Kouzelný svět bakterií: Dobrodružství Prvíků, nejmenších tvorečků na Zemi

Kouzelný svět bakterií: Dobrodružství Prvíků, nejmenších tvorečků na Zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480647/bmid_kouzelny-svet-bakterii-dobrodruzstv-Zxc-480647.jpg 5 12 4

Pojďte s námi na úchvatný výlet do miniaturního světa bakterií. Všude kolem nás, i v nás, se rozprostírá okem neviditelný svět plný těch nejmenších, nejstarších a nejúžasnějších tvorů na Zemi – bakterií. Dokázaly se přizpůsobit životu na nejneuvěřitelnějších místech a naučily se spolupracovat nejen mezi sebou, ale i se stvořeními mnohem většími: rostlinami, živočichy i člověkem. Jsou to geniální maličcí stavitelé, lékaři, umělci, vynálezci i sportovci a život na naší modré planetě by bez nich nikdy nemohl existovat.... celý text

Přidat komentář

valda
14.04.2024 4 z 5

Tohle je super nápad. Vzít bakterie, o kterých nikdo moc neví, a udělat populárně naučnou knihu pro nejmenší. Můžete se tak těšit na spoustu krásných obrázků a vtipně pojmenovaných bakterií (přece jenom ty latinské názvy pro děti nejsou tak zábavné). Základy mikrobiologie jsou v knize skvěle popsány a i pro mě to byl hodnotný zdroj informací.

incognit
11.02.2024 4 z 5

Četli jsme tuto knížku dětem (v době čtení 5 a 7 let) a překvapivé je nesmírně zaujala a nejen to, dokonce si některé detaily i zapamatovaly! Je napsaná s citem pro rovnováhu mezi fakty a hravým a zábavným vyprávěním. Nemusí zaujmout každého, ale tomu kdo chce poskytne spoustu informací o neviditelném mikrosvětě, co nás obklopuje. (P.S. loni k vánocům jsem dětem koupil mikroskop).


Hobitka
18.09.2023 4 z 5

Jelikož z hodin biologie mi v hlavě nezůstalo skoro nic, a ještě méně konkrétně o bakteriích, zaujala mě tahle knížka právě svou přístupností.
Počeštěné názvy mě v průběhu čtení bavily. Zvlášť když v závorce byl vždy uveden i latinský název, nebo reálné jméno vědce (tudíž o ta "reálná fakta" čtenář ochuzen není). Každopádně jsem si nezapamatovala skoro žádný ani z jedné varianty... :D
Za mě je tahle knížka o Prvících krásně vybalancovaná, protože jakýs obecný náhled do jejich světa mi dala, a přitom jsem se neukousala nudou ani moc nezamotala :)

bagel
26.05.2022 4 z 5

Kniha je velmi dobře zpracovaná - text i grafika, ale pro menší děti příliš odborná a pro větší místy dětinská. Počešťování druhů bakterií bylo docela dobré, ale u jmen vědců to už bylo hodně nepřirozené.

Štítky knihy

pohádky pro děti příroda populárně-naučné publikace encyklopedie pro děti viry a bakterie

Autoři knihy

Josef Lhotský
česká, 1986

Kniha Kouzelný svět bakterií: Dobrodružství Prvíků, nejmenších tvorečků na Zemi je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst30x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x