Královský hřích

Královský hřích https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11746/bmid_kralovsky-hrich-faH-11746.jpg 4 32 4

Alžběta I. porodila svému milenci,hraběti z Leicesteru , syna Arthura. Krátce po narození ho vyměnili za mrtvolku jiného dítěte. Na vychování se skutečný Arthur dostal do venkovské šlechtické rodiny. Vyrostl z něho udatný mladík, který hrdinně bojoval proti španělskému králi Filipu II. při jeho invazi do Anglie. Umožní osud Arthurovi zjistit, kdo jsou jeho opravdoví rodiče, a pochopit příběh jejich utajované lásky?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Queen´s bastard , 1999


více info...

Přidat komentář

Paulika419
04.04.2023 2 z 5

Knihu jsem odložila naprosto nezáživná.

niki-chan
07.01.2023 3 z 5

Špatné to nebylo, ale skoky z vyprávění jedné osoby na druhou mi přišlo rušivé a často i odvádělo od aktuálního děje. Plus za doslov dle historie.


čef
02.09.2019 5 z 5

Romantické čtivo z období zlaté éry panování dcery Anny Boleynové královny Alžběty I v Anglii. Spekulace o synu panenské královny jsou poměrně známé, historicky však nepotvrzené. Nicméně tento dobrodružný román nás celkem spolehlivě provede dobou druhé poloviny 16. století a na chvíli se také octneme u Johna Dee v rudolfinské Praze. Myslím, že pro porovnání s podobnými díly docela zajímavé.

Darcy
22.10.2013 4 z 5

Krásně napsaná kniha o Alžbětě I. Tudorovně a jejím synovy. Jeho život byl provázán s politickým děním po Evropě. I když to není historicky doložené a nikdy už se nedozvíme, zda to je či není pravda, pro mě je to celkem uvěřitelné. Alžbětu mám moc ráda a knihu jsem měla rychle přečtenou.