má autokorekce a taky skvělá vedlejší postava - Kieran(ty jeho vtípky). Kladně hodnotím i vlky a jejich propojení s Atlanťany.

Nejlepší na tomto díle je asi posledních 20%, závěr mě fakt bavil - konečně nějaká akce, zvrat.

Elapheg
24.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl série s názvem Království těla a ohně se mi líbil ještě o dost více než díl úvodní. Poppy se musí smířit se skutečností, že muž, do kterého se zamilovala, ji částečně využil. Nicméně láska mezi Poppy a jejím princem se nadále prohlubuje i přes jisté rozpory a rozvíjí a obě osobnosti zde rovněž prochází katarzí. U Poppy se začínají objevovat nadpřirozené schopnosti a je jasné, že její původ není z království Solis, kde žila jako Panna Vyvolená, ale se zemí, kde se chystá jet, to jest do Atlantie, neboť odsud její láska pochází. Opět zde máme božstva na obou stranách královstí Solis proti Atlantii, vlkodlaky, kraveny, upíry, Solisany i Atlanťany, samozřejmě nechybí také erotika i krev a boje, ale pro mě je to takové příjemné zpestření. Druhý díl opět více naznačuje, odkud vlastně Poppy pochází a kdo jsou její předci a zvrat na konci knihy je opět velmi velký a láká mě k nakousnutí třetího dílu anebo k dočtení celé série naráz. Tohle je styl fantasy, kterou mohu. Přestože je tato série výborná, alespoň mně se líbí a jsem rád, že ji mám doma, lákají mě i jiné žánry, kterým jsem stále věrný, takže teď nevím, co bude další kniha. No jestli uvažujete o četbě této série, začnětě prvním dílem, protože všechny díly na sebe silně navazují a je dost nepravděpodobné, pochopit další díly, které navazují na údálosti z dílu předešlého. Rozhodně se ale nejedná jen o fantasy pro mladé. Naopak, tato fantasy je od 15 let věku výše. Jsem velmi zvědav na třetí díl. Za mě maximální spokojenost, 5 hvězd a doporučení nejen fantasy čtenářům. Druhá část knihy je značně napínavější. Poppy i ostatním hrdinům knihy fandím a těším se na další vývoj. Ano knihy z této série umí být i napínavé.